Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορίτσια σας ενδιαφέρει! Αυτό το είδος της γυναίκας τρομοκρατεί τους άντρες και τρέχουν μακριά!

Νομίζω για πως όσες δεν έχετε σχέση, τώρα ξέρετε γιατί...

Κορίτσια σας ενδιαφέρει! Αυτό το είδος της γυναίκας τρομοκρατεί τους άντρες και τρέχουν μακριά!
Σχέσεις 09.05.2019 13:17
Follow us on Google News

Οι δυναμικές και έξυπνες γυναίκες τρομάζουν τους άντρες, γιατί τους ευνουχίζουν και δεν τους αφήνουν να συμπεριφερθούν όπως πρέπει''.

Όποτε ακούω αυτή την έκφραση από άντρες (και δυστυχώς γυναίκες) θέλω να κάνω τέτοιο eyeroll μέχρι να ξεκολλήσουν τα μάτια μου και θα πέσουν σαν τρελομπαλάκια στο πάτωμα και θα κατέβουν τις σκάλες σκαλί- σκαλί.

undefined

Ωστόσο μια έρευνα, που έγινε πρόσφατα στο School of Economics στην Πολωνία σε 500 άτομα που συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, ανακάλυψε ότι τελικά αυτή η ενοχλητική ιδεολογία ισχύει. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έδειξαν πως όταν μια γυναίκα ξεπεράσει ένα όριο εξυπνάδας *αρχίζει το eyeroll να συμβαίνει* δεν είναι πια το ίδιο ελκυστική σε έναν άντρα. Δηλαδή θέλουν μια γυναίκα όμορφη και έξυπνη δίπλα τους, αλλά όχι μια ΠΟΛΥ έξυπνη. Μάλιστα. Μμμμάλιστα.

undefined

Ζήλεια στη σχέση; Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες ζηλεύουν διαφορετικά;

Ζήλεια στη σχέση; Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ο σύντροφος σου ζηλεύει για μερικά πράγματα, μπορεί η απάντηση να είναι απλά πως οι άνδρες και οι γυναίκες βιώνουν διαφορετικά αυτό το συναίσθημα.

Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο Chapman, στην οποία συμμετείχαν 64 χιλιάδες Αμερικανοί ενήλικες, βρέθηκε πως οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ζηλέψουν σχετικά με μια σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να ζηλέψουν όταν πρόκειται για συναισθηματική απιστία. Για τους σκοπούς της μελέτης, ως σεξουαλική απιστία προσδιορίστηκε όταν ο ένας από τους συντρόφους κάνει σεξ με κάποιον άλλο χωρίς όμως να είναι ερωτευμένος μαζί του.


Ως συναισθηματική απιστία προσδιορίστηκε όταν ο ένας από τους συντρόφους ερωτεύεται κάποιον άλλο, αλλά δεν κάνει έρωτα μαζί του. Στους συμμετέχοντες δόθηκε ένα σενάριο «τι θα έκανες αν» και για τις δύο περιπτώσεις και ρωτήθηκαν πώς θα αντιδρούσαν. Οι ειδικοί διαπίστωσανπως το 54% των ετεροσεξουαλικών ανδρών αναστατώνονταν περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία, συγκριτικά με μόνο το 35% των γυναικών. Όσον αφορά τη συναισθηματική απιστία, το 65% των γυναικών ήταν πιο αναστατωμένες συγκριτικά με το 46% των ετεροσεξουαλικών ανδρών.

Γιατί ζηλεύουμε διαφορετικά;
Στον πυρήνα τους, είπαν οι ερευνητές, όλα επιστρέφουν στην εξέλιξη.

• Για τους άνδρες, η εξέλιξη υπαγορεύει να ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιβίωση του DNA τους, αντί για την ανατροφή και τη φροντίδα ενός παιδιού. Έτσι, η ιδέα να μεταφέρει ένας άλλος άνδρας τα γονίδιά του στη γυναίκα τους είναι (ακόμη) αρκετά ενοχλητική.

• Οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ευημερία των παιδιών τους. Έτσι, αν ο άνδρας έχει φύγει ή δεν είναι συναισθηματικά παρών, τα ποσοστά επιβίωσης του απογόνου τους είναι σημαντικά πιο χαμηλά.

Μπορείς να νικήσεις τη ζήλια;

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να ξεπεράσεις αυτό το άσχημο συναίσθημα:

• Αναγνώρισε ότι σε έχει κυριεύσει.
• Συνειδητοποίησε πως πηγάζει από τη δική σου ανασφάλεια.
• Σκέψου ότι σε κάνει δυστυχισμένη.
• Προσδιόρισε από πού προέρχονται αυτά τα συναισθήματα.
• Άρχισε να «δουλεύεις» τις ρίζες της ζήλιας με τη στήριξη του συντρόφου σου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

5 βασικές συμβουλές για μια νέα σχέση μετά από διαζύγιο!

Τι κάνεις όταν η βαρεμάρα χτυπάει την σχέση σου;

Διαβάστε περισσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr!

Share