Ζωή Λάσκαρη: Αυτό είναι το ύψος της! Στις ταινίες έμοιαζε 2 μέτρα αλλά...

Τις «πέταγε» όλες από την σκηνή αλλά δεν ήταν ψηλή...

Ζωή Λάσκαρη: Αυτό είναι το ύψος της! Στις ταινίες έμοιαζε 2 μέτρα αλλά...

Αυτό είναι το ύψος της Ζωής Λάσκαρη! Στις ταινίες έμοιαζε 2 μέτρα αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο ψηλή! Θα τρελαθείτε ξεκάθαρα...

Η Ζωή Λάσκαρη (12 Δεκεμβρίου 1944 – 18 Αυγούστου 2017) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 θεωρήθηκε –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 της απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή.

Ζωή Λάσκαρη: Η τραγική ειρωνεία στο θάνατο της! Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος την ώρα που "έφυγε" ήταν σε κηδεία!

Η ηθοποιός είχε ύψος 1,68 μ, παρόλο που έμοιαζε πάρα πολύ ψηλή στις ταινίες.

Ζωή Λάσκαρη: Εσύ το θυμάσαι; Αυτή ήταν η αιτία θανάτου της θρυλικής ηθοποιού!

Αυτή ήταν η αιτία θανάτου της θρυλικής ηθοποιού, Ζωή Λάσκαρη! Εσύ το θυμάσαι;

Μία από τις πιο διάσημες σταρ του παλιού κινηματογράφου άφησε την Παρασκευή, 18 Αυγούστου αιφνίδια την τελευταία της πνοή στην ηλικία των 73 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη της κόρη, η Μάρθα Κουτουμάνου ήταν αυτή που τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της.

Η Μάρθα, αφού είδε ότι η μητέρα της δεν ξύπναγε κάλεσε γιατρό ο οποίος και διαπίστωσε το θάνατό της.

Ζωή Λάσκαρη: Έκοψε τα μαλλιά της για αυτόν τον άντρα! Το περιστατικό που δεν ήξερε κανείς...

Σοκαρισμένος και ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος που ξύπνησε το πρωί για να πάει στη δουλειά και έφυγε αφήνοντας την ηθοποιό να κοιμάται.

Ζωή Λάσκαρη - αποκάλυψη: Είπε ψέμματα για να κερδίσει ένα... στέμμα! Όλα στη φόρα...

Όλα στη φόρα για την Ζωή Λάσκαρη και τα ψέμματα που είπε για να κερδίσει ένα μόνο... στέμμα! Ένα περιστατικό από το παρελθόν που έρχεται στο φως της δημοσιότητας...

Γεννημένη στις 12 Δεκεμβρίου του 1944 μπορεί να έγινε γνωστή με αυτό το όνομα, όμως το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη.

Με αυτό το όνομα πήρε μέρος στα καλλιστεία του 1959 και κέρδισε. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς σε ηλικία μόλις 15 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν μια συντηρητική εποχή και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις! Ο Κουτουμάνος είχε πάρει τη Μάρθα από την Ζωή Λάσκαρη! "Δεν την άφηνε να βλέπει το παιδί"

Η νεαρή καλλονή δεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και πήρε την απόφαση να περπατήσει στη γέφυρα της ομορφιάς. Λέγεται ότι η επιθυμία της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν τόσο μεγάλη, που δήλωσε ψευδή ηλικία (δύο χρόνια μεγαλύτερη) για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα.

Ζωή Λάσκαρη - αποκάλυψη: Είπε ψέμματα για να κερδίσει ένα... στέμμα! Όλα στη φόρα...

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρή Υακίνθη Καραβίτη και η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Κερίμα. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ζωή Κουρούκλη βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος. Ο Τύπος της εποχής δημοσίευσε φωτογραφία από την προετοιμασία των φιναλίστ.

Μπορεί σε εκείνο το διαγωνισμό η Ζωίτσα να μην κέρδισε κάποιο τίτλο, με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία όμως, κέρδισε το εισιτήριο για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ζωή Λάσκαρη - αποκάλυψη: Είπε ψέμματα για να κερδίσει ένα... στέμμα! Όλα στη φόρα...

Και όπως απέδειξε η πορεία της στον χώρο, το εισιτήριο αυτό ήταν διαρκείας. Ο Γιάννης Δαλιανίδης εντόπισε μέσω των καλλιστείων τη νεαρή καλλονή και την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος». Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με την διάσημη τότε τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ξαδέλφη της. Μία λαμπρή καριέρα ξεκίναγε....