Ζωή Λάσκαρη: Ο Λυκουρέζος την είχε απατήσει 100 φορές! Στη «φόρα» η αλήθεια για την σχέση τους!

Τον είχε δώσει στεγνά! Συνέντευξη κειμήλιο...

Ζωή Λάσκαρη: Ο Λυκουρέζος την είχε απατήσει 100 φορές! Στη «φόρα» η αλήθεια για την σχέση τους!

Ο Λυκουρέζος την είχε απατήσει την Ζωή Λάσκαρη 100 φορές! Στη «φόρα» η αλήθεια για την σχέση τους, όπως την είχε αποκαλύψει η ίδια η ηθοποιός...

Το ζευγάρι, γνωρίστηκε το 1976, πέντε χρόνια μετά το πολύκροτο διαζύγιο της Ελληνίδας σταρ με τον Πέτρο Κουτουμάνο. Η αφορμή υπήρξε καθαρά επαγγελματική, αφού η ηθοποιός χρειάστηκε κάποιες νομικές συμβουλές και απευθύνθηκε στο γραφείο του δικηγόρου. Ο ίδιος, πολλά χρόνια αργότερα, θα αποκαλύψει ότι πάντα αγαπούσε το θέατρο, επιθυμία του υπήρξε να γίνει σκηνοθέτης αλλά και ότι ερωτεύτηκε την σύζυγό του αμέσως.

«Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε αμέσως. Τις πρώτες ημέρες απέβλεπα στον αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης που μου είχε αναθέσει αλλά, για να είμαι ειλικρινής, με έλκυε η προοπτική μιας ερωτικής περιπέτειας και μόνο. Οι εξελίξεις όμως υπήρξαν ραγδαίες. Με πρόσχημα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το συμβόλαιο που την απασχολούσε, της τηλεφώνησα και την κάλεσα σε δείπνο. Δέχτηκε. Ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε τη βραδινή μας έξοδο ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, κοινός μας φίλος και στη συνέχεια κουμπάρος μας. Μετά το δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Ζαφείρη στην Πλάκα, δεν πέρασε πολύς χρόνος και της ζήτησα να γίνει γυναίκα μου», έχει πει ο ίδιος, σε κοινή συνέντευξη στο ζευγαριού, στο Πρώτο Θέμα.

Ένιωσε, το ίδιο και η σύζυγός του; «Ομολογώ ότι καιγόμουν τόσο που δεν είχα περιθώρια να προσέξω τον Λυκουρέζο», έχει πει η Ζωή Λάσκαρη σχετικά, αλλά, μετά από μερικά επαγγελματικά ραντεβού, δεν μπορούσε παρά να προσέξει τον γοητευτικό δικηγόρο. «Με φλέρταρε επίμονα αλλά διακριτικά. Με διαφορετικό είδος προσέγγισης μπορεί και να ΄χα φύγει. Στους τρεις μήνες παντρευτήκαμε. Και να φανταστείς δεν ήθελα δεσμεύσεις εκείνη την εποχή. Είχα μόλις βγει από έναν αποτυχημένο γάμο!».

Ζωή Λάσκαρη: «Τον έχω πιάσει να με απατάει 100 φορές»

Η ηθοποιός περιέγραψε την τάση για απιστία του συζύγου της και το ότι κάθε φορά τον συγχωρούσε και έφτασαν στο σήμερα όπου είναι ερωτευμένοι ακόμη. «Η σχέση θέλει υποχωρήσεις, ταπείνωση, όχι εγωισμούς, να βλέπει τα πράγματα ξεκάθαρα, να μπορείς να τα βάλεις στη ζυγαριά. Κάθε φορά του έλεγα ότι ξέρω πως με απάτησε. Τον έχω πιάσει 100 φορές. Του έλεγα γεια σου φεύγω, ήθελε να με κυνηγήσει, αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ποιος έρωτας; Είναι κάτι παραπάνω από τον έρωτα. Είναι όμορφος, γοητευτικός, τον αγαπάω, είναι ο άνθρωπος μου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Κι επειδή έλεγα για τη ζυγαριά, ο Αλέξανδρος είναι πολύ καλός στο ζύγι. Αγάπησε την κόρη και την εγγονή μου σαν δικά του παιδιά».

