Τατιάνα Στεφανίδου: «Καμπάνα» ύψους 95.000 ευρώ για εκπομπές της στον Alpha – Αφορούσαν υποθέσεις βιασμών ανηλίκων

Δείτε αναλυτικά την απόφαση του ΕΣΡ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Βαριά «καμπάνα» συνολικού ύψους 95.000 ευρώ, χτύπησε από χθες για την Τατιάνα Στεφανίδου, με υποθέσεις δύο χρόνων να την κυνηγούν μέχρι σήμερα. Το ΕΣΡ αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο στον σταθμό του Alpha για τα επεισόδια της εκπομπής της, που ασχολήθηκαν με υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και προβλήθηκαν τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2022.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΣΡ για την Τατιάνα Στεφανίδου

Το ΕΣΡ έκρινε πως στα επίμαχα αποσπάσματα, τόσο η παρουσιάστρια, όσο και συνεργάτες της, δημοσιοποίησαν έγγραφα ευαίσθητης φύσης από την ποινική διαδικασία και δεν σεβάστηκαν την προσωπικότητα των αναφερόμενων προσώπων. Από το πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ στον Alpha για τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου, τα ποσά που επιβλήθηκαν αφορούσαν συγκεκριμένα:

  • 30.000 ευρώ πρόστιμο για «μη σεβασμό της προσωπικότητας αναφερόμενου σε εκπομπή προσώπου»,
  • 30.000 ευρώ για «ταυτοποίηση ανήλικου θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας»
  • 15.000 ευρώ για «χαμηλή ποιοτική στάθμη προγράμματος» που αφορούν την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό
  • 20.000 ευρώ για «δημοσιοποίηση εγγράφων ποινικής διαδικασίας» της υπόθεσης βιασμού ενός 15χρονου στο Ίλιον από συνομηλίκους του

Δείτε επίσης: Νίκος Ευαγγελάτος: «Χρόνια πολλά αφεντικό» - Η έκπληξη της Τατιάνας Στεφανίδου στο γραφείο του και το τρυφερό φιλί μπροστά σε όλους

Διαβάστε όλη την απόφαση του ΕΣΡ για Alpha και Τατιάνα Στεφανίδου:

Η υποστήριξη της Τατιάνας στην Super Κική

Παρά την δυσάρεστη είδηση πάντως, η Τατιάνα Στεφανίδου βρήκε μία ανέλπιστη υποστηρίκτρια πριν από λίγες μέρες. Η Super Κική, καλεσμένη στο Στούντιο 4, ανέφερε πως μόνο η παρουσιάστρια της στάθηκε στη δύσκολη περίοδο που έζησε πρόσφατα.

«Πάντα με τον Λιάγκα υπήρχε η κόντρα με τους influencers, δεν με ενοχλούσε πολύ, δεν με ένοιαζε, αλλά σε αυτό που ήταν τόσο βαρύ και κρεμόταν η ζωή μας, το πήρε πάνω του - δεν ξέρω αν το έκανε εσκεμμένα - και έβγαζε τον σύντροφο της φίλης μου και τον δικηγόρο του στον αέρα, τον παρουσίαζε ως μουσικό, τον παρουσίαζε ως καλλιτέχνη», είπε χαρακτηριστικά και προόσθεσε: «Μόνο η Τατιάνα Στεφανίδου μας υποστήριξε από τα κανάλια».