Πυξ Λαξ: «Δεν διαλύσαμε ποτέ σαν μπάντα! Υπήρξε ένας...» - Όλη η αλήθεια πίσω από το ''τέλος'' του θρυλικού συγκροτήματος

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Στόκα και του Φίλιππου Πλιάτσικα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πυξ Λαξ: «Δεν διαλύσαμε ποτέ σαν μπάντα! Υπήρξε ένας...» - Όλη η αλήθεια πίσω από το ''τέλος'' του θρυλικού συγκροτήματος

Το βράδυ της Πέμπτης 11/4 ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ήταν καλεσμένοι στο Ενώπιος Ενωπίω με τους δύο θρυλικούς τραγουδιστές των Πυξ Λαξ να μιλάνε για την ιστορία του συγκροτήματος, αλλά και για την πορεία τους ξεχωριστά.

Στόκας και Πλιάτσικας αναφέρθηκαν στη διάλυση των Πυξ Λαξ, που τελικά οι δύο θεωρούν ότι το συγκρότημα δε διαλύθηκε ποτέ! Σήμερα, τα δύο μέλη εξακολουθούν να τραγουδάνε κομμάτια του συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ερμηνεύουν μουσικές που ξεπερνούν τα όρια της μπάντας.

Δείτε επίσης: Πυξ Λαξ: «Ήμασταν άτακτα παιδιά σαν πιτσιρικάδες, ο Μάνος Ξυδούς μας πρόσεχε»

Οι δηλώσεις του Μπάμπη Στόκα για τη μουσική που ακούει αυτό το διάστημα

«Εμένα μου αρέσει να τραγουδάω και λαϊκά τραγούδια γιατί είναι η ρίζα μου. Περισσότερο μπορώ να πω ότι την βρίσκω τώρα να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια παρά ροκ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή μεγάλωσα, με ικανοποιεί. Οι μεγάλοι συνθέτες, οι μεγάλοι λαϊκοί... Από την άλλη είμαστε σε μια φάση, που μας φέρνει κάποιος ένα ωραίο τραγούδι το κάνουμε αλλά είμαστε λίγο πιο αυστηροί», είπε ο Μπάμπης Στόκας.

Η αποκάλυψη για τη ''διάλυση'' των Πυξ Λαξ

«O Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο και στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα. Απλώς ως σύζυγοι, οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί - περισσότερο από τις γυναίκες και τις κοπέλες μας - για πάρα πολλά χρόνια, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα.

Σε μια χρονιά κάναμε 176 live σε 365 μέρες. Από το 96' και μετά κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση, εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική. Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε που το σταματήσαμε το 2004 και μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε και μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια με δυσκολίες και ευκολίες και τύχη και ατυχία αλλά δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ.

Έτσι πήραμε μια ανάσα και ο Μάνος το 2010 τη χρονιά που πέθανε - το Πάσχα το κάναμε μαζί σε ένα σπίτι στην Κόρινθο - κα μου είπε ότι υπήρχε μια ιδέα να κάνουμε πέντε Ολυμπιακά στάδια. Του λέω είσαστε τρελοί. Το είχε μελετήσει, είχε ένα χαρτάκια και σημείωνε το marketing plan. Είχαμε πει ναι, το κάναμε και δυο βδομάδες μετά σε μια εκπομπή έφυγε», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.