Γιώργος Καραϊβάζ: Κόβουν το 50% της σύνταξης που παίρνει η σύζυγός του μετά τη δολοφονία του - «Θλιβερό και λυπητερό! Είναι θέμα τιμής»

«Ο ΕΦΚΑ το μεταφράζει ως εργατικό ατύχημα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Καραϊβάζ: Κόβουν το 50% της σύνταξης που παίρνει η σύζυγός του μετά τη δολοφονία του - «Θλιβερό και λυπητερό! Είναι θέμα τιμής»

Πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, σχεδόν έξω από το σπίτι του (δείτε εδώ την σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του) και την Πέμπτη 11 Απριλίου έγινε γνωστό πως πάρθηκε η απόφαση να κοπεί η σύνταξη χηρείας που λάμβανε μέχρι τώρα η καλή του, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της και το ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, έκοψαν το 50% του ποσού που παίρνει και ο λόγος είναι σοκαριστικός. "Μεταφράζουν" την δολοφονία του ως εργατικό ατύχημα και όχι ως εγκληματική ενέργεια κατά τη δημοσιογράφου, επειδή όλα συνέβησαν μισή ώρα μετά τη δουλειά του.

Το ξέσπασμα της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ για τη σύνταξη χηρείας

«Δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να καλύπτει τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μία απλή δολοφονία. Στο πλαίσιο ότι τον έχουν σκοτώσει μισή ώρα μετά το πέρας της εργασίας του, αυτοδικαίως ο ΕΦΚΑ το βάζει ως εργατικό ατύχημα. Είναι, κατ' εμέ, θλιβερό και λυπητερό και δεν μπορώ να δεχθώ ότι σε μία συμπαγή δημοκρατία δεν υπάρχει ένα ιδιώνυμο που να κατατάσσει σε ένα πλαίσιο τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου.

Αυτό που θέλω και θα κυνηγήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου είναι ότι το έγκλημα του Γιώργου πρέπει να ανακηρυχθεί ως έγκλημα κατά ιδιότητα. Του το χρωστάω ως σύντροφός του αυτά τα 31 χρόνια και ως φίλη του αυτά τα 34 χρόνια. Είναι θέμα τιμής», είπε χαρακτηριστικά η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Δείτε επίσης: «Ήταν 25 λεπτά πριν τον σκοτώσουν και μου λέει...» - Συγκλονίζει η χήρα του Καραϊβαζ με τα τελευταία λόγια τους λίγο πριν τη δολοφονία