Ο Σπύρος Μπιμπίλας, σήμερα, Πέμπτη 02/01, έκανε “ποδαρικό” στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ, όπου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη και την δίκη του – Δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις, για την εκμετάλλευση που έχει δεχτεί από κοντινό του πρόσωπο, αλλά και για την απώλεια της μητέρας του που του στοίχισε.

Τι αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο Στούντιο 4

Η εκμετάλλευση από τον φίλο του

«Εγώ μπορώ να πω κι ευχαριστώ στους ανθρώπους που με πλήγωσαν γιατί με έκαναν πιο δυνατό και πιο σοφό να διαχειριστώ στο μέλλον δύσκολες καταστάσεις. Όταν δείχνεις απεριόριστη αγάπη σε κάποιους ανθρώπους, μερικές φορές δεν τα βλέπεις σωστά τα πράγματα κι αφήνεις περιθώρια για να κάνεις λάθη. Δίνω πολύ εύκολα συγχώρεση και λέω ότι δεν πειράζει ακόμα κι αν ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της αγάπης σου και να μπει στη ψυχή σου. Μπροστά μου είναι το φως.

Εμπιστεύομαι πολύ εύκολα κι έχω πέσει θύμα αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης όχι μόνο ψυχολογικά αλλά κι οικονομικά. Έχω πέσει και θύμα εκμετάλλευσης από φίλους καρδιακούς, αλλά δεν βάζω μυαλό. Έχω υποστεί απάτες και μου ζητάνε και συγγνώμη εκ των υστέρων. Με έχει πληγώσει πολύ αυτή η ιστορία. Όταν του δίνεις την πιστωτική κάρτα για να πληρώσει κάτι και τη βάζει μέσα στο κινητό του για να ψωνίζει ασύστολα. Δεν ξέρω πως γίνεται. Μην δώσετε ποτέ την κάρτα σας για εξυπηρέτηση».

Τι ανέφερε για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Τώρα πια δεν κάνω καθόλου τον γλυκούλι, βάζω όρια. Κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι. Δεν θέλω καθόλου να είμαι αρεστός. Χαίρομαι που έχω πάρα πολλούς εχθρούς, πάρα πολλούς. Ας πούμε το 90% που με αγαπάει και υπάρχει και το 10% που με πολεμάει πάρα πολύ για τις ιδέες μου, για την θρησκεία μου, για την πολιτική μου τοποθέτηση, για τη θέση που πήρα στο Metoo, που στο Metoo παιδιά σε εμένα έπεσε σαν κεραμίδα γιατί εγώ πρόεδρος του ΣΕΗ έγινε πολύ πριν το Metoo. Απλά έπεσε το Metoo και ο κορωνοϊός την τετραετία που ήμουν εγώ πρόεδρος και έπρεπε να το διαχειριστώ όσο γινόταν πιο ανθρώπινα.

Μετά πέσαμε στις δίκες. Που είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και για εμένα, αφού βρέθηκα να είμαι και μέσα σε μια δίκη. Που δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Και να σου πω κάτι, γιατί να το απέφευγα; Που μπόρεσαν και με έβαλαν σε αυτή τη δίκη χωρίς να το έχω ζητήσει εγώ; Τέλος πάντων αυτά θα βγουν, επειδή τώρα είναι τα δικαστήρια. Εγώ θέλω να πω σε όλους και ξεκάθαρα ότι δεν θέλω να με πιέζουν για να βγάλουν μια ειδησούλα για τη δίκη, γιατί ότι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο. Δεν θα το πω ούτε στις κάμερες που είναι έξω από τα θέατρα, ούτε στις κάμερες που είναι έξω από τις ταβέρνες.

Αυτοί θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά είναι δυσάρεστο να κάνουν συνέχεια την ίδια απάντηση. Το κάνω επίτηδες για να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πραγματικά πολύ καταπιεστικό, ακόμη και για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αυτό που του κάνανε που ήταν έξω από το σπίτι του, και συνέχεια τον πιέζανε να πει κάτι και δεν το έκανε, ήταν α – πα – ρα – δε – κτο».

Η απώλεια της μητέρας του που του στοίχισε

«Τη μητέρα μου την επηρέασαν και ζήτησε να ταφεί με πολιτική κηδεία, παρόλο που ήταν από μία οικογένεια της εκκλησίας. Επειδή ήταν από τις πρώτες πολιτικές κηδείες. Έχω ζήσει κάτι πολύ πικρό και για αυτό εχθρεύομαι ανθρώπους της εκκλησίας πάρα πολύ. Δεν μας επέτρεψαν να μπει στο παρεκκλήσι της εκκλησίας για να ταφεί και μας είπαν ότι αφού είστε άθρησκοι, να κάτσετε στον διάδρομο του νεκροταφείου.

Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα το στηλιτεύω γιατί οι θρησκείες κάνουν. Έχω γνωρίσει κι απίστευτα καλούς. Όλων των θρησκειών γιατί εγώ δεν το ξεχωρίζω. Δεν μπορείς να λες σε ένα παιδί ότι δεν θα μπεις στο παρεκκλήσι γιατί είστε άθρησκοι».