Ο πόλεμος των Γκρέυ και στην μέση η Ηλιάδη!

Ο ενδοοικογενειακός πόλεμος, οι χρόνιες αντιπαραθέσεις και τα πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ποιος θα αναλάβει την φροντίδα της Καίτης Γκρέυ και με πόσες απώλειες θα τελειώσει επιτέλους ένας ενδοοικογενειακός πόλεμος που κρατάει χρόνια; “Είναι μια κολόνια φτιαγμένη με εσάνς από μπαρούτι και με σκάγια που λαβώνουν πολλές ψυχές των αντίπαλων στρατοπέδων” λέει κοντινός τους άνθρωπος θέλοντας με γλαφυρό τρόπο να περιγράψει τις εκρηκτικές σχέσεις οργής και ενίοτε στοργής της οικογένειας με στόχο τις περισσότερες φορές την εγγονή Αγγελική Ηλιάδη.

Είναι τυχαίο ότι κάθε φορά και σε σημαντικές οικογενειακές στιγμές η τραγουδίστρια απουσιάζει σε διάφορα reality και απέχει ουσιαστικά από ενδοοικογενειακές διαμάχες; Σε αυτό το ερώτημα μόνο η ίδια μπορεί να απαντήσει καθώς ουκ ολίγες φορές σε παρελθόντα χρόνο έχει βρεθεί στο στόχαστρο της γιαγιάς της...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Το χρονικό μιας ατελείωτης κόντρας

Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η δεύτερη φορά, στην προκειμένη περίπτωση αυτού του ενδοοικογενειακού πολέμου χάνεις το μέτρημα, μοιάζει σαν ένας ορμητικός χείμαρρος που παρασύρει γονείς, παιδιά και εγγόνια και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στην περίπτωση της Καίτης Γκρέυ λοιπόν η σχέση με τον γιο της Βασίλη Ηλιάδη μπήκε στον πάγο όταν εκείνη υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια τον έρωτα της εγγονής της Αγγελικής Ηλιάδη με τον Μπάμπη Λαζαρίδη που τότε ήταν στα σπάργανα, ενώ εκείνος δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για τον έρωτα αυτόν που μόλις είχε αρχίσει να απασχολεί τα gossip έντυπα της εποχής... (δείτε εδώ τον γιο που έχουν αποκτήσει μαζί).

Οι δρόμοι των δυο γυναικών με επίκεντρο την σχέση της με τον επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη ενώνονται και χωρίζουν με έναν μαγικό τρόπο... 40 ημέρες μετά τον θάνατο εκείνου, στις 12 Δεκεμβρίου 2008 και τον τραυματισμό της Αγγελικής Ηλιάδη, η Καίτη Γκρέυ με αφορμή το μνημόσυνο του δολοφονημένου επιχειρηματία στην Καβάλα, κατηγόρησε την εγγονή της ότι είχε ακόμα μια φορά εξαφανιστεί, και λίγους μήνες αργότερα δημοσίως ζητάει να της επιστρέψει 50.000 ευρώ που της είχε δανείσει για τις “Μούσες”, το μαγαζί που εμφανιζόταν στην Λεωφ. Συγγρού και ήταν ιδιοκτησίας του Λαζαρίδη.

Αγγελική Ηλιάδη Μπάμπης Λαζαρίδης

Όλες οι προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα πέφτουν στο κενό, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 ένα νέο ξέσπασμα της Καίτης Γκρέυ υψώνει ακόμα μεγαλύτερο το τοίχος ανάμεσά τους, όταν αποκαλεί την εγγονή της “Πιο γουρούνα και από το γουρούνι, χωρίς ευαισθησίες”. Αιτία όπως λέγεται για το ξέσπασμα αυτό στάθηκε μια επέμβαση που έκανε στο πόδι της και η Αγγελική Ηλιάδη δεν έδωσε ποτέ το παρόν: “Η εγγονή μου δεν πήρε ούτε καν ένα τηλέφωνο μετά από τόσο που της στάθηκα. Μόνο εγώ της στάθηκα όταν ήταν στον δρόμο. Να λεφτά, να αυτά, πάντα ήμουνα δίπλα της. Και τότε εγώ τα χάλασα με τον γιο μου. Αυτή είναι πιο γουρούνα και από το γουρούνι. Δεν έχει ευαισθησίες, τίποτα δεν έχει αυτή η γυναίκα” δήλωνε χαρακτηριστικά

Σχέσεις από σαράντα κύματα...

Γκρέυ εναντίον πάντων! Οι σχέσεις της Καίτης Γκρέυ πότε με τον γιο της Βασίλη και πατέρα της Αγγελικής και πότε με την εγγονή περνούσανε μόνιμα από σαράντα κύματα. Ποιος έκανε σε ποιον το σκωτσέζικο ντους; Ιδού η απορία... Πάντως οι αποστάσεις μεταξύ τους κρατάνε πολλά χρόνια, τα λόγια που ανταλλάσουν είναι σκληρά, όπως και οι ανατροπές που συμβαίνουν μετά από τηλεφωνήματα και συγχωρητικές ατάκες “περασμένα ξεχασμένα”... Παρόλα αυτά μάλλον τίποτα δεν ήταν περασμένο και τίποτα ξεχασμένο...

