Γιώργος Αλκαίος: Το πραγματικό του όνομα, η ηλικία, η καταγωγή του και η αλήθεια για την προσωπική του ζωή

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ζωή του αγαπημένου τραγουδιστή

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Με αφορμή την πρόσφατη και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιώργου Αλκαίου για τα παιδικά του χρόνια και το διαζύγιο των γονιών του (δείτε εδώ όσα αποκάλυψε) το Youweekly.gr αποφάσισε να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν του τραγουδιστή και να σας αποκαλύψει πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε...

Ποιος είναι ο Γιώργος Αλκαίος

O Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 στην Αθήνα και είναι ο υιός του Γιάννη Βασιλείου, ενός επιτυχημένου ελαφρολαϊκού τραγουδιστή. Η μητέρα του ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία ενώ αμέσως μετά τη γέννησή του μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασσαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου έζησε για τρία χρόνια.

Λίγο μετά τον χωρισμό των γονιών του ο Αλκαίος επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του, σε ηλικία τριών ετών. Ζούσε στο Χαλάνδρι μαζί με τη γιαγιά του και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σαλαμίνα με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ενώ πήρε την πρώτη του δουλειά στην ηλικία των δώδεκα.

Από νεαρή ηλικία ο Αλκαίος έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και τον αθλητισμό και η πρώτη του εμπειρία με τη μουσική και το θέατρο ήρθε σε μια θερινή κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, όπου και διετέλεσε υπεύθυνος για τέσσερα χρόνια. Στην ηλικία των δεκαέξι ο Αλκαίος παράτησε το σχολείο για να γίνει ηλεκτρολόγος ακολουθώντας τη Σχολή Δέλτα από την οποία απέκτησε πτυχίο.

Δείτε επίσης: Γιώργος Αλκαίος: «Δεν υπάρχει λόγος να το φτιάξουμε το μεταξύ μας...» - Τι αποκάλυψε για την σχέση με τον πατέρα του

Η καριέρα

Γιώργος Αλκαίος Άντζυ Σαμίου
03-11-2008 Golf Γλυφάδας-Παρουσίαση νέας δισκογραφικής εταιρίας 'Friends Music Factory'.Άντζυ Σαμίου-Γιώργος Αλκαίος

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αλκαίου ήρθε το Σεπτέμβριο του 1989 σε ηλικία δεκαεπτά ετών σε ένα από τα πρώτα reality show στην Ελλάδα, "Έλα στο Φως", στην ΕΤ2. Το σόου δέχθηκε 1.500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Στη συνέχεια, έμειναν από αυτούς μόνο 20. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Αλκαίος. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του σόου, έμαθε χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου και μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του ιδίου έτους, έκανε οντισιόν και κέρδισε μια θέση στο θεατρικό έργο του Μινώα Βολανάκη "Σοφοκλή Αντιγόνη", όπου και πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και η πρεμιέρα έγινε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εκείνη την εποχή ο Αλκαίος έγινε ο νεότερος ηθοποιός που συμμετείχε σε παράσταση ιστορικού περιεχομένου και σε ένα ιστορικό θέατρο.

Το ίδιο καλοκαίρι, ο Αλκαίος αποφάσισε να αλλάξει το ενδιαφέρον από το θέατρο στη μουσική. Τότε ο Χρήστος Δάντης τον παρουσίασε στον Βαγγέλη Γιαννόπουλο διευθυντή της BMG, καθώς έγραφε και τον πρώτο δίσκο του για την BMG "Αμάν". Ο Γιαννόπουλος τον πέρασε από οντισιόν (τότε λεγόταν, ακόμη, Γιώργος Βασιλείου) και αποφάσισαν να υπογραφεί συμβόλαιο μεταξύ τους.

Έπειτα, βρήκαν το επίθετο "Αλκαίος" πιο ωραίο σαν στυλ και στην ακουστική. Το καλοκαίρι του 1991 ο Αλκαίος, μαζί με τον συνάδελφό του Χρήστο Δάντη, πήγαν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Δεν με θέλεις τολμηρό", όπου πήγε επίσημα με το ονοματεπώνυμο "Γιώργος Αλκαίος". Ο Αλκαίος νίκησε το νέο ταλέντο Σάκη Ρουβά, κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από το ντεμπούτο του άλμπουμ του, ο Αλκαίος, άρχισε να γράφει μουσική και για άλλους τραγουδιστές, όπως την Αλέξια και τον Νότη Σφακιανάκη. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τραγούδια που έγραψε ο Αλκαίος είναι το "Όπα Όπα", για το ομότιτλο άλμπουμ του Σφακιανάκη, το πρώτο άλμπουμ με τη Minos Music μετά την αποχώρηση από τη Sony Music Entertainment. Ένα τραγούδι που έχει γίνει μεγάλη επιτυχία και έχει καλυφθεί πολλές φορές, κυρίως από τους Antique και τη Δέσποινα Βανδή.

Η φυγή στην Μήλο

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο τραγουδιστής αποκάλυψε τους λόγους που το 2010 αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα και να μετακομίσει μόνιμα στο νησί της Μήλου. Όπως εξήγησε πως στην Μήλο πήγε για πρώτη φορά για διακοπές στα 26 του. Εκεί είδε ένα οικόπεδο που του άρεσε και έπειτα από κάποια χρόνια το αγόρασε και έχτισε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξεκινώντας από το μηδέν.

«Τον πρώτο χρόνο, χωρίς υπερβολές, δεν κοιμόμουν μέχρι να γυρίσει και ο τελευταίος πελάτης. Ήμουν εντελώς μόνος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.