Θάνος Ασκητής: Τα 12 λάθη που κάνουμε στη σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Τι μας αποκαλύπτει ο ειδικός;

Θάνος Ασκητής: Τα 12 λάθη που κάνουμε στη σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Τι μας αποκαλύπτει ο ειδικός; Ο Θάνος Ασκητής μας παρουσιάζει τα 12 λάθη που κάνουμε στην σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Είναι γεγονός ότι αν το ζευγάρι δεν βάλει προτεραιότητα τη σχέση του, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει στο γραφείο του ειδικού θεραπευτή. Στην καλύτερη περίπτωση, αν είναι ευαισθητοποιημένο και δεν θέλει να χωρίσει. Διότι η άλλη λύση είναι το γραφείο του δικηγόρου.

Ο δρα. Θάνος Ασκητής αναφέρει 12 καταστάσεις που σκοτώνουν μια σχέση.

1. Υπάρχει πολλή οικειότητα, εξαιτίας της οποίας απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, η μαγεία αρχίζει και χάνεται. Όπως για παράδειγμα στο μπάνιο αν είναι και ο σύντροφός μας μέσα.

2. Πολλές ώρες μαζί, όπου δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε πια. Ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας μαζί φτάνοντας στην πλήξη και στην ανία. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε και μαζί!

3. Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, από τη σχέση μας μέχρι ότι ο άλλος δεν έχει τίποτα για να μας εκπλήξει. Κι όμως, πόσο έξω πέφτουμε, όταν μαθαίνουμε ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα από εμάς. Ή όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά μας! Αλήθεια, τι βρίσκει σε αυτό το άλλο πρόσωπο που εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε;

4. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον έναν προς τον άλλον, καθώς θεωρούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για τον σύντροφό μας. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο θα μπορούσε να σας εκπλήξει αυτός ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται χρόνια απέναντί σας; Πολλές φορές χρειάζεται ένα μικρό γαργάλημα από τον έναν προς τον άλλον για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα ή ενδιαφέροντα.

5. Δεν υπάρχει επικοινωνία, που σημαίνει ότι επικοινωνούμε με λάθος τρόπο, καταλήγοντας πολλές φορές στην ασυνεννοησία. Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να δει ή και να ακούσει την άποψη του άλλου.

6. Υπάρχει πολλή επικοινωνία, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν είναι μόνο η κακή μορφή επικοινωνίας, είναι και η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα όπου μιλάμε για τα πάντα. Από το ποιος μου έκανε like στο F/B μέχρι ποια ώρα θα βάλω αύριο πλυντήριο. Πόσο ακριβώς κιμά πήρα και τι ακριβώς είπε στον σύντροφό μου ο συνάδελφός του στη δουλειά, πόσους καφέδες ήπιε…

Δεκάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, λες και είναι η τελευταία μας μέρα! Και αυτή λοιπόν είναι μια κακή μορφή επικοινωνίας, όπου χάνεται εντελώς το μυστήριο. Δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλον, να τον επιθυμήσει, να θέλει να τον δει όταν γυρίσει στο σπίτι.

Μπορεί να λέμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση, αλλά μην το παρακάνετε.

7. Πίεση που καταλήγει σε καταπίεση στο πέρασμα του χρόνου. Η παραπάνω μορφή επικοινωνίας, όπου θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και ώρα πού είναι ο σύντροφός μας και τι κάνει.

Ποιοι είναι γύρω του, τι σκέφτεται, πώς αισθάνεται με εμάς και τη σχέση μας, είναι θέμα χρόνου πότε θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμη και το ενδιαφέρον και η επιθυμία να ακούσει ο ένας τον άλλον θα καταλήξουν σε τεράστια/αφόρητη πίεση.

8. Ο ένας σύντροφος αρχίζει να αισθάνεται ασφυξία. Το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ζευγάρια, όπου ο ένας θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τον άλλον, να ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους μαζί.

Το αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου είναι να αναπτύσσεται εξάρτηση από τον έναν, που δυστυχώς αρχίζει -ή, μάλλον πιο σωστά, έχει αρχίσει εδώ και καιρό- να κρέμεται από τον άλλον. Που έχει κουραστεί να… κουβαλάει το βάρος στους ώμους του και θέλει να το ξεφορτωθεί.

