Έχεις μπει σε ρουτίνα με τη σχέση σου; Ανανέωσέ την τώρα!

Απλοί τρόπο για να νιώσετε ξανά τον έρωτα...

Έχεις μπει σε ρουτίνα με τη σχέση σου; Ανανέωσέ την τώρα!

Πιστεύεις ότι η σχέση σου βαλτώνει και θες να το προλάβεις, ανανεώνοντάς την;

Κάθε σχέση, μικρή ή μεγάλη, πρόσφατη ή και όχι, έχει ανάγκη από μια συνεχή ανανέωση είναι η αλήθεια!
Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μια σχέση, που δεν βαριέσαι ούτε εσύ ούτε και ο σύντροφός σου. Η ρουτίνα σε μια σχέση είναι άσχημο να υπάρχει και το κακό είναι ότι, αν κρατήσει πολύ, μπορεί να οδηγήσει και στον χωρισμό.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλό η σχέση να ανανεώνεται και να μη ρουτινιάζει, προκειμένου και το ζευγάρι να περνάει καλά και είναι ικανοποιημένο από τη μεταξύ του σχέση.

Δες με πιο τρόπο θα βγάλεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα την ανανεώσεις!

Ταξίδι

Ένα ταξίδι, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, σίγουρα είναι ένας όμορφος τρόπος για να αλλάξεις παραστάσεις με το σύντροφό σου και να ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι αν πάτε ταξίδι, όλα είναι μια χαρά μετά. Το ταξίδι είναι ένας τρόπος για να περάσετε καλά, να κάνετε κάτι διαφορετικό και να ανακαλύψετε μαζί ένα άλλο μέρος. Όμως, αν μετά γυρίσετε πάλι στην καθημερινότητα και δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν φταίει το ταξίδι, αλλά εσείς, που ίσως πιστεύετε πως με ένα μόνο ταξίδι θα αλλάξει όλη σας η καθημερινότητα.

Εκπλήξεις

Ένας άλλος εξίσου όμορφος τρόπος για να ανανεώσεις τη σχέση σου είναι οι μικρές καθημερινές εκπλήξεις. Κι όταν λέμε εκπλήξεις εννοούμε από τα λουλούδια και τα σοκολατάκια μέχρι το να κλείσεις ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο για τους δυο σας, το να μαγειρέψεις κάτι και να το κάνεις έκπληξη στον άλλο ή ακόμα και το να κλείσεις εισιτήρια για μια παράσταση ή για έναν προορισμό. Μην ξεχνάς ότι οι εκπλήξεις δεν χρειάζεται να κοστίζουν, αλλά όταν γίνουν να είσαι σίγουρος ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη σχέση σου.

Μιλήστε

Αν στη σχέση δεν υπάρχει σωστή και συχνή επικοινωνία, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλάς συχνά με το σύντροφό σου. Μιλήστε για σημαντικά αλλά και λιγότερο σημαντικά θέματα. Για το τι έγινε σήμερα στη δουλειά, στη σχολή, στο λεωφορείο, για το τι θα φάτε, αλλά και για το τι άποψη έχετε για τη σχέση σας, για ένα κοινωνικό ζήτημα ή για κάτι που ακούσατε. Μην διστάζεις να μιλάς συχνά με το σύντροφό σου. Η καλή επικοινωνία και η ειλικρίνεια είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση.

Χόμπι

Κάντε μαζί ένα χόμπι. Βρείτε κάτι που ενδιαφέρει και τους δύο σας και κάντε το μαζί. Μια δραστηριότητα θα σας φέρει πιο κοντά, αφού θα περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Ένα χόμπι μπορεί να είναι από το γυμναστήριο, ένα άθλημα, ένα είδος χορού, τη γιόγκα, μέχρι και το να μάθετε μαζί ένα μουσικό όργανο, μια ξένη γλώσσα ή να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής. Βρείτε μαζί αυτό που θα σας κάνει πιο χαρούμενο, θα σας γεμίζει και θα σας δένει σαν ζευγάρι.

Κλείστε την τηλεόραση και το κινητό

Η συνεχή ενασχόληση με την τηλεόραση και το κινητό μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τη ρουτίνα σε μια σχέση. Όταν είσαι με το σύντροφό σου είτε έξω είτε στο σπίτι, απόφυγε να ασχοληθείς με το κινητό σου ή με κάτι άλλο, που θα θέσει στο περιθώριο το ταίρι σου. Ασχολήσου με το σύντροφό σου και μόνο με αυτόν και ακόμα κι αν είναι να δεις τηλεόραση, δες μαζί του. Άλλωστε, η τεχνολογία πολλές φορές βλάπτει τις σχέσεις.

Αυθορμητισμός

Κάντε κάτι αυθόρμητα. Ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας, που έχετε φτιάξει και αφεθείτε στην απόφαση της στιγμής. Φυσικά δεν εννοώ να παρατήσεις τη δουλειά σου και να φύγεις, αλλά στον ελεύθερό σας χρόνο δεν χρειάζεται να καθίσετε πάλι σπίτι ή να βγείτε πάλι στο ίδιο μέρος. Κάντε κάτι διαφορετικό και προσπαθήστε να είστε πιο αυθόρμητοι και ελεύθεροι. Αυτό σίγουρα θα αναζωογονήσει και τους δυο σας.

