Silia Kapsis: «Είμαι λίγο στενοχωρημένη...» - Η πρώτη αντίδραση μετά τον σάλο για το "θάψιμο" της συμμετοχής της Κύπρου στην Eurovision

«Με τη Μαρίνα Σάττι δεν έχω...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Silia Kapsis: «Είμαι λίγο στενοχωρημένη...» - Η πρώτη αντίδραση μετά τον σάλο για το

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα δημοσίευμα το οποίο θέλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προαναγγέλλει πως σκοπεύει να "κάψει" την συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovisionπου θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα στο Μάλμε (δείτε το εδώ).

Η Silia Kapsis, η εκπρόσωπος της χώρας, μίλησε για το γεγονός αυτό για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, εκφράζοντας την θλίψη της για όσα ακούγονται, εξηγώντας ωστόσο πως δεν έχει κατανοήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι πρώτες δηλώσεις της Silias Kapsis για τον σάλο με την συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision

«Είμαι μισή Ελληνίδα, μισή Κυπραία και έτσι νιώθω ότι εκπροσωπώ και τις δύο χώρες. Για τα υπόλοιπα ρώτησε τον ΡΙΚ. Είμαι εδώ για τη μουσική, για την Eurovision και να τραγουδήσω. Αυτό είναι το focus και ο στόχος. Φέτος το Liar θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, παρόλο που πέρυσι απορρίφθηκε για την Ελλάδα. Έτσι, είναι η μουσική βιομηχανία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δεν μπορώ να το αλλάξω», ανέφερε αρχικά.

Και επισήμανε για το δημοσίευμα: «Ειλικρινά δεν πολυξέρω τι έγινε. Εγώ είμαι εδώ για τη μουσική και για να χορεύω. Είμαι λίγο στενοχωρημένη γιατί είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία. Είμαι από την Θεσσαλονίκη και από την Λάρνακα. Η Ελλάδα και η Κύπρος είμαστε και θα είμαστε μαζί. Έτσι, πρέπει να είναι».

«Με τη Μαρίνα Σάττι δεν έχω μιλήσει γι' αυτό, αλλά μιλάμε στο Instagram και εμψυχώνουμε η μία την άλλη. Είναι πολύ καλή, πολύ ωραία και ταλαντούχα. Μιλάμε και θα βρεθούμε», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ μετά το σάλο με την συμμετοχή της Κύπρου

Ποια είναι η τραγουδίστρια

Η Silia είναι τραγουδίστρια ελληνοκυπριακής καταγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Από την ηλικία των 4 ετών δίνει παραστάσεις και έχει εκτεταμένη εκπαίδευση με κορυφαίους καλλιτέχνες.Έχει μεγαλώσει και με την ελληνική παιδεία και επισκέπτεται πολύ συχνά την χώρα μας.

Έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, ήταν αποδέκτης της υποτροφίας του Village Nation Performing Arts College για όλους -Στρογγυλός εκτελεστής τριπλής απειλής.

Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής, ο οποίος είχε μία σημαντική πορεία στο τραγούδι. Η μητέρα της είναι από την Θεσσαλονίκη.