Σοφία Μπεκατώρου: «Όταν άκουσα τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, σκέφτηκα την Κυριακή»

«Έκανε όλα όσα έπρεπε και σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Σοφία Μπεκατώρου σχολίασε τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ως καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24. Θυμίζουμε ότι η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, και υποψήφια με το ίδιο κόμμα, είχε αντιδράσει ακούγοντας τη δήλωσή του για τη βία κατά των γυναικών (δείτε εδώ τι είχε δηλώσει)

«Στο θέμα της απομάκρυνσης του κυρίου Παπανώτα, εκεί τέθηκε κυρίως το ζήτημα για την έμφυλη βία. Ουσιαστικά έγινε ένας σχολιασμός πάνω στις προσωπικές απόψεις του κυρίου Παπανώτα. Κλήθηκα να πάρω μία θέση. Πιστεύω ότι σημαντικό είναι να δίνουμε την αληθινή διάσταση του πράγματος», είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου

Στη συνέχεια επανατοποθέτησε τα γεγονότα σε ένα άλλο πλαίσιο: «Το ότι κακοποιούνται 653 γυναίκες την ημέρα στην Ελλάδα είναι ένα γεγονός και προέρχεται από μία έρευνα του 2012. Καταλαβαίνετε ότι από τότε τα νούμερα έχουν αυξηθεί. Επομένως, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όλα τα κόμματα να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν μία πιο μακροχρόνια στρατηγική για το πώς αυτό το φαινόμενο θα μειωθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά στη συνέχεια».

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα

Η Σοφία Μπεκατώρου για τις δηλώσεις Παπανώτα

Στη συνέχεια η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την αντίδρασή της όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του πρώην συνυποψήφιού της. «Όταν άκουσα τις δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα, σκέφτηκα την Κυριακή, που έκανε όλα όσα έπρεπε και σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Επομένως η συζήτηση που πρέπει να κάνουν όλα τα κόμματα είναι πώς θα μειωθεί αυτή η έμφυλη βία και πώς θα βρεθεί τρόπος να υπάρχει προστασία για ένα θύμα που θέλει να απομακρυνθεί και πώς θα περιοριστεί ο δράστης», δήλωσε συγκεκριμένα η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέληξε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα: «Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον κύριο Παπανώτα, κρίνεται από τις απόψεις του. Είναι πολύ έμπειρος, 35 χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν θα του πω εγώ τι να λέει. Οφείλω να πω, όμως, ότι πρέπει να εστιάζουμε στον τρόπο που μιλάμε δημόσια, επειδή επηρεάζουμε πολύ κόσμο. Για να αλλάξει η κουλτούρα, χρειάζεται να αλλάξει και ο λόγος μας. Οφείλουμε να ευθυγραμμιστούμε και να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται στο συγκεκριμένο θέμα».