“Μια σχέση παγωμένη και ξαναζεσταμένη με πολλά ξεσπάσματα οργής” περιγράφουν όσοι ξέρουν την σχέση της Καίτης Γκρέυ, με την εγγονή της που πολλές φορές την διέγραψε και επίσης πολλές φορές την ξαναδέχτηκε πίσω. Κάποιες φορές μάλιστα, με διαφορετικές αφορμές και αιτίες πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι οι δυο τους να ξαναμιλήσουν και να ξαναζεσταθούν. Η κύρια αιτία τις περισσότερες φορές ήταν η αδιαφορία όπως έλεγε εκείνη που της έδειχνε η “Κικίτσα” της όπως την αποκαλούσε χαιδευτικά, ενώ εκείνη της είχε ανοίξει τις πόρτες στο καλλιτεχνικό κύκλωμα και στην δισκογραφία.

Το 2015 την αποκαλεί “ψεύτρα και αχάριστη” στην εφημερίδα Espresso με αφορμή το γεγονός ότι δεν την είχε καλέσει στα βαφτίσια του Βασίλη, του γιου που απέκτησε με τον ποδοσφαιριστή Σάββα Γκέντσογλου. Τότε η Καίτη Γκρέυ γίνεται έξαλλη και σε μια συνέντευξή της κατηγορεί την εγγονή της με σκληρούς χαρακτηρισμούς. “Είναι αχάριστη και ψεύτρα. Λυπάμαι για λογαριασμό της. Δεν με κάλεσε ποτέ στα βαφτίσια του γιου της. Την έχω ξεγράψει από εγγονή μου. Να μην αναφέρει ποτέ ξανά το όνομά μου” είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Το σήριαλ συνεχίστηκε το 2017 όταν η Καίτη Γκρέυ αποφάσισε να δώσει τόπο στην οργή και να αναθερμάνει τις μέχρι πρότινος τεταμένες σχέσεις της με τον γιο της Βασίλη και τη νύφη της Έφη που είχε να τους μιλήσει πολλά χρόνια. Η μεγάλη τραγουδίστρια σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε μιλήσει στην Espresso για αυτούς με σκληρά λόγια δημόσια, κατηγόρησε μάλιστα τον γιο της ότι της έπαιρνε τα λεφτά από τις νυχτερινές εμφανίσεις και τα έπαιζε στον ιππόδρομο, ότι αδιαφορούσαν για εκείνη και ότι είχε δώσει 100.000 ευρώ στη νύφη της. Σαν κερασάκι στην τούρτα της δημόσιας εξομολόγησής της ήταν όταν τους κατηγόρησε ευθέως ότι γνώριζαν πολλά για την δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά “η αστυνομία θα πρέπει να καλέσει και τους γονείς της Ηλιάδη να καταθέσουν, κάτι έχουν να πουν”.

Οι τελευταίες επιθυμίες και το γράμμα διαθήκη

Σοκ και δέος με νέα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα, την ίδια χρονιά που ο πόλεμος των Γκρέυ ξαναφουντώνει. Η Καίτη Γκρέυ, το 2017, λίγο πριν μπει στο χειρουργείο για επέμβαση χολής, φοβούμενη πιθανόν επιπλοκές λόγω του ότι ήταν σε προχωρημένη ηλικία, άφησε ένα γράμμα- διαθήκη καταθέτοντας τις τελευταίες της επιθυμίες και τα παράπονά της, μιλώντας για το μοίρασμα της περιουσίας της σε ποιους αφήνει τι αλλά και για τις πικρές σχέσεις με την οικογένειά της, τον γιο της και την εγγονή της Αγγελική Ηλιάδη. Μεταξύ άλλων σε αυτό το γράμμα για το οποίο μίλησε η ίδια στους δημοσιογράφους μέσα από το νοσοκομείο, ανέφερε τα εξής: “Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι τα παιδιά μου στάθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις όπως ήταν η τελευταία, όχι δεν ενδιαφέρθηκαν. Μέσα στο γράμμα αυτό που θα μοιράσω σε όλα τα ΜΜΕ, μιλάω τόσο για την πικρία που έχω από τα παιδιά μου, όσο και για τα περιουσιακά μου στοιχεία, αλλά και για όσα πιστεύω πως πρέπει να μάθει ο κόσμος”.

Καίτη Γκρέυ

Το αίμα νερό δεν γίνεται...

