Άννα Φόνσου: Η ηλικία, η καταγωγή & τα 3 διαζύγια - Πως κατέληξε να εγκαταλείψει το διαμέρισμά της η ιδρύτρια από το ''Σπίτι του ηθοποιού''

Το γνωστό τραγούδι που γράφτηκε από τον μεγάλο της έρωτα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Άννα Φόνσου: Η ηλικία, η καταγωγή & τα 3 διαζύγια - Πως κατέληξε να εγκαταλείψει το διαμέρισμά της η ιδρύτρια από το ''Σπίτι του ηθοποιού''

Η Άννα Φόνσου απασχόλησε πρόσφατα με τις δηλώσεις, που έκανε τόσο για το νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και για την τοποθέτησή της σχετικά με την οικονομική εξαθλίωση του Γιώργου Λαμπάτου.

Σε κάθε περίπτωση, η Φόνσου είναι μια ηθοποιός, που έχει αγαπηθεί από κοινό και πρωτίστως έχει λάβει την εκτίμηση όλων για το έργο της μέσα από την ίδρυση του ''Σπίτι του ηθοποιού''.

Για όσους δεν γνωρίζουν λοιπόν την πολυτάραχη ζωή της, η Άννα Φόνσου γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1939 στην Καισαριανή. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, χορό με τη Ραλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη.

Το 1997 μάλιστα ίδρυσε με δικό της κεφάλαιο το κοινωφελές ίδρυμα ''Το σπίτι του Ηθοποιού'' για τη φιλοξενία άπορων ηθοποιών, του οποίου αποτελεί ισόβια πρόεδρο. Κατά καιρούς ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα. Την περίοδο 1998-2000 μάλιστα η ίδια διετέλεσε και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.Το 2016 η Άννα Φόνσου βραβεύτηκε με το βραβείο Νικολάου Καρόλου της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της δράση σχετικά με το ''Σπίτι του Ηθοποιού''.

Δείτε επίσης: «Έμπαινα στον οικογενειακό τάφο, τον κλείδωνα και έμενα εκεί μέσα μαζί της! Έπιασα πάτο» - Τσακίζει κόκκαλα η Άννα Φόνσου

Όσα δεν ξέρουμε για την Άννα Φόνσου και τους άντρες της ζωή της

Όσο για την προσωπική ζωή της Άννας Φόνσου, η ίδια είχε παντρευτεί με τον θεατρικό επιχειρηματία και πολιτικό μηχανικό Κώστα Παλτόγλου, τον αρχιτέκτονα Νίκο Σοφιανό και το 1985 με τον τραγουδοποιό και μουσικοσυνθέτη Τάκη Μπουγά μέχρι το 1993 που πήραν διαζύγιο. Το τραγούδι μάλιστα Άννα γράφτηκε για την ίδια από τον τελευταίο.

Άννα Φόνσου -  Η ζωή της

Η ανάρτησή της για την εγκατάλειψη του σπιτιού της

«1 / 1

Αγαπητοί μου φίλοι θέλω για πρώτη φορά να σας εκμυστηρευτώ κάτι.
Μένω σ΄ αυτό το σπίτι Δημοκρίτου 34-36, 50 χρόνια. Στον 4ο όροφο. Όταν αγόρασα το σπίτι η προοπτική ήταν για δύο ακόμα ορόφους. Τελικά είναι 10 όροφοι στο σύνολο νόμιμα. Η πολυκατοικία έχει ένα γκαράζ στο ισόγειο, που εκτός από τους κατοίκους της πολυκατοικίας μπορούσε να βάζει και λίγα ακόμη επιπλέον αυτοκίνητα. Ο κατασκευαστής ενεργοποίησε τα άλλα δύο υπόγεια στο γκαράζ όπου φιλοξενούσαν πάρα πολλά αυτοκίνητα, εναλλασσόμενα για κάποιες ώρες.

Εδώ και ένα χρόνο διαπιστώσαμε και φέραμε και μηχανικό, ότι κάτι δεν πάει καλά στην πολυκατοικία από τα πολλά νερά που υπήρχαν στα υπόγεια. Κι ο μηχανικός μας είπε ότι έχουν πειραχτεί τα θεμέλια και μας έκανε μία έκθεση που έλεγε πόσο επικίνδυνο είναι να κατοικούμε στην πολυκατοικία. Το κατάθεσε δε και στην πολεοδομία. Έπρεπε βέβαια να κάνει κι η πολεοδομία αυτοψία. Έγινε μετά από 2 μήνες και διαπίστωσε ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Κι αρχίζει ο Γολγοθάς όλων μας.

