Είναι τόσο απλό: Το μυστικό για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο στον φούρνο και με τραγανή πέτσα

Σίγουρα δεν το πετυχαίνατε μέχρι σήμερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι τόσο απλό: Το μυστικό για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο στον φούρνο και με τραγανή πέτσα

Μετά το απίστευτο τρικ που σας δώσαμε για να βγαίνουν τραγανές οι τηγανιτές πατάτες πάμε στο ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, που είναι φαγητό για όλη την οικογένεια και αν ακολουθήσεις μερικά μυστικά που μας έδωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα σου βγαίνει πάντα ζουμερό και νόστιμο και η πέτσα του τραγανή και απολαυστική.

Ο τρόπος για ζουμερό κοτόπουλο

Ποτέ δεν βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από από το ψυγείο στο φούρνο γιατί θα βγει σκληρό και ινώδες μετά το ψήσιμο. Αφήνουμε το κοτόπουλο για 30΄ στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά κανονικά ακολουθούμε όλα τα στάδια της κάθε συνταγής.

Τραγανή πέτα

Πολύ σημαντικό είναι, πρώτον να στεγνώσουμε πολύ καλά την κοιλιά και την επιφάνεια του κοτόπουλου για να πάρουμε όλη την υγρασία του.

Κατόπιν, με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κοτόπουλο. Αν θέλουμε στην κοιλιά του βάζουμε 1 λεμόνι, πορτοκάλι ή μανταρίνι κομμένο στα δυο για να πάρει αρώματα.

Και τώρα που μάθαμε τα βασικά, παρακάτω θα βρείτε και μια τέλεια συνταγή με κοτόπουλο...

Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα

μυστικά για κοτόπουλο αργυρω μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για το φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμενη (προαιρετικά)
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο

  • 300 γραµ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο
  • από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τελείωμα

  • 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Για το φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Για να φτιάξουμε το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, αλατοπίπερο, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.

Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσάμικου και το βούτυρο λιωμένο.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού για το φιλέτο κοτόπουλο.

Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′. Τότε, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.

ΠΗΓΗ Argiro.gr