Προσφορά "φωτιά" στα LIDL - Σε τιμή σοκ το νούμερο 1 τρόφιμο που τρώνε οι διάσημοι

Το προτείνουν οι διαιτολόγοι για να χάνεις κιλά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσφορά

Το νούμερο 1 τρόφιμο στην διατροφή των διάσημων είναι ένα και μοναδικό φρούτο που αυτή την περίοδο είναι σε προσφορά "φωτιά" στα σούπερ μάρκετ LIDL και μπορείς να το βρεις σε τιμή σοκ!

Έχει αρκετές θερμίδες αλλά είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία και το συστήνουν, μάλιστα, και οι διατροφολόγοι προσθέτοντάς το σε σαλάτες και ενδιάμεσα γεύματα αρκετές φορές την εβδομάδα!

Αυτό είναι το τρόφιμο που τρώνε όλοι οι διάσημοι και είναι σε σοκαριστική προσφορά στα LIDL

LIDL προσφορές σε φρούτα - αβοκάντο

Επίσης με το λάδι από το αβοκάντο μπορείς να κάνεις το πρόσωπό σου να λάμπει! Δες εδώ τον τρόπο

Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στην διατροφή μας

Το εξωτικό αβοκάντο είναι γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Τα αβοκάντο είναι εκ φύσεως πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα - δύο είδη «καλών» λιπών, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο απ' όσες τα άλλα φρούτα που καταναλώνονται ευρέως. Προσφέρει και τα 18 βασικά αμινοξέα τα οποία είναι απαραίτητα στο σώμα για να συντεθεί μια ολοκληρωμένη πρωτεΐνη. Αντίθετα με την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας, η οποία δύσκολα χωνεύεται από πολλούς, η πρωτεΐνη του αβοκάντο απορροφάται εύκολα από το σώμα, γιατί το αβοκάντο περιέχει επίσης και φυτικές ίνες.

Η συνδυαστική επίδραση του εξαιρετικού «πακέτου» θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο αβοκάντο προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά την πρόληψη και την αντιμετώπιση τόσο της οστεοαρθρίτιδας όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Το τμήμα του αβοκάντο που βρίσκεται πλησιέστερα στον φλοιό περιέχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών. Για τον λόγο αυτό αφαιρέστε προσεκτικά τον φλοιό του. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ενισχύει την τρίχα των μαλλιών. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές βιταμίνες και βοηθάει την ενυδάτωση και αντιγήρανση του σώματος και του προσώπου. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (150 γρ. παρέχουν περίπου 230 θερμίδες).

TAGS