Πρώτα ο οικονομικός Γολγοθάς και μετά να περιμένουμε το χαρτί για να μας πουν τι να κάνουμε. Ήρθε το χαρτί επιτέλους μετά από πολλές μέρες και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι σε δέκα μέρες πρέπει να εκκενωθεί η πολυκατοικία ως πολύ επικίνδυνη. Δηλαδή πρέπει να δούμε που θα πάμε, πως θα πληρωθούν τα ενοίκια του νέου σπιτιού, οι μεταφορές και οι οικονομικές απαιτήσεις των έργων. Τα οποία είναι υπέρογκα ποσά και μάλιστα τα έχω δώσει. Τρεις από τους ιδιοκτήτες διαφωνούν και αρνούνται να πληρώσουν το μερίδιο τους ούτως ώστε να καθυστερεί η έναρξη των εργασιών.

Και σημειωτέο αυτοί που αρνούνται δεν μένουν στην πολυκατοικία. Η μόνη μου παρηγοριά σ΄ αυτόν τον βίαιο ξεριζωμό είναι η σκέψη των προσφύγων. Τα έχω χαμένα. Δεν ξέρω που θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Άφησα όλα τα πράγματά μου μέσα στο σπίτι, σαν να το αποχαιρετούσα κι ευτυχώς που υπάρχει ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ που μπορώ να μείνω μέχρι να δω τι θα γίνει.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να φιλοξενήσει και την πρόεδρό του το Ίδρυμα! Δεν είμαι μόνο εγώ στην πολυκατοικία. Είναι κι άλλες 22 οικογένειες. Γι΄ αυτό παρακαλώ πολύ ας δώσουν το μερίδιο τους για να ξεκινήσουν οι εργασίες και να γυρίσουμε στα σπίτια μας.
ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ», είχε γράψει η Άννα Φόνσου στο instagram τον Ιούλιο του 2023.

Οι δηλώσεις της για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών

«Δεν θα απαντήσω ποτέ σε αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου να κάνουν ό,τι θέλουν. Εμένα με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι οι κανονικοί, οι άνθρωποι οι άλλοι τι κάνουν. Με ενδιαφέρει να παρακολουθώ κάθε μέρα τα εγκλήματα που γίνονται παρά να με ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους ομοφυλόφιλους. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν και λεφτά, θα βρουν τη λύση τους. Οι φίλοι μου είναι όλοι ομοφυλόφιλοι, είναι ίσως αυτοί που δεν θέλουν ούτε να υιοθετήσουν, ούτε να παντρευτούν. Πώς τους διάλεξα; Bingo!

Πιστεύω, ότι ένα παιδί όταν γεννηθεί πρέπει να έχει τη μάνα του και τον πατέρα του. Τουλάχιστον όταν γεννηθεί. Μετά όταν χωρίζουν είναι δικό τους πρόβλημα. Τη λέξη ''μαμά'' και ''μπαμπά'' που λέει το παιδάκι, πρέπει να είναι η μαμά του και ο μπαμπάς του. Άμα είναι να λέει ποια είναι η μαμά μου: «Α, Μπε, Μπα, Μλομ» δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο.

Για την παρένθετη μητέρα δε βρίσκω το λάθος σε αυτούς, βρίσκω το λάθος στη μητέρα. 9 μήνες που έχεις ένα παιδάκι μέσα σου, πώς μπορεί να το δώσεις μετά; Επειδή μπορεί να σου πάρει ένα διαμέρισμα κάποιος ή να σου δώσει κάποια λεφτά;», είχε η Άννα Φόνσου στο Πρωινό.

Η αντίδρασή της για την οικονομική εξαθλίωση του Γιώργου Λαμπάτου

«Ξέρω προσωπικά τον Λαμπάτο είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Αυτό που θέλω να πω στον Λαμπάτο και στους άλλους ηθοποιούς είναι ότι το σπίτι του ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους. Μπορεί να έρχεται εδώ να τρώει και να κάθεται παρέα με τους ηθοποιούς.

Αν κάνουμε κάτι σε παραστάσεις να συμμετέχει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δωμάτιο να τον βάλω να καθίσει, κάνουμε και το δίπλα κτίριο, έχει και εκεί δωμάτιο. Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε από τη στιγμή, που υπάρχει το σπίτι του ηθοποιού, υπάρχει το σπίτι αλληλοβοηθείας των Ελλήνων ηθοποιών. Είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Λέω στον κύριο Λαμπάτο, όποτε θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για να καλυτερέψει η ζωή του», είχε πει σε δηλώσεις της η Άννα Φόνσου στο Πρωινό για τον Γιώργο Λαμπάτος.