Ασφυκτιά, πνίγεται και θέλει να φύγει, να αναπνεύσει φρέσκο αέρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χρόνο και χώρο.

9. Η ζηλοτυπία είναι ένα από τα προβλήματα στα ζευγάρια, όπου οι συνεχόμενες σκηνές και η έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου αρχίζουν και δυσκολεύουν τη συμβίωση.

Και όταν λέμε ζηλοτυπία, δεν εννοούμε τη ζήλια, αλλά μια πολύ διαφορετική παθολογική κατάσταση όπου πλάθονται παρανοϊκά σενάρια απιστίας. Το ζηλότυπο άτομο φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του που πιστεύει πως είναι αληθινά ή θα βγουν αληθινά.

10. Η ερωτική επαφή γίνεται πηγή άγχους. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ψυχολογικό ή οργανικό, και μπαίνουμε στη διαδικασία να το κουκουλώνουμε για να μην εμφανιστεί ξανά και ρεζιλευτούμε.

Ξεκινούν παρανοήσεις σε σχέση με αυτή την αποφυγή, προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε για να απαλύνουμε το άγχος και τον φόβο της αποτυχίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δύσκολα για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να λυθεί. Αν το ζευγάρι αντί να αποσιωπήσει ή να θυμώσει με το πρόβλημα και να αποφύγει τις συνευρέσεις, απευθυνόταν στον ειδικό.

Στον θεραπευτή που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα και να κατευθύνει στη λύση του.

11. Τα χρήματα! Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που διαφωνούσαν σχετικά με τα χρήματα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να χωρίσουν απ’ ό,τι τα άλλα.

Μια διαφορά στη φιλοσοφία σχετικά με τις δαπάνες και τα έξοδα μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, δυσφορία και απομάκρυνση στο ζευγάρι. Ακόμα και από μελέτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας βλέπουμε κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Καθώς η κρίση προχωρά, η σχέση και η ερωτική ζωή πάσχουν.

12. Ο γάμος δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Οταν η σχέση μένει πίσω και μπροστά έρχεται οτιδήποτε άλλο, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεχαστούμε μεταξύ μας.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η σχέση είναι σαν μια ωραία γλάστρα με ένα πολύ όμορφο φυτό. Αν δεν το φροντίσουμε, δεν το ποτίσουμε, δεν το βάλουμε στο φως, δεν το λιπάνουμε, θα πεθάνει!

πηγή: enimerotiko

Κάνε τον δικό σου τώρα! Αυτά είναι τα 10 tips για να μην έχει μάτια για άλλη!

Κάνε παιχνίδι τώρα! Αυτά είναι τα 10 tips για να μην έχει μάτια για άλλη! Εμπέδωσε τα και κάνε τον δικό σου, μια και καλή!

Γενικά, έχετε ως στόχο να τον ικανοποιήσετε κι αυτομάτως θα νιώσει κι εκείνος την ίδια ανάγκη για εσάς. Κάντε ό,τι νιώθετε χωρίς να σκέφτεστε ή να σας σταματάνε ταμπού, αφού δυο ενήλικοι είστε, σε ένα χώρο που βρίσκεστε μόνο οι δυο σας…

Για να δούμε λοιπόν μερικά tips για να μην έχει μάτια για καμία άλλη εκτός από εσένα!

1. Πάρτε πρωτοβουλία

Πολλές γυναίκες περιμένουν από τον άντρα να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι. Αν κι εσείς υπάγεστε σε αυτή την κατηγορία, τι θα λέγατε ν΄αλλάξετε λίγο τους ρόλους; Ένα βράδυ λοιπόν κάντε εσείς την πρώτη κίνηση και γιατί όχι, κρατήστε τον έλεγχο για όση περισσότερη ώρα μπορείτε. Αρέσει στους άνδρες- που και που ή σε άλλους συχνότερα- να έχουν μια δυναμική γυναίκα στο κρεβάτι τους που δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλία.

2. Φλερτάρετε μαζί του σεξουαλικά

Αν είστε σε δημόσιο χώρο το σεξουαλικό φλερτ είναι πολύ sexy. Αν για παράδειγμα είναι μια βαρετή κοινωνική εκδήλωση, μια ομιλία, τότε σκύψτε και ψιθυρίστε του στο αυτί τι θα θέλατε να κάνετε εκείνη τη στιγμή. «Ανάψτε» τον, ενώ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε. Θα ανυπομονεί για το πότε θα βρεθεί μόνος μαζί σας.

