Ελεονώρα Μελέτη: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα» - Θύελλα αντιδράσεων εναντίον της

«Ως θύμα κακοποίησης, και μάλιστα σε κοινή θέα...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Ελεονώρα Μελέτη
Instagram / Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη, από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε να δέχεται δεκάδες μηνύματα καθημερινά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια, ενώ έχασε και έναν πολύ μεγάλο αριθμό από followers (δείτε εδώ πόσους).

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, ξέσπασε δημόσια μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου. Αποκάλυψε κάποιους χυδαίους χαρακτηρισμούς που της στέλνουν και εξήγησε για ποιο λόγο θα συνεχίσει να κάνει αυτό που επιθυμεί και θα δοκιμαστεί σε αυτό το νέο ρόλο.

Το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη για τα χυδαία μηνύματα μετά την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

«Πριν από 15 -16 χρόνια, διαγνώστηκα ως θύμα χρόνιας συναισθηματικής κ ψυχολογικής κακοποίησης, μέσω λεκτικής κ συναισθηματικής βίας, εξαιτίας του συστηματικού διασυρμού της προσωπικότητας μου.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, επώδυνης θεραπείας , πείσμα κ πίστη για να μπορέσω να χτίσω ψυχική ανθεκτικότητα κ να πιστέψω κ πάλι στον εαυτό μου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι από τα μίντια.

Η παθογένεια εντοπίζεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Δέχομαι εδώ κ λίγες μέρες χυδαία, ανεξέλεγκτη κ απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητα μου για την ευρωβουλή.

Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα ,κ δεκάδες άλλους σεξιστικούς κ κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, μου εύχονται καρκίνο, ψόφο κ δεκάδες άλλες ευφάνταστες κατάρες, στο πλαίσιο μιας προπαγάνδας που στόχο έχει μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρων να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αυτό το Τέρας της βίας, του μίσους, της κακοποίησης κ της χυδαίας κοινωνικής αθλιότητας, είναι ένας από τους λόγους που με έσπρωξε χρόνια τώρα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά ζητήματα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς μου μέσα από εκπομπές που σήμερα εργαλειοποιούνται ενώ κάποτε εκθειάζονταν, μέσα από βιβλία που έγιναν best seller, μέσα από τη συμμετοχή μου σε οργανωμένες δράσεις χωρίς κανέναν προσωπικό όφελος, κ τώρα διεκδικώντας να το κάνω κ μέσα από πιο επισήμους φορείς όπως η ευρωβουλή.

Ως θύμα κακοποίησης, κ μάλιστα σε κοινή θέα, με κακοποιητές τόσο αυτούς που επιτίθενται όσο κ εκείνους που το διασκεδάζουν, αλλά κυρίως ως γυναίκα που κατάφερε να βγει από αυτό αλώβητη κ πιο δυνατή, δυναμική, ανθεκτική, αποφασιστική κ ακέραιη, δεν φοβάμαι τίποτα κ κανέναν.

Είμαι εδώ, όρθια, υγιής, με εκείνους που με ξέρουν, να με στηρίζουν κ να μου δίνουν δύναμη, να προχωρήσω παρακάτω βλέποντας μόνο το στόχο.

Το τέρας αυτό, ένα ερμαφρόδιτο αρρωστημένης πατριαρχείας αλλά κ εσωτερικευμένου μισογυνισμού ( δυστυχώς κακοποιητές στη προκειμένη είναι κ άντρες κ γυναίκες) εγώ το κοιτάω στα Μάτια, κ
Είναι το ίδιο που δεν θα σταματήσω ποτέ , με κάθε ευκαιρία να πολεμάω, από όποιο πόστο κ με οποίο μέσο.

Καλή Κυριακή!!! Σε όλους», έγραψε.

Δείτε επίσης: «Όχι λοιπόν, δεν είμαι μια άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε να τι θα κάνει...» - Όλη η αλήθεια για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

«Επί τρία χρόνια κάθε μέρα "δολοφονούσαν" την προσωπικότητα μου»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και το ένθετο Secret των Παραπολιτικών, μίλησε επίσης, τόσο για το τηλεοπτικό της μέλλον όσο και τον πόλεμο που δέχεται στα social media.

Το κεφάλαιο «τηλεόραση» έκλεισε για σένα;

Όχι, βέβαια. Είτε με είτε χωρίς Ευρωβουλή, η τηλεόραση θα συνεχιστεί. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον σταθμό μου.

Δέχθηκες αρνητικά σχόλια για την υποψηφιότητα σου; Τι απαντάς σε αυτούς που σου καταλογίζουν λάθος timing;

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, πρέπει να βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας επίθεσης, την οποία ωστόσο δεν βιώνω. Μου έχουν μεταφέρει πως στον μικρόκοσμο των social media δέχομαι χυδαία επίθεση με σεξιστικά, υποτιμητικά και κακοποιητικά σχόλια ωστόσο εδώ και έξι χρόνια, δεν έχω Twitter. Έχω χάσει τους κωδικούς μου και δεν μπορώ καν να ανακτήσω τον λογαριασμό μου. Και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Επομένως ό,τι και να συμβαίνει, δεν το έχω αντιληφθεί.

Στο Instagram, στο γρήγορο πέρασμα, βλέπω πως ανάμεσα στα δεκάδες υποστηρικτικά μηνύματα υπάρχουν και κάποια αρνητικά. Δεν στέκομαι. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει την άποψη του και να την εκφράζει ελεύθερα, πόσω δε μάλλον με αφορμή την ένταξη μου σε ένα ψηφοδέλτιο. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό και δεν με αφορά να το σταματήσω. Το δέχομαι και πάω παρακάτω. Δεν με αφορά ούτε ο λόγος για τον οποίο κάποιος εναντιώνεται ούτε ποιος εναντιώνεται. Να σου θυμίσω πως πριν από κάποια, πολλά χρόνια είχα πέσει θύμα συναισθηματικής και λεκτικής βίας και κακοποίησης, από τον εθνικό διασυρμό μου, στα πρώτα μου βήματα. Επί τρία χρόνια κάθε μέρα «δολοφονούσαν» την προσωπικότητα μου. Και τότε ήμουν άπειρη, εκτεθειμένη και αβοήθητη με αποτέλεσμα να αρρωστήσω σωματικά και ψυχικά.

Χρειάστηκα πολλά χρόνια φροντίδας και θεραπείας, εκπαίδευσης και καθοδήγησης για να ξαναβρω την ακεραιότητα μου και από τότε που το πέτυχα έγινα ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Κατανοώ αυτούς που επιτίθενται, μπορώ και γνωρίζω τον ψυχικό μηχανισμό που τους οδηγεί σε αυτό και δεν με αγγίζει πλέον τίποτα. Αυτό λέγεται ψυχική ανθεκτικότητα. Και είναι η λύση σε πολλά προβλήματα. Τοξικότητα, μισογυνισμός, εξωτερικευμένος μισογυνισμός, χυδαιότητα, αδικία, αλητεία, γελοιότητα, αμορφωσιά, έλλειψη γνώσης, σύνδρομα κατωτερότητας, μειωμένη αντίληψη δεν θα θα σταματήσουν να υπάρχουν ποτέ.

Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η λύση. Στο βιβλίο μου με τίτλο «Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο», που θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαϊου από τις εκδόσεις Διόπτρα, περιγράφω μέσα από την αληθινή δική μου εμπειρία της συναισθηματικής κακοποίησης τον δρόμο προς την ψυχική ανθεκτικότητα.