Ελένη Φιλίνη: «Την τελευταία μέρα που έφευγα, μου έδειξε έναν όγκο που είχε βγάλει και...» - Η σπάνια εξομολόγηση για τη σχέση με τους γονείς της και την απουσία του πατέρα της

«Ξαναπήγε πίσω να δουλέψει για να βγάλει κάποια χρήματα για να μου ανοίξει ένα θέατρο. Εκεί πάνω στον χρόνο αρρώστησε...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελένη Φιλίνη: «Την τελευταία μέρα που έφευγα, μου έδειξε έναν όγκο που είχε βγάλει και...» - Η σπάνια εξομολόγηση για τη σχέση με τους γονείς της και την απουσία του πατέρα της

Η Ελένη Φιλίνη βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, Στιγμές, στο One Channel, το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου, και παραχώρησε μία πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη, προχωρώντας σε μία κατάθεση ψυχής μιλώντας για την οικογένειά της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξαιτίας της απουσίας του πατέρα της.

Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Φιλίνη για την οικογένειά της

«Σημείο εκκίνησης είναι η Κόρινθος. Στο σπίτι υπήρχε η μαμά και ο μπαμπάς. Ήμουν μοναχοπαίδι. Ο μπαμπάς μου είχε τρεις επιχειρήσεις εστίασης στην Κόρινθο. Κάποια στιγμή έπεσε έξω και αναγκαστήκαμε και ήρθαμε Αθήνα. Όταν ήμουν 5 χρονών, δηλαδή σχολείο ξεκίνησα στην Αθήνα. Ήμουν μικρή. Άσχετα αν πηγαίναμε συνέχεια Κόρινθο επειδή ήταν όλοι οι δικοί μας εκεί. Έπεσε έξω γιατί ήταν λίγο πιο γλεντζές, δεν πρόσεξε, άφηνε τον υπάλληλο και μπορεί να έτρεχε στην Αθήνα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Ήρθε εδώ, προσπάθησε 3-4 χρόνια. Ήταν δύσκολα χρόνια. Ο αδελφός του είχε φύγει, ήταν χρόνια στην Αμερική, είχε παντρευτεί κιόλας στον Παναμά μία Ισπανίδα, κι έτσι είπε ο μπαμπάς να πάει κι εκείνος να δει τι γίνεται, όταν εγώ ήμουν 8 στα 9. Πάλι με restaurant ασχολήθηκε, αλλά έκαναν κι άλλα, έφτιαξαν ξενοδοχείο. Ήταν ο καλύτερος στο να στήσει μία επιχείρηση, αλλά έπρεπε να είναι άλλος στο ταμείο. Τους έκανε να έχουν τον μισό Παναμά δικό τους. Μετά ζήσαμε άνετα. Τα δύσκολα χρόνια ήταν το δημοτικό όλο, στις τελευταίες τάξεις είχαμε μία άνεση, μας έστελνε κάθε μήνα λεφτά.

Η μαμά μου ήταν μόνη εδώ με εμένα. Ήταν μαμά και μπαμπάς μαζί. Της έλειπε ο άντρας της, αλλά κι εμένα μου έλειπε πολύ ο πατέρας μου. Δεν υπήρχε το internet, το τηλέφωνο ήταν πανάκριβο, μιλάγαμε κάθε 2-3 μήνες, από λίγο. Είναι φοβερό αυτό. Όταν έφυγε από εδώ με το πλοίο, έκανε 40 μέρες να φτάσει. Δεν ξέρεις τι γίνεται. Εμένα μου έλειπε υπερβολικά. Το παιδί έχει ανάγκη και τον ένα και τον άλλο γονιό. Το είχα πολύ ανάγκη, μου έλειψε πολύ το πρότυπο του πατέρα, αλλά είχε κοντά μου τον αδερφό της μητέρας μου», εξομολογήθηκε αρχικά.

Δείτε επίσης: «Αν δεν έρθεις στο ξενοδοχείο μην...» - Η απίστευτη αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

«Η μάνα μου ήταν ο φύλακας άγγελός μου. Μαργαρίτα τη λέγανε. "Το Ριτάκι μου" την έλεγα. Ήταν μια γυναίκα πάρα πολύ ευαίσθητη, πάρα πολύ έξυπνη, αλλά και πάρα πολύ αγνή. Αναγκάστηκε από τη στιγμή που έφυγε ο μπαμπάς, να βγάλει νύχια, γιατί ήταν δύσκολο να επιβιώσουμε. Κάτι που αναγκάστηκα να κάνω κι εγώ. Δε ξέρω αν θα ήμουν η ίδια αν είχα τον μπαμπά μου μαζί», είπε σε άλλο σημείο.

«Όταν γύρισε ο μπαμπάς μου εγώ είχα τελειώσει το σχολείο, είχα ξεκινήσει τη δουλειά, κάθισε 2-3 χρόνια εδώ και ξαναπήγε πίσω να δουλέψει για να βγάλει κάποια χρήματα για να μου ανοίξει ένα θέατρο. Εκεί πάνω στον χρόνο αρρώστησε και έφυγε από τη ζωή. Ήταν η χρονιά που πήγα στο Παναμά, τόσα χρόνια δεν είχα πάει, δεν ήταν και δίπλα, η μαμά δεν έμπαινε σε αεροπλάνα, είχε τις φοβίες της. Πέθανε εδώ, εγώ είχα πάει Αύγουστο, ήρθαμε Ιανουάριο και Πρωτομαγιά έφυγε…

Σαν παιδάκι δε τον έζησα πολύ, δεν τον είχα όπως ήθελα εγώ. Ήταν ο μήνας που ήμουν στο Παναμά - δε θα ξεχάσω - ήθελε κάθε μέρα να βγαίνω έξω και να διασκεδάζω με δικούς του ανθρώπους, φίλους ξαδέρφια που τους ήξερε. Ήθελε να περάσω καλά. Αυτό μου έχει μείνει. Επίσης δε θα ξεχάσω ότι αυτόν τον μήνα, κάθε μεσημέρι που κοιμόταν, τον κοίταγα και έκλαιγα. Δεν ήξερα γιατί. Δεν έχει λογική. Την τελευταία μέρα που έφευγα μου έδειξε έναν όγκο που είχε βγάλει και συνειδητοποίησα πως ήταν η διαίσθηση», ανέφερε συγκινημένη.

Για την προσωπική της ζωή, επισήμανε: «Δεν ήθελα να παντρευτώ και να χωρίσω. Δεν το θεωρώ καθόλου ταμπού. Δεν το ήθελα για την περίπτωση που είχα ένα παιδί, αν δεν είχα παιδί, να έκανα δέκα γάμους. Ίσως επειδή εμένα μου έλειψε ο μπαμπάς, δεν ήταν θέμα χωρισμένων, αλλά εμένα μου έλειψε ο μπαμπάς μου. Δεν ήθελα, λοιπόν, να συμβεί κάτι και να αισθανθεί το παιδί έτσι όπως ένιωσα εγώ. Με αυτή την έννοια δεν ήθελα να χωρίσω. Γιατί ξέρω τι σημαίνει η έλλειψη του να χάνεις έναν γονιό όταν είσαι παιδί, που τον έχεις ανάγκη».

Δείτε επίσης: «Ήθελα να υιοθετήσω αλλά...» - Η Ελένη Φιλίνη για την απόφασή της να μην αποκτήσει παιδί