3. Στείλτε του σέξι μηνύματα στο κινητό

Είστε στη δουλειά, όπως κι εκείνος. Διαλέξτε μια ώρα που ξέρετε πως δεν έχει μια σοβαρή σύσκεψη, για παράδειγμα είναι η ώρα του μεσημεριανού φαγητού και στείλτε του στο κινητό του σέξυ μηνύματα. Αν μάλιστα δεν το έχετε κάνει ποτέ, θα ενθουσιαστεί.

4. Επενδύστε σε εσώρουχα

Φαίνεται κλισέ αλλά είναι πραγματικότητα. Οι άντρες τρελαίνονται για εσώρουχα. Αναγνωρίστε τον τύπο του, δηλαδή αυτά που θα του αρέσουν κι εμφανιστείτε μια μέρα, μόνο με τα εσώρουχά σας και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. (Ναι, προφανώς δεν θα πάτε έτσι για επίσκεψη στη δουλειά του).

5. Αποκαλύψτε μια φαντασίωσή σας

Με το να μοιραστείτε στο κρεβάτι μαζί του τις φαντασιώσεις σας, τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος χτίζετε μεταξύ σας εμπιστοσύνη και οικειότητα. Αφήστε δε που τον κάνετε να σας θέλει περισσότερο. Να ξέρετε πως οι άντρες λατρεύουν να κάνουν σεξουαλικά φανταστικά σενάρια στο νου τους. Αλλά προσοχή, ό,τι κι αν σας πει θα πρέπει να το έχετε ξεχάσει μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι. Οι φαντασιώσεις λέγονται μόνο κατά τη διάρκεια της πράξης, γιατί μερικές μπορεί να είναι… επικίνδυνες αλλιώς.

6. Βρείτε μια νέα θέση

Εντάξει το κρεβάτι αλλά ήρθε τώρα η ώρα ν΄ανακαλύψετε και μια νέα θέση (για σήμερα τουλάχιστον) που θα κάνετε σεξ. Μια πολυθρόνα, ένα καναπέ ή μήπως στο πάτωμα;

7. Πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας

Μην αμελείτε να φοράτε μια κρέμα σώματος με άρωμα, να έχετε απαλά πόδια, χέρια, περιποιημένα νύχια, να είστε όμορφη γιατί οι άντρες, ξέρετε, είναι οπτικοί τύποι.

8. Εκφραστείτε

Αφήστε κατά μέρος τις αναστολές κι εκφράστε όλη σας τη θηλυκότητα. Νιώστε η ίδια ποθητή και ο άλλος θα σας θέλει ακόμη πιο πολύ. Δείξτε του την ευχαρίστησή σας και μην ντρέπεστε να μιλήσετε, να δείξετε πόσο το απολαμβάνετε και να… φωνάξετε.

9. Παρατηρήστε τι του αρέσει

Αν η σχέση σας είναι φρέσκια θα πρέπει να είστε πολύ παρατηρητική και κατά τη διάρκεια του σεξ να βλέπετε τις συσπάσεις του προσώπου του, τα μηνύματα απόλαυσης που σας στέλνει, ώστε να μάθετε τι του αρέσει και να επικεντρωθείτε εκεί. Αν τώρα η σχέση διαρκεί καιρό, ήδη θα ξέρετε αυτά που τον «ανάβουν», όμως μήπως θέλετε ν΄ανακαλύψετε κι άλλα; Είναι απλό, με ένα μασάζ θα εξερευνήσετε όλο του το σώμα…

10. Αφήστε τον να σας ντύσει και βγείτε ραντεβού

Λίγο περίεργο φαίνεται αυτό ε; Κι όμως, λειτουργεί τέλεια. Αφήστε τον να διαλέξει εκείνος τι θα φορέσετε, όσο πιο σέξυ κι αποκαλυπτικό τόσο καλύτερα, και πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο ή μπαρ. Εκεί ενώ θα μιλάτε μπορείτε να παίζετε με τα πόδια σας κάτω από το τραπέζι, να του λέτε ερωτικά λόγια στο αυτί και εκείνος είναι σίγουρο πως δεν θα βλέπει την ώρα να επιστρέψετε σπίτι!