Μπήλιω Τσουκαλά: Οι άγνωστες πτυχές της "εξαφανισμένης" δημοσιογράφου

Όσα δεν ξέραμε για την ζωή της, που είναι και τι κάνει σήμερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπήλιω Τσουκαλά: Οι άγνωστες πτυχές της

Η δημοσιογράφος, Μπήλιω Τσουκαλά, άφησε το στίγμα της στην TV. Την γνωρίσαμε στις αρχές του 2000 όταν και παρουσίαζε για χρόνια ολόκληρα την πολύ επιτυχημένη εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Έχει γούστο» - ένα πρόγραμμα που άφησε εποχή με την καλαισθησία του, τις πολιτιστικές του προτάσεις σε τέχνη αλλά και καλή ζωή και, γενικά, κάτι που σήμερα λείπει από την ελληνική τηλεόραση. Τώρα, 20 χρόνια μετά είναι "εξαφανισμένη" κι εμείς φέρνουμε στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η Μπήλιω Τσουκαλά αποφάσισε να αποσυρθεί από τον χώρο της τηλεόρασης όχι όμως γιατί απέτυχε ή επειδή δεν περνάει πια η μπογιά της αλλά, αντίθετα, από προσωπική επιλογή.

Που είναι και τι κάνει σήμερα η Μπήλιω Τσουκαλά

Μπήλιω Τσουκαλά που είναι και τι κάνει σήμερα

Η Μπήλιω Τσουυκαλά, σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα που γράφτηκε για εκείνη από την εφημερίδα Espresso το 2028 κάνει ταξίδια, απολαμβάνει τις γεύσεις ανά την Ελλάδα και βοηθάει τον σύζυγό της σε γαστρονομικούς οδηγούς που κάνουν θραύση σε πολλά και διάφορα σημεία της υφηλίου. Η Μπήλιω Τσουκαλά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της espresso, μπορεί να μην εργάζεται πια και να είναι ελεύθερη να απολαμβάνει τη ζωή, ωστόσο η ίδια ούτε στιγμή δεν κάθεται στο πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι της, που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης.

Με τον σύζυγό της Γιώργο Πίττα, ο οποίος διαχειρίζεται την παγκοσμίου πλέον φήμης ιστοσελίδα Greek Guide Gastronomy, σχεδόν κάθε εβδομάδα ταξιδεύει σε όμορφα μέρη τόσο εντός των ελληνικών συνόρων όσο και εκτός αυτών, παρουσιάζοντας συνταγές ξεχασμένες στον χρόνο και ανεβάζοντας στο διαδίκτυο βιντεάκια, τα οποία μετρούν χιλιάδες θεάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ενώ o πολυαγαπημένος της σύζυγος φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί, εκείνη απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, το βουνό, το χιόνι στα ταξίδια που χρειάζονται για να γραφτούν οι περίφημοι γαστρονομικοί οδηγοί του Γιώργου Πίττα.

6 πράγματα που δεν ξέραμε για την ζωή της Μπήλιω Τσουκαλά

  • Η Μπήλιω Τσουκαλά προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια και οι γονείς της τής παρείχαν τα πάντα, και κυρίως εκπαίδευση! Έχοντας το μικρόβιο της δημοσιογραφίας από πολύ νωρίς, αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι, από όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών.
  • Από τα πρώτα κιόλας βήματά της στο επάγγελμα του δημοσιογράφου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. Η ενασχόλησή της με τα ΜΜΕ ξεκίνησε το 1984 από περιοδικά και εφημερίδες.
  • Το 1986 έγινε μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία «Κανάλι 15».
  • Εκανε ραδιοφωνικές εκπομπές στον πρώτο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και αργότερα στον Top FM, στον ΑΝΤ1 και τον Alpha. Η αρχή έγινε εκεί, κάπου στο 1995, παρουσιάζοντας εκπομπές για τον πολιτισμό, όπως το «Συν και Πλην», που ήταν ένα από τα πρώτα πολιτιστικά μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.
  • Οταν η τριάδα της εκπομπής που αποτελούνταν από την Τσουκαλά, τη Λένα Αρώνη και τον Ανδρέα Ροδίτη «έσπασε», η Μπήλιω Τσουκαλά κατάφερε να αποκτήσει τη δική της εκπομπή και να βάλει την προσωπική σφραγίδα της σε ένα άκρως φινετσάτο τηλεοπτικό προϊόν που διήρκεσε εννιά ολόκληρα χρόνια. Από το 2003 η εκπομπή «Εχει γούστο» στη ΝΕΤ κατάφερε να φτιάξει μια νέα μεσημεριανή ζώνη που έως τότε δεν υπήρχε.
  • Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, κάτι που τη διευκόλυνε σε πολλά θέματα που αναδείκνυε μέσα από την εκπομπή της «Έχει γούστο».

Ωστόσο, μιας και μιλάμε για "εξαφανισμένες" παρουσιάστριες, θυμάστε την Μαρία Σταματέρη που έκανε εκπομπές στο STAR; Δείτε εδώ τι κάνει σήμερα!