Η Ρούλα Κορομηλά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή After Dark το βράδυ τη Παρασκευής 21/6 και παραχώρησε μια άκρως εξομολογητική συνέντευξη στον Θέμη Γεωργαντά. Η παρουσιάστρια που έχει γράψει τη δική της μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της παρουσίασης, μίλησε τόσο για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που βίωσε αλλά και για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στην επαγγελματική της διαδρομή.

Η συνέντευξη της Ρούλας Κορομηλά

Η εξομολόγηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της

«Άλλαξε η κοσμοθεωρία μου. Καλά, δεν έγινα άλλος άνθρωπος. Απλά είδα τα πράγματα αλλιώς και είδα γιατί δεν πρέπει να στεναχωριέσαι για απλά πραγματάκια, να τα κάνεις αυτά βουνό και να λες “Χριστέ μου, τώρα πως θα το ανέβω; Πως θα το ξεπεράσω;”. Να μη δίνεις σημασία σε καθημερινότητες που σου δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα, να μη λες κακίες για τον άλλον, να μην βγάζεις δηλητήριο αρνητικών συναισθημάτων και α χαμογελάς και να βλέπεις τη ζωή χωρίς να την θεωρείς δεδομένη τη στιγμή. Θέλω να ζω τις στιγμές γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα στη ζωή τα θεωρώ ανατρεπτικά», εξομολογήθηκε αρχικά για το πρόβλημα υγείας της.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη, ίσως και μη αναστρέψιμη περίοδος όπου είπα “εδώ τελειώνω, τέλος όλα”. Δεν έβλεπα φως, ρε παιδί μου, από πουθενά τα πρώτα χρόνια. Υπήρχε αυτό το γιατί, που όλοι οι άνθρωποι όταν παθαίνουν κάτι λένε “γιατί σε μένα;” και είπα ότι “εδώ τελειώνω, τέλος. Περιμένω το τέλος”. Κάποια στιγμή, που πέρασαν αρκετά χρόνια, γι’ αυτό ήμουν και απούσα από τα τηλεοπτικά δρώμενα για 5-6 χρόνια, ήμουν στο σπίτι μου, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν και ντρεπόμουν να τους δω. Ντρεπόμουν για το πως θα αισθανθούν αυτοί γιατί είδες πόσο αμήχανα ένιωσες εσύ και ο Ρέμος όταν δεν με γνωρίσατε μπροστά στην πόρτα (δείτε για ποιο περιστατικό μιλάει).

Μια περίοδος που, δεν θα την πω γκρίζα, θα την πω μαύρη. Βρήκα όμως τη δύναμη; Βρήκα το κουράγιο; Έβαλα το μυαλό μου κάτω και είπα “όχι, η ζωή είναι ωραία, για κάποιους λόγους τα περνάς αυτά τα πράγματα, στηρίξου στα πόδια σου;”. Αυτό το μήνυμα νομίζω πως θέλω να περάσω και στον περισσότερο κόσμο που έχει πολλά και δύσκολα προβλήματα. Ότι εμείς είμαστε η δύναμη και το φως. Από τον εαυτό μας πρέπει να αντλούμε δύναμη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά.

Το πρόβλημα υφίσταται, το έχω, δεν φεύγει αυτό. Απλά το έχω σε ύφεση με αγωγή φαρμακευτική. Και διευκρινίζω, πολλές φορές θα με δεις να είμαι λίγο πρησμένη ή λίγο πιο φουσκωμένη γιατί ακόμα, από το 2007 μέχρι τώρα, παίρνω καθημερινά κορτιζόνη. Είμαι σε πολλή καλή κατάσταση όμως τώρα γιατί πριν δεν περπάταγα καν. Ήμουν σε μια φάση που δεν μπορούσα να περπατήσω καν, τίποτα, ούτε να φάω, ούτε να σηκώσω τα χέρια μου, ούτε τίποτα. Τώρα καμία σχέση, δόξα τω Θεώ, το ακριβώς ανάποδο. Είμαι καλά, περνάω καλά, χαμογελώ και βλέπω τη ζωή διαφορετικά».

Δείτε επίσης: «Θα το προσέχω σαν ένα πανάκριβο διαμάντι!» – Το ιστορικό δώρο στην Ρούλα Κορομηλά που την άφησε άναυδη

Οι δύσκολες στιγμές της καριέρας της

Η Ρούλα Κορομηλά, μίλησε και για το πλήθος κριτικών και σχολίων που δέχτηκε κατά την επαγγελματική της διαδρομή εξηγώντας γιατί επιθυμεί να μην ασχολείται καθόλου με τους ανθρώπους που “στάζουν δηλητήριο”.

«Στην αρχή, που δεν υπήρχε το διαδίκτυο, υπήρχαν οι εφημερίδες που διαβάζαμε εκεί τα «καμώματα» μας ή τα μη «καμώματα» μας, τα ευφάνταστα, αυτά που έφτιαχναν κάποιοι άνθρωποι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εκεί, λοιπόν, υπήρχαν κάποια πράγματα τα οποία δεν με αντιπροσώπευαν και δεν ίσχυαν. Υπήρξαν επίσης και κάποιες κριτικές, γιατί τότε δίναμε πολλή σημασία στην κριτική των ειδικών ανθρώπων που έγραφαν στα περιοδικά και στις εφημερίδες, που ήταν «καταπέλτης» για διάφορα πράγματα τα οποία αφορούν έναν άνθρωπο που κάνει τηλεόραση, όπως και οποιαδήποτε δουλειά, να ξέρει αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων συνανθρώπων του.

Δείτε επίσης: «Μπορεί να σε στιγματίσει για μια ζωή…» – Η εξομολόγηση της Ρούλας Κορομηλά για το bullying που βίωσε

Θέλει να ακούσει ένα μπράβο αλλά θέλει και να ακούσει μια κριτική που να τον βοηθήσει να βελτιωθεί, όχι να του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και ανασφάλειες και να τρέχει να δικαιολογεί πράγματα που δεν ισχύουν. Εννοείται ότι τα έπαιρνα της μετρητής και κάθε κριτική την παίρνω της μετρητής όταν είναι to the point. Σήμερα, επειδή ξέρω πως γίνεται το παιχνίδι αυτό, ίσως τα έχω απλοποιήσει αλλά στις αρχές, που ξεκινάς, όταν σε καθυβρίζουν ή σου γράφουν αρνητικά πράγματα, σαφώς και μαζεύεσαι και προβληματίζεσαι», σχολίασε η Ρούλα Κορομηλά.

Ενώ αποκάλυψε πως: «Ήταν τόσοι πολλοί οι τίτλοι. Δεν το παρακάμπτω και δεν υπεκφεύγω, ειλικρινά στο λέω. Ήταν τόσοι πολλοί οι τίτλοι που δεν θυμάμαι και δεν θέλω να τους θυμάμαι. Δεν αξίζει τον κόπο. Αποφάσισα, γι’ αυτό με βλέπεις και χαλαρή τα τελευταία χρόνια, ότι δεν αξίζει τον κόπο να στεναχωριέται ένας άνθρωπος για πράγματα που δεν ισχύουν και δεν τον αφορούν. Που γράφονται για να γράφονται και λέγονται για να λέγονται. Δεν πρέπει να τον απασχολεί η γνώμη κάποιων ανθρώπων οι οποίοι είναι γεμάτοι από δηλητήριο εμπάθειας. Δεν με ενδιαφέρει ένας εμπαθής άνθρωπος και η τοξικότητα, που υπάρχει και τώρα στο διαδίκτυο, εμένα δεν με ακουμπάει πλέον».