Γιατί δεν τον «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα;
«Το να εκδικηθείς με το ίδιο νόμισμα το θεωρώ τόσο κουτό. Δεν κερδίζεις τίποτα. Οι ξένες πολύ όμορφες σταρ δεν έχουν όλες απατηθεί; Συνήθως η γυναίκα η ωραία είναι αυτή που την πληρώνει. Οι άντρες είστε αδηφάγα, δεν λειτουργείτε με το συναίσθημα. Αγαπάτε μια γυναίκα και πολύ εύκολα μπορεί να πάτε με μία άλλη και αύριο το πρωί να το έχετε ξεχάσει».

Πάντως, παρά τις… 100 απιστίες του, η Ζωή Λάσκαρη δεν σκέφτηκε ποτέ να πάρει διαζύγιο. «Για τον Αλέξανδρο δεν ξέρω, εγώ δεν το σκέφτηκα. Σκέφτηκα ότι δεν πάει, ότι πρέπει να το πολεμήσω, ότι πρέπει να δουλέψω. Θέλει πολύ δουλειά. Είναι έτσι δεδομένο τον πήρα και τελείωσε; Δεν είναι δεδομένο τίποτα! Θέλει πολύ δουλειά! Τον έχω πιάσει 100 φορές! Μία φορά ήθελε να με κυνηγήσει αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν σε μια άσχημη κατάσταση. Αλλά τον λατρεύω! Τον λατρεύω! Είναι όμορφος, είναι γοητευτικός, είναι ο άνθρωπός μου! Τον αγαπάω! Το πιο εύκολο είναι να τα τινάξεις όλα στον αέρα, το δύσκολο είναι να τα κρατήσεις».

Ήταν μαζί του μέχρι το τέλος της…

Θυμάστε την αφιέρωση που της είχε κάνει όταν πέθανε; Ανατριχιάζει...

Ζωή Λάσκαρη: Η αποκάλυψη του Λυκουρέζου για την σχέση τους προκαλεί ανατριχίλα - «Τη ζήτησα συγγνώμη για...»!

Μια αποκάλυψη που έκανε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη σχέση του με την Ζωή Λάσκαρη προκαλεί ανατριχίλα μετά το θάνατο της. «Της ζήτησα συγγνώμη για τα πταίσματα μου».

Μετά την απώλεια της ηθοποιού πριν περίπου τρία χρόνια, ο ποινικολόγος είχε βρεθεί στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και είχε μιλήσει για την ζωή τους.

Αρχικά είχε αναφερθεί στην γνωριμία τους: «Αυτό το οποίο είναι περίεργο που της το έλεγα και γελούσε, είναι ότι δεν είχα παρακολουθήσει ποτέ την πορεία της και δεν είχα δει καμία ταινία της. Το όνομά της, το γνώριζα και μάλιστα όταν χτύπησε η πόρτα του γραφείου μου και την είδα για πρώτη φορά μπροστά μου, ήταν μια θαυμάσια έκπληξη.»

Ο ίδιος είχε περιγράψει επίσης την στιγμή που ενημερώθηκε για τον θάνατο της συζύγου του. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το προηγούμενο βράδυ μιλήσαμε και κοιμηθήκαμε με τη Ζωή όπως κάναμε κάθε βράδυ. Το πρωί σηκώθηκα να πάω στο γραφείο μου και η Ζωή κοιμόταν, δεν τη ξύπνησα. Τραγική ειρωνεία είναι ότι πήγα στη κηδεία ενός πολύ καλού μου φίλου κι όταν γύρισα από την κηδεία πήρα τηλέφωνο τη Ζωή αλλά δεν μου απαντούσε.»

«Τότε πήρα τηλέφωνο την οικιακή βοηθό, η οποία μου ανακοίνωσε το γεγονός και η πρώτη που το αντιλήφθηκε και το έζησε ήταν η Μάρθα η οποία ήταν στο σπίτι. Εγώ στη συνέχεια ειδοποίησα τη Μαρία Ελένη κι έτσι λοιπόν ολοκληρώνονται 41 χρόνια κοινής ζωής με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Η Ζωή έφυγε στον ύπνο της. Όπως την άφησα το πρωί που έφυγα, έτσι τη βρήκα. Για εμάς ήταν ένας «κεραυνός» ο θάνατός της, που έπρεπε να το διαχειριστούμε. Ήταν ο άνθρωπός μου η Ζωή και μάλιστα στην επέτειο των 30χρόνων γάμου μας, είχα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τη Ζωή για τα πταίσματά μου».

Πριν μερικές εβδομάδες έγινε και η αποκάλυψη για το κοινό στοιχείο που είχαν Κουτουμάνος - Λυκουρέζος και δεν το γνώριζε κανείς.