Γιάννης Καλλιάνος: «Πέθανε μπροστά τους και μας έλεγαν εντάξει βρε παιδιά, μια χαρά πηγαίνει, θα...» - Ξέσπασε σε κλάματα για τον πατέρα του

«Έπεσα κάτω και έκλαιγα για να βοηθήσουν τον πατέρα μου»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γιάννης Καλλιάνος: «Πέθανε μπροστά τους και μας έλεγαν εντάξει βρε παιδιά, μια χαρά πηγαίνει, θα...» - Ξέσπασε σε κλάματα για τον πατέρα του

Ο Γιάννης Καλλιάνος επικοινώνησε μέσα από ανάρτησή του στα social media την ταλαιπωρία που έχει βιώσει τις τελευταίες ημέρες ο πατέρας του και η οικογένειά του γνωστού μετεωρολόγου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (δείτε εδώ το ξέσπασμά του).

Την Τετάρτη 24/4 μετά την έκταση που πήρε η καταγγελία του Καλλιάνου κατά του κρατικού νοσοκομείου και του γιατρού που ανέλαβε τον πατέρα του - ο μετεωρολόγος προχώρησε σε νέες αποκαλυπτικές δηλώσεις στο Live news - μη μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό και τα δάκρυα συγκίνησής του.

Δείτε εδώ τι απαντάει η Ματίνα Παγώνη

Οι νέες δηλώσεις του Γιάννη Καλλιάνου για τη νοσηλεία του πατέρα του

«Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντι μου διότι - δεν μιλάω σαν βουλευτής και μετεωρολόγος - αλλά σαν απλός πολίτης, με αυτά που έχουν να γίνουν στη συνέχεια. Έχω καταγεγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες. Μου έλεγαν μην ανησυχείτε όλα πάνε μια χαρά. Έπεσα κάτω και έκλαιγα για να βοηθήσουν τον πατέρα μου.

Δεν φαντάζεσαι μέχρι πόσο βαθιά θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο, όχι για εμένα αλλά για την τιμή του πατέρα μου και όλων των πατεράδων και των μητέρων. Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να πεθαίνει και να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια μου και να μου λένε ότι πηγαίνει μια χαρά.

Ο πατέρας μου είναι στην εντατική διασωληνομένος. Έλεγα ας μην μπει στην εντατική επειδή είμαι ο βουλευτής. Ο πατέρας μου πέθαινε και τίποτα. Ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή, πέθανε μπροστά τους, πέθαινε. Μας έλεγαν εντάξει βρε παιδιά μια χαρά πηγαίνει ο άνθρωπος θα βγει αύριο μεθαύριο. Εχθές το βράδυ ο πατέρας μου στην εντατική σχεδόν έφυγε, τον επανάφεραν πάλι. Μας είπαν ότι είναι σταθερός και του δίνουν πιθανότητα 5-15% να τα καταφέρει», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η απάντηση του στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσα από μια ανάρτηση στον Γιάννη Καλλιάνο (δείτε την εδώ) και στη συνέχεια της Τετάρτης 24/4 ο μετεωρολόγος έκανε το παρακάτω post προ απάντηση στον Υπουργό υγείας.

«Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά. Ξέρουμε όμως και οι δυό μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες.

Και δεν φταίς εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατεράς μου και οι γιατροί που τον "παρακολουθούσαν" και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν. Έτσι δεν έλεγαν; Εσύ, σωστά λες, δεν μπορείς να παρέμβεις για το ποιός θα μπει στην ΜΕΘ. Κρίνουν όμως οι γιατροί.

1. Τον Αγγειοχειρουργό που χειρούργησε τον πατέρα μου (ακρωτηριασμό δαχτύλου) τον εκλιπαρούσε ο αδερφός μου (ως καρδιολόγος - ηλεκτροφυσιολόγος Ιατρός) ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί στην απλή κλίνη της αγγειοχειρουργικής όπως πρέπει, ήθελε υποστήριξη αερομετρικά και αιμοδυναμικά σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Ο Αγγειοχειρουργός όμως έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου.

2. Δεν μίλησε ποτέ στον αδερφο μου σαν συνάδελφος. Σε μένα έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου και ότι οι εξετάσεις του είναι καταπληκτικές. Τα έχω όλα καταγεγραμμένα και σε μηνύματα και σε κλήσεις.

3. Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο απο ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων. Πολλοί από αυτούς ήταν απλοί φοιτητές.

4. Μιλήσαμε με εντατικολόγους άλλων νοσοκομείων και δεν τον βάζανε σε ΜΕΘ γιατί έψαχναν με τις ώρες (όσο ο πατέρας μου έσβηνε) να βρουν αν πληρεί τα κριτήρια. Άραγε ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια ή μπαίνουν σε ΜΕΘ μόνο αυτοί που είναι υγιείς;

5 Βιώσαμε την "αρτιότητα" του επιστημονικού προσωπικού της συγκεκριμένης κλινικής, που ένας άνθρωπος που ήταν αιμοδυναμικά ασταθής, σηπτικός, με πτώση επιπέδου συνειδήσεως και με κορεσμό στο 60-65% κρίθηκε απο τον καθηγητή οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπεί στην πλατφόρμα για ΜΕΘ.

6. Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά. Εδώ αμφισβήτησαν ότι έχει και πνευμονική ίνωση κατά τα λεγόμενα του Καθηγητή, κάτι από το οποίο υποφέρει χρόνια. Τόσο καλές και αναλυτικές εκτιμήσεις έκαναν.

7. Πήρα τηλέφωνο πάνω από 10 φορές τον Καθηγητή και μου είπε ότι δεν τον βάζει σε πλατφόρμα γιατί θα γίνει καλά. Δεν συντρέχει κανένας λόγος. Όταν είδε, μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ.

8. Τελικά ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και τον έβαλαν σε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, στο Αττικό, τον οποίον διασωλήνωσαν.
Έχω τα πάντα σε μηνύματα και σε κλήσεις (ηχητικά που έστελνα λόγω του ότι δεν είχα το κουράγιο ούτε να γράψω ένα μήνυμα) αλλά και όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά.
Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα αγαπητέ Υπουργέ Άδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του.

Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν. Έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα καταθέτω και δημόσια αν χρειαστεί. Όπως και τα ακριβή ονόματα των Ιατρών», έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος.