Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην φας ποτέ αυτά τα φαγητά από έναν μπουφέ!

Δεν το γνώριζες σίγουρα!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην φας ποτέ αυτά τα φαγητά από έναν μπουφέ!

Μεγάλη προσοχή! Μην φάτε ποτέ αυτά τα φαγητά από έναν μπουφέ! Οι ειδικοί προειδοποιούν και σίγουρα δεν το γνώριζες!

Σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, εκδηλώσεις και άλλα, συναντάμε συχνά έναν απολαυστικό μπουφέ με πολλά εκλεκτά εδέσματα.

Είναι όμως όλες αυτές οι τροφές καλές και υγιεινές για εμάς;

Ειδικοί και διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τι πρέπει να αποφύγεις να φας από έναν μπουφέ και τι μπορείς να διαλέξεις αντ’ αυτού.


Σούσι

Το ωμό ψάρι ειδικά όταν δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία και δεν έχει επιμεληθεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει διατροφικές συνήθειες. Πόσο μάλλον όταν είναι σε έναν μπουφέ, εκτός ψυγείου.


Προτίμησε μαγειρεμένο ψάρι όπως σολομό.


Σαλάτα Caesar’s

Τα ωμά ή μη μαγειρεμένα καλά αυγά, που έχουν οι σος και τα dressing της σαλάτας έχουν υψηλό κίνδυνο για δηλητηρίασης από σαλμονέλα. Απέφυγε τα κρεμώδη dressings και προτίμησε ξίδι και λάδι.

Γλυκά


Έχουν ζάχαρη, θερμίδες, υδατάνθρακες. Ειδικά σε ένα μπουφέ με πολλές επιλογές, καλύτερα να προτιμήσεις τα φρούτα για να γλυκαθείς.

Τηγανητό κοτόπουλο

Μπορεί το κοτόπουλο να είναι πρωτεΐνη αλλά το τηγανητό έχει πολλές θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Προτίμησε ψητό κοτόπουλο και γλυκοπατάτες αντί για τις τηγανιτές.

Σαλάτες ζυμαρικών

Έχουν συνήθως μαγιονέζα που είναι υπεύθυνη για πολλές δηλητηριάσεις. Έχουν πολλές θερμίδες λόγω των υδατανθράκων. Προτίμησε τις κλασσικές σαλάτες με λαχανικά.

Πουρές πατάτας

Συνήθως είναι από προπαρασκευασμένα γεύματα ή έτοιμα σε κουτιά, με πολύ νάτριο και πρόσθετη ζάχαρη. Δεν έχουν τις θρεπτικές ουσίες που έχει η ολόκληρη πατάτα. Προτίμησε ψητή η βρασμένη πατάτα.

Αλλαντικά

Απόφυγε τα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά. Περιέχουν πολύ νάτριο και κορεσμένα λίπη αλλά και νιτρικά άλατα και συντηρητικά. Προτίμησε το φρέσκο κρέας.

Παγωτό

Το παγωτό μηχανής στο οποίο μπορείς να βάλεις ό, τι θέλεις έχει πολύ ζάχαρη και θερμίδες. Προτίμησε frozen yogurt ή κανονικό γιαούρτι που είναι πιο υγιεινό. Για topping προτίμησε φρούτα ή μέλι και ξηρούς καρπούς.

Scrambled eggs

Οι μπουφέδες πρωινού έχουν σίγουρα αυγά Scrambled. Μπορεί το αυγό να έχει πρωτεΐνη αλλά τα συγκεκριμένα συνήθως δεν φτιάχνονται από φρέσκα και περιέχουν πρόσθετες ουσίες. Το ότι δεν τα κρατούν αρκετά ζεστά, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μια πιο ασφαλής επιλογή είναι μια ομελέτα.

Τρόφιμα - θάνατος: Σταμάτα να τα τρως αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι!

Αν θες να βγάλεις το καλοκαίρι του 2019 σταμάτα άμεσα να τρως αυτά τα τρόφιμα θάνατος! Ποια είναι; Θα τα μάθεις όλα στο Youweekly.gr!

Σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές έρευνες.

Ο λόγος για τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα!

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ), σύμφωνα με τους επιστήμονες αναδεικνύουν την ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών περιορισμού της πρόσληψης αυτών των τροφών και της προώθησης φρέσκων ή άλλων, ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων.

Αυτά είναι τα 4 «υγιεινά» τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου τώρα!

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι επεξεργασμένες τροφές (συσκευασμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, δημητριακά με ζάχαρη, έτοιμα γεύματα με συντηρητικά, κρέατα και θαλασσινά που έχουν υποστεί ανασύσταση, αφυδατωμένες σούπες λαχανικών κ.ά.) αποτελούν το 25-60% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Παράλληλα, έχει φανεί ότι αυτό το είδος των τροφών σχετίζεται με παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, ορισμένα είδη καρκίνων και πολλά άλλα δεινά.

Στην πρώτη έρευνα, που διεξήχθη στη Γαλλία και στη Βραζιλία, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα που συνέλεξαν από ημερολόγια γευμάτων έξι 24ώρων 105.159 ατόμων. Οι τροφές χωρίστηκαν ανάλογα με το επίπεδο επεξεργασίας τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες επί δέκα χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για κάθε αύξηση κατά 10% της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνεται η πιθανότητα κάθε είδους καρδιαγγειακής νόσου κατά 12%, ειδικότερα στεφανιαίας νόσου κατά 13% και εγκεφαλοαγγειακής νόσου κατά 11%.

Από την άλλη, Ισπανοί ερευνητές μελέτησαν 19.899 αποφοίτους ισπανικών πανεπιστημίων (7.786 άνδρες, 12.113 γυναίκες) με μέσον όρο ηλικίας τα 38 έτη, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη διατροφή. Και πάλι, τα τρόφιμα ομαδοποιήθηκαν σύμφωνα με τον βαθμό επεξεργασίας τους και οι θάνατοι μετρήθηκαν κατά μέσον όρο στα επόμενα δέκα χρόνια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (πάνω από τέσσερις μερίδες ημερησίως) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες κατά 62%, σε σύγκριση με τη χαμηλότερη κατανάλωση (λιγότερες από δύο μερίδες ημερησίως). Για κάθε πρόσθετη ημερήσια δόση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξανόταν κατά 18%.