Eurovision: Αυτός είναι ο άντρας που κέρδισε 3 φορές! Κανείς δεν τον θυμάται...

Αδιανόητο! Είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία!

Eurovision: Αυτός είναι ο άντρας που κέρδισε 3 φορές! Κανείς δεν τον θυμάται...

Αυτός είναι ο άντρας που κέρδισε 3 φορές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Κανείς δεν τον θυμάται...

Εξήντα πέντε τραγούδια κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, έναν ετήσιο διαγωνισμό που διοργάνωσαν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας. Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει μεταδοθεί κάθε χρόνο από το ντεμπούτο του το 1956, είναι ένα από τα πιό μακροχρόνια τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο. Ο νικητής του διαγωνισμού έχει καθοριστεί χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές ψηφοφορίας σε όλη την ιστορία του. Κέντρο σε αυτά ήταν η απονομή σημείων σε χώρες από τις επιτροπές ή τις τηλεοράσεις. Η χώρα που απονέμεται στους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν κερδήθηκε σε σημεία, αλλά με ψηφοφορίες (δύο ανά χώρα) και ανακοινώθηκε μόνο ο νικητής.

Eurovision: Συγκρότημα "φωτιά" θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο! Αυτό το τραγούδι τους έχει γίνει viral!

Έχουν διεξαχθεί 62 διαγωνισμοί, με έναν νικητή κάθε χρόνο, εκτός από τον δεμένο 1969 διαγωνισμό, ο οποίος είχε τέσσερις. Είκοσι έξι διαφορετικές χώρες έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό. Η Ελβετία κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κερδών είναι η Ιρλανδία, με επτά. Το μόνο άτομο που κέρδισε πολλές φορές ως ερμηνευτής είναι ο Johnny Logan της Ιρλανδίας, ο οποίος έκανε το "What's Another Year" το 1980 και το "Hold Me Now" το 1987. Ο Logan είναι επίσης ένας από τους πέντε συνθέτες που έχουν γράψει περισσότερες από μία εγγραφές ("Hold Me Now" 1987 και "Why Me?" 1992, που εκτελείται από τη Linda Martin). Αυτή η μοναδική διάκριση καθιστά τον Logan το μόνο άτομο που έχει τρεις νίκες της Eurovision για την πίστη του, είτε ως τραγουδιστής, τραγουδοποιός ή και τα δύο.

Eurovision

Οι άλλοι τέσσερις τραγουδοποιούς με περισσότερες από μία επιτυχημένες συμμετοχές είναι Willy van Hemert (Ολλανδία, 1957 και 1959), Yves Dessca (Μονακό, 1971 και Λουξεμβούργο, 1972), Rolf Løvland (Νορβηγία, 1985 και 1995) και Brendan Graham (Ιρλανδία, 1994 και 1996). Η απόκτηση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους κερδισμένους καλλιτέχνες να επωφεληθούν από την επιτυχία τους και τη δημοσιευμένη δημοσιότητα, ξεκινώντας ή προωθώντας τη διεθνή τους καριέρα.

Ωστόσο, σε όλη την ιστορία του διαγωνισμού, σχετικά λίγοι από αυτούς τους καλλιτέχνες έχουν γίνει τεράστια διεθνή αστέρια. Οι πιο αξιοσημείωτοι νικητές των καλλιτεχνών της Eurovision, των οποίων η καριέρα ξεκίνησε άμεσα μετά την νίκη τους, ήταν τα μέλη του ABBA, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό για τη Σουηδία το 1974 με το τραγούδι τους "Waterloo". Ο ABBA συνέχισε να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της εποχής του. Μία άλλη αξιοσημείωτη νικήτρια που στη συνέχεια πέτυχε διεθνή φήμη και επιτυχία ήταν η Céline Dion, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για την Ελβετία το 1988 με το τραγούδι "Ne partez pas sans moi

Eurovision 2020: «Βόμβα»! Αυτές είναι οι δυο χώρες που δεν θα συμμετέχουν!

Αποκάλυψη "βόμβα"! Αυτές είναι οι δυο χώρες που δεν θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2020! Δεν σας πάει το μυαλό...

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2020 θα είναι ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά τη νίκη της χώρας το 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι "Arcade". Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με την τελευταία φορά να είναι το 1980, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2012, που η χώρα θα φιλοξενήσει κάποιο διαγωνισμό Eurovision. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Rotterdam Ahoy και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 12 και 14 Μαΐου 2020 και τον τελικό στις 16 Μαΐου 2020.

Eurovision 2020: Η Κύπρος «κατεβαίνει» με το απόλυτο φαβορί! Δείτε το πρόσωπό του...

Οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό του 2020 ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου 2019, αμέσως μετά τη νίκη της Ολλανδία στον διαγωνισμό του 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Ο Jon Ola Sand, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), παρέδωσε στον AVROTROS, τον συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα για την Ολλανδία, έναν αριθμό εγγράφων και έναν σκληρό δίσκο USB, με εργαλεία για να ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες για να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό.[2] Ο AVROTROS πρόκειται να συνεργαστεί στην παραγωγή με τον αδερφό ειδησεογραφικό φορέα Nederlandse Omroep Stichting (NOS) και τον μητρικό οργανισμό Nederlandse Publieke Omroep (NPO), με τον κάθε φορέα να αναλαμβάνει διαφορετικό ρόλο στην παραγωγή.

Σαράντα μία χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Η Βουλγαρία και η Ουκρανία θα επιστρέψουν μετά την αποχώρησή τους, το 2019, ενώ το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία αποχώρησαν.