Δημήτρης Παπανώτας: «Έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο θα κινηθώ νομικά! Όσοι ξεχνούν από τις δηλώσεις μου...»

Η νέα απάντηση μετά την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις εναντίον του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Δημήτρης Παπανώτας έκανε δηλώσεις στις κάμερες των εκπομπών που τον συνάντησαν σε βραδινή έξοδό του την Τετάρτη 24/4. Ο δημοσιογράφος, απάντησε στις "επιθέσεις" που δέχτηκε για την δήλωση που είχε κάνει σχετικά με τις κακοποιημένες γυναίκες.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για το σάλο με τη δήλωση του

«Μπορεί να μην είμαι τόσο σχετικώς με το θέμα της κακοποίησης των γυναικών γιατί στο περιβάλλον μου δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, περιμένω όμως από κάποιες κυρίες οι οποίες έχουν σηκώσει το λάβαρο του metoo και των δικαιωμάτων της γυναίκας και της κακοποιημένης γυναίκες, εκτός της ρητορικής και της υπεράσπισης του πολιτικά ορθού, να αναλάβουν μια δράση. Περιμένω να αναλάβουν μια πρωτοβουλία όπου μια κακοποιημένη γυναίκα με τα παιδιά της θα βρίσκει καταφύγιο, ασφαλή στέγη, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη.

Θα βρίσκει βοηθούς αρωγούς στο να βρει μια δουλειά και να τακτοποιηθεί σε ένα σπίτι, μακριά από ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Το να κυνηγάμε μια καρέκλα στο Εθνικό κοινοβούλιο ή στο ευρωκοινοβούλιο για να επισημάνουμε για άλλη μια φορά αυτά τα θέματα είναι μια μικρή βοήθεια, δεν δίνει λύσεις. Περιμένω και να στηρίξω και εγώ μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

Σε ερώτηση πως είναι μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησης, απάντησε πως: «Είναι ορισμένοι που ήρθαν πρόσφατα στη χώρα... άλλα κάποιοι άλλοι που είναι παλαιότερο όφειλαν να τα γνωρίζουν αυτά. Δεν θέλω να επαναλάβω τι έχω κάνει εγώ στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των γυναικών που κακοποιούνται. Θέλω να δω τι θα κάνουν και οι άλλοι που εμένα με θεωρούν μισογύνη, ρατσιστή. Που εγώ πιστεύω ένα λιθαράκι το έχω βάλει».

Τέλος ρωτήθηκε για την δήλωση που έκανε για την Μπέττυ Μαγγίρα και την τοποθέτηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή, με τον Δημήτρη Παπανώτα να λέει: «Δεν θα σχολιάσω τίποτα από όσα έχουν γίνει. Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί και έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο θα κινηθώ νομικά σε ανθρώπους οι οποίοι διαστρέβλωσαν επί τούτου δικές μου δηλώσεις. Υπάρχει πάντα και η νομική οδός. Πάντως όσοι ξεχνούν από τις δηλώσεις μου κάποιες λέξεις κλειδιά θα έρθουν αντιμέτωποι με αγωγές και μηνύσεις».