Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η ζωή είναι περίεργη! Είχα συντρόφους στο παρελθόν πάρα πολύ...»

Όταν ο παρουσιαστής έκανε το coming out του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η ζωή είναι περίεργη! Είχα συντρόφους στο παρελθόν πάρα πολύ...»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, όπου σπούδασε θέατρο και υποκριτική. Έκανε τη πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τη σεζόν 1988-1989 στη σειρά «Φώτα Παρακαλώ» στην ΕΤ1 ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο και μετά ξεκίνησε η μεγάλη πορεία του στην ελληνική τηλεόραση κι όχι μόνο.

Το 2011, έκανε κάτι που τότε θεωρούνταν μεγάλο ταμπού: Μίλησε ανοιχτά για τις ερωτικές του προτιμήσεις και τα λόγια του έχουν μείνει αξέχαστα. Τα λόγια αυτά έδωσαν θάρρος σε πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίσουν δικές τους παρόμοιες καταστάσεις με δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα χρόνια μετά από αυτόν την δύναμη να κάνει το ίδιο πήρε και ο Νίκος Μουτσινάς (δείτε εδώ: «Είμαι γκέι! Η πρώτη μου ερωτική επαφή ήταν με γυναίκα αλλά γύρω στα 19 μου...»)

Η εξομολόγηση του Φώτη Σεργουλόπουλου

«Για την προσωπική μου ζωή και για τις επιλογές μου δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς, τους αγαπούσα. Είμαι άνθρωπος ο οποίος δεν έχω στεναχωρήσει ποτέ κανέναν. Δεν έχω στεναχωρήσει σε επίπεδο του να προσβάλω. Η ζωή είναι περίεργη. Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και πρέπει στη ζωή τους να αποφασίζουν ότι αυτόν τον δρόμο εγώ θα τον ακολουθήσω. Υπάρχει τίμημα. Είναι το θέμα τι αντέχεις να πληρώσεις.

Εγώ αυτό που αντέχω να πληρώσω είναι να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου και να είμαι κύριος του εαυτού μου, να μην έρθει κανείς να μου πει ότι πρέπει να κάνεις έτσι γιατί κοινωνικά έτσι πρέπει να είσαι. Και να σου πω και κάτι; Κάνω μια δουλειά η οποία με εκθέτει στον κόσμο, με κάνει να είμαι ανοιχτός και να ενδιαφέρονται για μένα. Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο μαρτύριο από το να κρύβω και να λέω ψέματα.

Οι γονείς μου, οι φίλοι μου, οι παρέες μου ήταν σε ένα κλίμα και με υποστήριζαν. Οι γονείς μου με αγαπάνε πάρα πολύ. Ήταν μια χαρά και να σου πω κάτι; Δε νομίζω ότι θα ήθελα να είχα ζήσει την ζωή διαφορετικά και δεν με ενδιαφέρει ένας άνθρωπος να πει καμία βρωμοκουβέντα γιατί δεν θα έκανα παρέα μαζί του.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ζουν μεγάλα δράματα για να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Όσο οι άνθρωποι είναι πιο ελεύθεροι τόσο φοβούνται οι άλλοι που δεν θέλουν ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος»

Η ανάρτησή του μετά την συγκεκριμένη συνέντευξη

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ο Φώτης έχει παιδί (δείτε κοινές τους φωτογραφίες εδώ) και είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ.