Δεν ήταν πάντα τραγουδιστής - Η δουλειά που έκανε ο Γιάννης Πάριος πριν γίνει διάσημος

Σπάνια αποκάλυψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν ήταν πάντα τραγουδιστής - Η δουλειά που έκανε ο Γιάννης Πάριος πριν γίνει διάσημος

Ο Γιάννης Πάριος αποτελεί ίσως τον κορυφαίο τραγουδιστή της χώρα μας. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, ενώ βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις πωλήσεων δίσκων (δείτε εδώ αναλυτικά).

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μία σπάνια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Γιάννης Πάριος ντυμένος τσολιάς σε μαθητική εκδήλωση το 1964.

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του αναφέρθηκε και στα πρώτα βήματα του κορυφαίου τραγουδιστή στην Αθήνα, αποκαλύπτοντας με τι ασχολήθηκε για λίγο πριν ανακαλύψει το ταλέντο του στη μουσική.

Με τι είχε ασχοληθεί ο Γιάννης Πάριος πριν γίνει τραγουδιστής

«Με την ολοκλήρωση των μαθητικών σπουδών καταφθάνει στην Αθήνα και γράφεται στην Ιατρική Σχολή την οποία σύντομα θα εγκαταλείψει καθώς δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του.

Κατά την διαμονή του στην Αθήνα στην Πλατεία Αμερικής, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από το κέντρο "Νεράιδα" όπου εμφανίζεται και ο συνθέτης Κώστας Κλάββας. Ένα βράδυ ο μεγάλος συνθέτης ο οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, τον ακούει τυχαία να τραγουδάει με την κιθάρα του και προτείνει να σπουδάσει στην σχολή μουσικής που διατηρεί στην οδό Σόλωνος.

Ένας από τους δασκάλους της σχολής ο σημαντικός συνθέτης Γιώργος Κατσαρός θα διακρίνει αμέσως το χάρισμα και το ξεχωριστό μέταλλο της φωνής του και θα τον συστήσει στην δισκογραφική εταιρεία Μίνως Μάτσας όπου και θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Άρης Λουπάσης.

Η εξομολόγηση του γιου του

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλό Μεσημεράκι βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) ο Good Job Nicky, ή αλλιώς Νικόλας Βαρθακούρης, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του στη μουσική και για τη σχέση που έχει με τον πατέρα του, Γιάννη Πάριο.

Θυμίζουμε πως φέτος το όνομα του Good Job Nicky είχε ακουστεί έντονα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, ωστόσο τελικά η ΕΡΤ αποφάσισε να επιλέξει την Amanda (ακούστε εδώ το τραγούδι της). Ο νεαρός τραγουδιστής ξεκαθάρισε πως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που προσπάθησε να μπει στον διαγωνισμό τραγουδιού.

«Όταν αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική, ο πατέρας μου δεν το ήξερε. Δεν ήθελα να το ξέρει γιατί ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε χωρίς παπούτσια από την Πάρο. Αν μπορώ εγώ με αυτή την ποιότητας ζωής που μου έχει στηθεί, όπως μου έχει στηθεί, μπορώ να το κάνω και χωρίς να πω, “μπαμπά ξέρεις θέλω να κάνω μουσική, θέλω ένα στούντιο, θέλω μία δισκογραφική”. Ήθελα να τα κάνω μόνος μου με το σπαθί μου, όπως έκανε και ο ίδιος σε πολύ χειρότερες συνθήκες από εμένα.

Αν ρωτούσες τον πατέρα μου πιστεύω πως θα απαντούσε το ίδιο. Το θεωρούμε υποχρέωση, δηλαδή είναι αμαρτία αν έχω κάτι να μην το προσφέρω. Ο πατέρας μου είναι πολύ υποστηρικτικός και πλέον έχουμε έναν πανέμορφο διάλογο, δηλαδή μιλάμε καλλιτεχνικά», είπε αρχικά.

Σχετικά με τις κρίσεις πανικού, είπε: «Κοντράρομαι με τον εαυτό μου. Είμαι λίγο αγχώδης, παλαιότερα ήμουν πολύ περισσότερο δηλαδή έχω μιλήσει και για κρίσεις πανικού, πέρναγα άσχημα. Αλλά το θεωρώ και μεγάλο προνόμιο αυτό, γιατί είναι ζωντάνια, τα ζεις όλα. Με ποια λογική να ζήσω αγάπη με πάρα πολύ συναίσθημα και να μην ζήσω και το άγχος; Θεωρώ ότι είναι καλό να το περάσουμε όλοι για να μπορούμε να διακρίνουμε και τα καλά και τα κακά. Η στιγμή της κρίσης πανικού, είναι χάλια».