Eurovision: Αδιανόητο! Αυτή η χώρα έχει κερδίσει επτά φορές το διαγωνισμό!

Δεν πάει το μυαλό σας!

Eurovision: Αδιανόητο! Αυτή η χώρα έχει κερδίσει επτά φορές το διαγωνισμό!

Αδιανόητο! Αυτή η χώρα έχει κερδίσει επτά φορές τον διαγωνισμό της Eurovision. Είναι η μόνη χώρα μέχρι και σήμερα που το έχει καταφέρει.

Λίγο πριν τον 65ο μουσικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Κύπρος έχει ήδη επιλέξει τον τραγουδιστή που θα τους εκπροσωπήσει, ενώ η Ελλάδα ακόμη βρίσκεται σε συζητήσεις.

Εμείς κάνοντας μια αναζήτηση για την Eurovision μάθαμε ποια χώρα έχει κερδίσει επτά φορές.

Η Ιρλανδία κατέχει το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό κερδών - συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων φορές σε πέντε χρόνια το 1992, το 1993, το 1994 και το 1996. Η Σουηδία είναι η δεύτερη με έξι νίκες από το 2016. Η Γαλλία, το Λουξεμβούργο το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, είναι τρίτοι με πέντε νίκες. Στη συνέχεια έρχεται το Ισραήλ, με τέσσερις νίκες. Δύο χώρες έχουν κερδίσει τρεις φορές, η Δανία και η Νορβηγία. Έξι χώρες έχουν κερδίσει δύο φορές, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ουκρανία.

Eurovision: Αυτός είναι ο άντρας που κέρδισε 3 φορές! Κανείς δεν τον θυμάται...

Αυτός είναι ο άντρας που κέρδισε 3 φορές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Κανείς δεν τον θυμάται...

Εξήντα πέντε τραγούδια κέρδισαν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, έναν ετήσιο διαγωνισμό που διοργάνωσαν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας. Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει μεταδοθεί κάθε χρόνο από το ντεμπούτο του το 1956, είναι ένα από τα πιό μακροχρόνια τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο. Ο νικητής του διαγωνισμού έχει καθοριστεί χρησιμοποιώντας πολλές τεχνικές ψηφοφορίας σε όλη την ιστορία του. Κέντρο σε αυτά ήταν η απονομή σημείων σε χώρες από τις επιτροπές ή τις τηλεοράσεις. Η χώρα που απονέμεται στους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν κερδήθηκε σε σημεία, αλλά με ψηφοφορίες (δύο ανά χώρα) και ανακοινώθηκε μόνο ο νικητής.

Eurovision: Συγκρότημα "φωτιά" θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο! Αυτό το τραγούδι τους έχει γίνει viral!

Έχουν διεξαχθεί 62 διαγωνισμοί, με έναν νικητή κάθε χρόνο, εκτός από τον δεμένο 1969 διαγωνισμό, ο οποίος είχε τέσσερις. Είκοσι έξι διαφορετικές χώρες έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό. Η Ελβετία κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κερδών είναι η Ιρλανδία, με επτά. Το μόνο άτομο που κέρδισε πολλές φορές ως ερμηνευτής είναι ο Johnny Logan της Ιρλανδίας, ο οποίος έκανε το "What's Another Year" το 1980 και το "Hold Me Now" το 1987. Ο Logan είναι επίσης ένας από τους πέντε συνθέτες που έχουν γράψει περισσότερες από μία εγγραφές ("Hold Me Now" 1987 και "Why Me?" 1992, που εκτελείται από τη Linda Martin). Αυτή η μοναδική διάκριση καθιστά τον Logan το μόνο άτομο που έχει τρεις νίκες της Eurovision για την πίστη του, είτε ως τραγουδιστής, τραγουδοποιός ή και τα δύο.

Eurovision

Οι άλλοι τέσσερις τραγουδοποιούς με περισσότερες από μία επιτυχημένες συμμετοχές είναι Willy van Hemert (Ολλανδία, 1957 και 1959), Yves Dessca (Μονακό, 1971 και Λουξεμβούργο, 1972), Rolf Løvland (Νορβηγία, 1985 και 1995) και Brendan Graham (Ιρλανδία, 1994 και 1996). Η απόκτηση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους κερδισμένους καλλιτέχνες να επωφεληθούν από την επιτυχία τους και τη δημοσιευμένη δημοσιότητα, ξεκινώντας ή προωθώντας τη διεθνή τους καριέρα.

Ωστόσο, σε όλη την ιστορία του διαγωνισμού, σχετικά λίγοι από αυτούς τους καλλιτέχνες έχουν γίνει τεράστια διεθνή αστέρια. Οι πιο αξιοσημείωτοι νικητές των καλλιτεχνών της Eurovision, των οποίων η καριέρα ξεκίνησε άμεσα μετά την νίκη τους, ήταν τα μέλη του ABBA, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό για τη Σουηδία το 1974 με το τραγούδι τους "Waterloo". Ο ABBA συνέχισε να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της εποχής του. Μία άλλη αξιοσημείωτη νικήτρια που στη συνέχεια πέτυχε διεθνή φήμη και επιτυχία ήταν η Céline Dion, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό για την Ελβετία το 1988 με το τραγούδι "Ne partez pas sans moi