Ήβη Αδάμου: Η καταγωγή από Βουλγαρία, η ηλικία και η γνωριμία της με τον Μιχάκη Κουινέλη όταν ήταν ακόμα ανήλικη

Εκείνος τώρα είναι 45 κι εκείνη 30

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Με αφορμή την αφοπλιστική συνέντευξη που παραχώρησε η Ήβη Αδάμου το βράδυ της Τρίτης 30/4 στην εκπομπή The 2night show (δείτε εδώ τι αποκάλυψε για την σχέση της με τον Μιχάλη Κουινέλη), το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν!

Πάμε να δούμε πράγματα που ίσως δεν ξέραμε για την ζωή της γνωστής τραγουδίστριας. Τα παιδικά της χρόνια, η επαγγελματική της πορεία κι όχι μόνο...

Ποια είναι η Ήβη Αδάμου

Αδάμου Ήβη
Instagram/@iviadamou_

Τα παιδικά της χρόνια

Η Ήβη Αδάμου ηεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αδάμος, είναι Κύπριος, ενώ η μητέρα της, Μαριάννα, κατάγεται από τη Βουλγαρία. Έχει δύο αδελφές, τη Δέσποινα και την Κλεοπάτρα.

Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει, μάλιστα, χαρακτηριστικά «Δεν έχω ζήσει καθόλου στην Βουλγαρία. Έχουμε πάει όμως πολλές φορές ταξίδι οικογενειακώς. Παρ' όλα αυτά ξέρω την γλώσσα, μιλάω κανονικά Βουλγάρικα και μ'αρέσει που ξέρω αυτή την γλώσσα χωρίς να μπω στην διαδικασία να την μάθω, σαν μητρική»

Σε άλλη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι από την Βουλγαρία, απλά φαινόταν περίεργο σε κάποιους ότι μιλούσα Βουλγάρικα. Άσχετα αν άκουγα σχόλια ή όχι δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι είναι κάτι κακό, γιατί δεν είναι κιόλας»

Η μουσική στη ζωή της

Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα θεωρίας, τραγουδιού και πιάνου. Σε ηλικία εννέα ετών, συμμετείχε σε έναν κυπριακό διαγωνισμό τραγουδιού όπου κέρδισε την 1η θέση. Στα 16 της χρόνια, πέρασε από auditions για τη δεύτερη σεζόν της ελληνικής εκδοχής του show The X - Factor, καταφέρνοντας να περάσει στα live shows, με την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους.

Τον Απρίλιο του 2010, συνεργάστηκε με τους Stavento για το τραγούδι "Σαν Έρθει Η Μέρα", το οποίο συμπεριλήφθηκε στο cd του συγκροτήματος, "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό". Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού έχοντας τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα για το 2010. Το καλοκαίρι ακολούθησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τους Stavento με την Ήβη, αλλά συμμετείχαν και στην περιοδεία της Amita Motion Tour.

Στις 14 Ιουνίου 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι "Last Kiss / Προσευχή" με τους OtherView.

Στις 11 Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd, "Καλοκαίρι Στην Καρδιά" το οποίο περιλάμβανε τα τραγούδια "Crashing Down", "Α.Γ.Α.Π.Η.", "Σώσε Με" και "Το Μυστικό Μου Να Βρεις". Τα τρία τελευταία έγιναν και videoclip. Η απονομή του χρυσού της δίσκου έγινε στο 2ο live της τρίτης σεζόν του The X-Factor Greece.

Κάτι που λίγοι ωστόσο γνωρίζουν είναι πως ερμήνευσε τα soundtracks των παιδικών ταινιών "Barbie: Η Βασίλισσα των Ωκεανών" και "Barbie: Η Βασίλισσα της Μόδας". Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο της προσωπικό cd με τίτλο "Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου", στο οποίο συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Τα τραγούδια που περιείχε το cd είναι τα "Santa Claus Is Coming To Town", "Last Christmas", "White Christmas", "Άγια Νύχτα" και "We Wish You A Merry Christmas"., Το cd κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Φινλανδία και Πορτογαλία. Στην Πορτογαλία έγινε τρεις φορές πλατινένιο.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision καθώς και τα τρία υποψήφια τραγούδια της, "Call The Police", "You Don't Belong Here" και "La La Love". Στις 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο κυπριακός τελικός όπου νίκησε το "La La Love".

Στις 30 Ιανουαρίου επανακυκλοφόρησε το cd "Σαν Ένα Όνειρο" ως euro edition με τα κομμάτια του τελικού αλλά και την ελληνική έκδοση του τραγουδιού "You Don't Belong Here" ως "Φωτιά Βροχή". Αμέσως μετά την επιλογή του τραγουδιού, ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση του. Στις 22 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός, όπου η Κύπρος συμμετείχε κατακτώντας την 7η θέση με 91 βαθμούς, αναλυτικότερα την 4η θέση από την επιτροπή και την 6η θέση από τις ψήφους του κοινού. Η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό της 26ης Μαΐου 2012, κερδίζοντας την 16η θέση με 65 βαθμούς, αναλυτικότερα την 12η θέση από την επιτροπή και την 15η θέση από τις ψήφους του κοινού. Μετά τη λήξη της Eurovision ξεκίνησε προσωπική περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Ισπανία και Αλβανία.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως Ελένη Φουρέιρα, Καίτη Γαρμπή, Γιώργο Μαζωνάκη κλπ.

Προσωπική ζωή

Ήβη Αδάμου-Stavento
09-08-2010 Ακρωτήρι.Ήβη Αδάμου-Stavento

Από το 2012, έχει σχέση με τον ράπερ του συγκροτήματος Stavento, Μιχάλη Κουινέλη, με τον οποίο γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν διαγωνιζόμενη ακόμη στο The X-Factor και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2010, στο τραγούδι "Σαν Έρθει η Μέρα".

Ο Μιχάλης, μάλιστα, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Στο Xfactor γνώρισα την Ήβη, το 2010; Εκεί την είδα πρώτη φορά. Είχα πάει για να κάνω κάποια τραγούδια με κάποιους διαγωνιζόμενους κι εκεί ήταν μια από τις κοπέλες η Ήβη. Μετά έγραψα το τραγούδι "Σαν έρθει η μέρα" βγήκαμε για περιοδεία. Η Ήβη τότε πήγαινε σχολείο, λύκειο. Ούτε καν. Μετά όταν ήρθε να σπουδάσει και ζήτησε την βοήθεια του φίλου της (εμένα), σαν φίλος πήγα και έδωσα την βοήθειά μου γιατί έτσι κάνουν οι φίλοι. Εξελίχθηκε και πήγε σε άλλο επίπεδο, στο απόλυτο, στην κόρη μας»

Ο Μιχάλης και η Ήβη έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την Ανατολή-Νεφέλη (δείτε εδώ φωτογραφία της μικρής), που γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018 και όλοι μαζί ζουν οικογενειακώς στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δυο τους δεν έχουν παντρευτεί και η Ήβη σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει το γιατί λέγοντας «Για μένα ο Μιχάλης είναι όλα τα συναισθήματα, καρμική σχέση. Έχουμε αποφασίσει να μην παντρευτούμε ποτέ για να μην χωρίσουμε ποτέ. Γάμος είναι το παιδί για εμάς».