Φλερτάρετε

Κι όταν λέω φλερτάρετε εννοώ μεταξύ σας φυσικά. Καλό είναι να δείχνεις συχνά στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για σένα και πώς νιώθεις για εκείνον. Πέρα από τα λουλούδια και τις κάρτες, μπορείς να διεκδικήσεις τον άλλο και να τον φλερτάρεις, όπως έκανες και τον πρώτο καιρό. Επειδή έχει περάσει καιρός και είστε μαζί πολλούς μήνες ή χρόνια, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να την/τον φλερτάρεις.

Το πολύ μαζί «σκοτώνει»

Περάστε καλά τόσο μαζί, όσο και με τους φίλους σας. Επειδή είσαι σε σχέση δε σημαίνει ότι θα ελαττώσεις τις εξόδους με τους φίλους σου ή τα χόμπι σου. Μάθε να περνάς καλά και εκτός σχέσης και να είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά και τη ζωή σου. Κι αυτό για να μην επηρεάσεις τη σχέση σου με τον αρνητισμό σου. Μην περνάτε όλη σας τη μέρα μαζί και μην κάθεστε όλη μέρα σπίτι. Ο καθένας καλό είναι να έχει το πρόγραμμά του, μέσα στο οποίο θα εντάσσει και το σύντροφό του.

Προσπάθησε συνεχώς να ανανεώνεις τη σχέση σου και μην την αφήσεις να ρουτινιάσει. Φρόντισε τόσο εσένα, όσο και τον άλλο εξωτερικά και εσωτερικά. Η καλή διάθεση είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση. Γελάστε, βγείτε έξω και περάστε καλά, όπως μόνο εσείς ξέρετε!

Αισθάνεστε απομακρυσμένος από την αγαπημένη σας; Αυτός είναι ο τρόπος για να την κερδίσετε πίσω!

Αυτές είναι οι 4 πολύτιμες συμβουλές για να κρατήσεις την σχέση σου ζωντανή!

Αυτές είναι οι 4 πολύτιμες συμβουλές με τις οποίες μπορείς να τα καταφέρεις και να κρατήσεις την σχέση σου ζωντανή!

Αν θέλεις η σχέση σου να αντέξει σε βάθος χρόνου, το «κλειδί» βρίσκεται στο συναισθηματικό δέσιμο.

Διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω και ακολούθησε τα πιστά! Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα!

Με προσήλωση
Όταν ο σύντροφος σου μοιράζεται τις σκέψεις του για κάτι που τον απασχολεί, άκου. Δηλαδή, δώσε την απαραίτητη προσοχή και προσπάθησε να καταλάβεις τι εννοεί και πως σχετίζεται προσωπικά με το θέμα. Δείξε κατανόηση και συμπόνια.

Να θυμάσαι το «μαζί»
Απόλαυσε δραστηριότητες μαζί του. Μπορείτε να κάνετε μαζί πεζοπορία, να δείτε μία ταινία που επιθυμείτε και οι δύο. Είναι εύκολο, διασκεδαστικό και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τη σχέση σας. Για να «καλλιεργήσεις» τη σχέση σας ακόμα περισσότερο μπορείς να περάσεις χρόνο συμμετέχοντας σε δραστηριότητες του συντρόφου σου, ακόμα κι αν δεν συγκαταλέγονται στις δικές σου προτιμήσεις. Δεν χρειάζεσαι να προσποιηθείς υπέρμετρο ενθουσιασμό. Αρκεί η πρόθεση να μοιραστείς μαζί του κάτι που για εκείνον είναι σημαντικό.

Διαφωνείτε;
Mη βιαστείς να ξεφύγεις από τον διάλογο θυμωμένη. Αντιθέτως, άκου τη δική του πλευρά. Όλες οι σχέσεις έχουν τσακωμούς και σχεδόν πάντα πιστεύουμε πως εμείς έχουμε δίκιο. Ωστόσο, αντί να προσπαθήσεις να τον πείσεις πως λες το σωστό, δοκίμασε να καταλάβεις την οπτική του συντρόφου σου. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείς, εκείνος θα εκτιμήσει το γεγονός πως σέβεσαι τη θέση του.

Δείξε την αγάπη σου
Μπορεί να νιώθεις πως σε αγαπάει περισσότερο όταν στο λέει ή όταν προσφέρεται να σε βοηθήσει στις δουλειές σου. Ωστόσο, εκείνος μπορεί να μη νιώθει έτσι. Ίσως, καταλαβαίνει πως τον αγαπάς περισσότερο όταν τον ακούς με προσήλωση να μιλάει για κάτι που τον παθιάζει ή όταν τον ενθαρρύνεις να κάνει ένα μεγάλο βήμα ή κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Αφουγκράσου τις ανάγκες του!

Πηγή: shape.gr