Τατιάνα Μπλάτνικ & Νικόλαος Γλύξμπουργκ: Η τελευταία τους κοινή ανάρτηση αγκαλιά - «Με όλη μας την αγάπη...»

Άδοξο το τέλος τους μετά από 14 χρόνια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ γνωρίστηκαν το 2003 στην Ελβετία, ερωτεύτηκαν και έξι χρόνια μετά, το 2009, αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν. Ένα χρόνο αργότερα πραγματοποιήθηκε και ο γάμος τους στις Σπέτσες, ο οποίος σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστος. Παρόλα αυτά, 14 χρόνια μετά, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην κοινή τους ζωή και πήραν διαζύγιο. Προχώρησαν, μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωση (δείτε την εδώ).

Τίποτα δεν πρόδιδε πως θα έφτασαν σε αυτό το σημείο, αν και τους τελευταίους μήνες η πρώτη κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εκείνον στο πλευρό της (δείτε εδώ φωτογραφίες και το πρόσωπο που είχε δίπλα της). Η τελευταία τους κοινή ανάρτηση, μάλιστα, δημοσιεύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2023. Τα σημάδια υπήρχαν, όμως επειδή δεν είναι τόσο δραστήριοι στα social media, κανείς δεν το είχε παρατηρήσει.

Η τελευταία κοινή ανάρτηση της Τατιάνας Μπλάτνικ και του Νικόλαου Γλύξμπουργκ

Στην ανάρτησή τους πόζαραν αγκαλιασμένοι φορώντας τα καλά τους και έγραφαν: «Με όλη μας την αγάπη για χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα 2024 με υγεία, ειρήνη και χρώματα. Νικόλαος και Τατιάνα».

Αυτή είναι η βίλα που έμεναν

Το πρώην ζευγάρι ζει μόνιμα στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στα Βόρεια Προάστια, έχοντας δημιουργήσει ένα υπέροχο, ζεστό αλλά και μοντέρνο σπίτι.

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφερε στο επίκεντρο τα πέντε παιδιά του από την Άννα Μαρία, αλλά και τις ζωές τους σήμερα. Ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, που κηδεύτηκε πριν από ένα χρόνο (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες) Νικόλαος με την οικογένεια του... στο σπίτι του Αντρέα Παπανδρέου.

Το μέρος που ο Γεώργιος Παπανδρέου ταύτισε με την αντιμοναρχική πολιτική του δράση, το σπίτι που και ο Αντρέας Παπανδρέου έγραψε την δική του ιστορία, σήμερα είναι το σπίτι που στεγάζεται ο γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το σπίτι, η ιστορική βίλα Γαλήνη, που μετά τον Γεώργιο και τον Αντρέα Παπανδρέου έμειναν ο Νικόλαος και η Τατιάνα συνορεύει με το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου και η μετακόμιση τους έγινε μάλιστα σε ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έλειπε εκτός Αθηνών.

Το μέρος που συμβολικά έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του «Γέρου της Δημοκρατίας» ή και ιστορικές στιγμές – ακόμη και της επερχόμενης «Αλλαγής» – μοιράζεται τώρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, την οικογένεια Παπανδρέου και τον βασιλικό οίκο των Γλύξμπουργκ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, κατά της οποίας στράφηκε η κ. Σοφία Παπανδρέου, η βίλα Γαλήνη στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας αποτελεί μνημείο «λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της και συγκεκριμένα αποτελεί τυπικό δείγμα προαστιακής κατοικίας με στοιχεία εκλεκτικισμού σε οργανωμένο προάστιο, συνδέεται με σημαντικές προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ζωής της Ελλάδας που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπήρξε χώρος ανάπτυξης της πολιτικής τους δράσης».

Η κυρία Σοφία Παπανδρέου στην προσφυγή της χαρακτηρίζει «αόριστη, ανεπαρκή και ελλιπή» την απόφαση του υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Η βίλα είχε κληροδοτηθεί από την Σοφία Μινέικο με ιδιόχειρη διαθήκη της στα εγγόνια της και όχι στον Αντρέα, όταν κάποια στιγμή ξεκαθάρισε το τοπίο από τις δικαστικές διαμάχες με τους κληρονόμους, έναν αγοραστή που όμως την είχε αγοράσει από τον Αντρέα, και τα υπουργεία, ήρθε και η εφορία να το βγάλει στο σφυρί για 500.000€.

Όταν και αυτό το κεφάλαιο έκλεισε ήρθε η ώρα που ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα ως ενοικιαστές σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου με ιδιοκτήτρια τη Σοφία Παπανδρέου .

Σύμφωνα με το ένθετο Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά, η βίλα που μένει ο Νικόλαος χτίστηκε στο οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, και είχε δοθεί αντιπαροχή για να χτιστεί ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια τεσσάρων κατοικιών από 140 έως 300 τ.μ. υπερπολυτελούς κατασκευής με τζακούζι στην βεράντα .

Την επαφή μάλιστα για να κλείσει η μίσθωση έκανε γνωστός Κηφισιώτης, μέλος μεγάλης οικογενείας του προαστίου, που είναι ιδιοκτήτες μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή και όχι μόνο.