Σε αυτή την αλληλουχία κατηγοριών και κόντρας που ζει η οικογένεια Γκρέυ – Ηλιάδη, με έναν μαγικό τρόπο όλα φτιάχνουν και ξεχνιώνται... Το 2013 έχουν αποκατασταθεί πλήρως και οι σχέσεις της Αγγελικής Ηλιάδη με τους γονείς της που τουλάχιστον για 8 χρόνια ήταν στα “κόκκινα” και ζούν όλοι μαζί... Μάλιστα, εκείνο το διάστημα δίνουν από κοινού συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό δηλώνοντας μετανιωμένοι για την κοινή τους διαμάχη, ότι “το αίμα νερό δεν γίνεται” και βάζουν τέλος σε ένα κακό παρελθόν. Το 2020 και ενώ προηγουμένως γιαγιά και εγγονή δεν έχουν ανταλλάξει για πολλά χρόνια κουβέντα, στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στα τραγούδια λέμε ναι” με παρουσιαστές την Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο που κάνουν αφιέρωμα στην Καίτη Γκρέυ, πηγαίνει καλεσμένη η εγγονή της, που μιλάει με θερμά λόγια για την γιαγιά της, αλλά και η γιαγιά της που παρακολουθούσε την εκπομπή από το σπίτι της ανταπέδωσε με την σειρά τις φιλοφρονήσεις.

Αγγελική Ηλιάδη

“Μάνα, ο Βασίλης έφυγε από την ζωή...”

... μην τον περιμένεις!”Αυτά ήταν τα λόγια του γιου της Φίλιππου που έκαναν την Καίτη Γκρέυ να καταρρεύσει, όταν πληροφορήθηκε για τον χαμό του Βασίλη Ηλιάδη, πατέρα της Αγγελικής, που είχε πεθάνει πριν 5 μήνες από κορωνοιό και δεν την είχε ενημερώσει κανείς. Η μεγάλη τραγουδίστρια που αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας και βλέποντας να περνάει ο καιρός και ο γιος της να μην την επισκέπτεται, κάτι που συνήθιζε να κάνει με την γυναίκα του Έφη παρά τις διαταραγμένες σχέσεις τους, άρχισε να αναρωτιέται τι συμβαίνει. Η καρδιά της σκίστηκε στα δυο στο άκουσμα της είδησης γιατί ήταν τοις πάσι γνωστή η αδυναμία στον Βασιλάκη της ... Ο Βασίλης Ηλιάδης και ενώ η κόρη του Αγγελική βρισκόταν στο reality της “Φάρμας” έχασε την μάχη με τον κορωνοιό και έφυγε από την ζωή στο Τζάνειο νοσοκομείο, ενώ η οικογένειά του στην συνέχεια υποστήριζε ότι “έφυγε” λόγω λοίμωξης στο νοσοκομείο.

Απολογία Αγγελικής...

“Χαρακτήρας δύσκολος και εκρηκτικός” χαρακτηρίζεται από πολλούς συναδέλφους της η Αγγελική Ηλιάδη, όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι ένα πονεμένο κορίτσι με καρδιά μικρού παιδιού. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του μπαμπά της και ενώ έχει αποχωρήσει από το reality, η Αγγελική Ηλιάδη εμφανίζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές “Πάμε Δανάη” και στο “Πρωινό” του Λιάγκα και όταν αναφέρεται στην γιαγιά της δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι σε προχωρημένη άνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά “Κάποια στιγμή της είπαν για τον θάνατο του μπαμπά μου αλλά δεν ξέρω εάν το έχει καταλάβει. Δεν θυμάται, δεν αναγνωρίζει, δεν καταλαβαίνει ποιον βλέπει. Η μητέρα μου είναι πολύ κοντά της και μαθαίνω για την υγεία της”, ενώ ο στενός φίλος της Καίτης Γκρέυ, δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μετά τις δηλώσεις της αυτές αναρτά φωτογραφία του στο Facebook, μέσα από το σπίτι της στην οποία απεικονίζεται και ο πνευματικός της πατέρας Κύριλλος και έγραψε μεταξύ άλλων: “ Η Καιτάρα όχι απλά έχει διαύγεια, αλλά θυμάται καθετί από την ιστορία της. Μην ακούτε αυτά που λένε”.

Γκρέυ εναντίον Γκρέυ και η έκκλησή της

Ενώ η Αγγελική βρίσκεται στο reality “I am a celebrity get me out of here” του ΣΚΑΙ, στο δικό της σπιτικό παίζεται ένα άλλο reality... Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαμάχη της οικογένειας για την επιμέλεια της Καίτης Γκρέυ, και μετά από εξώδικο του γιου της Φίλιππου, αποφάσισε, δικαστικός συμπαραστάτης έως και την οριστική απόφαση εντός μήνα να οριστεί ο εγγονός της Κώστας Ηλιάδης. Η υπέργηρη ερμηνεύτρια λίγους μήνες προτού συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, είδε την μυθιστορηματική ζωή της να συνεχίζεται στα δικαστήρια με αντίδικους τα παιδιά της, ενώ η ίδια εκλιπαρούσε απελπισμένα μέσα στο σπίτι της “Μην αφήσετε κανέναν να με βγάλει από εδώ μέσα!”ακούγοντας τους κλητήρες να της χτυπούν την πόρτα.

Δείτε εδώ ποια είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την επιμέλειά της.