Πως να μην σου βγουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια νιανιά - Το μυστικό για να ακούσεις το "κρατς" στο δόντι

Θα μας θυμηθείτε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πως να μην σου βγουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια νιανιά - Το μυστικό για να ακούσεις το

Όσες φορές και αν έχεις τηγανίσει κολοκυθάκια σου έχουν βγει νιανιά και δεν τα απολαμβάνεις καθόλου; Αν αναρωτιέσαι τι φταίει είναι μια κίνηση που κάνεις με το ελαιόλαδο (που χαλάει και τα μακαρόνια) και καταστρέφεις τα πάντα, με αποτέλεσμα να μην το ακούς να κρατσανίζει στο στόμα.

Αυτό είναι το μυστικό για να σας πετύχουν στο τηγάνισμα στα κολοκυθάκια

Το μυστικό για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Δεν θα χρειαστεί να φτιάξετε χυλό για να τα βουτήξετε – κάτι που κατ’ εμένα κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη – αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι τα αλευρώσετε καλά και αμέσως πριν τα ρίξετε στο τηγάνι να τα βουτήξετε στιγμιαία σε ένα μπολ με νερό. Το νερό, ενώνεται με το αλεύρι και σχηματίζει ένα στρώμα σαν χυλό, το οποίο όταν τηγανιστεί, γίνεται απίστευτα τραγανό. Προσοχή μόνο, χρησιμοποιείστε μία βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, γιατί το λάδι θα πιτσιλίσει λίγο.

Κόψτε τα αρκετά λεπτά. Αν οι φέτες από τα κολοκυθάκια είναι παχουλές, τα κολοκυθάκια σας δεν θα γίνουν ποτέ αρκετά τραγανά. Χρησιμοποιήστε το ειδικό μαντολίνο κουζίνας, ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ή ένα κοφτερό μαχαίρι.

Αλατίστε τα καλά. Το αλάτι θα δώσει γεύση αλλά και θα τραβήξει αρκετή από την υγρασία που έχουν στο εσωτερικό τους. Όσο περισσότερη υγρασία τραβήξει, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα κολοκυθάκια σας.

Στραγγίξτε τα καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Τα τηγανιτά κολοκυθάκια μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα με λίγο κρασί ή ούζο ή να τα συνοδέψετε με ένα εύκολο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Ανακατέψτε λίγο στραγγιστό γιαούρτι με μία πρέζα αλάτι και ψιλοκομμένο άνιθο, και οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!

Η απόλυτη συνταγή για τα πιο γευστικά γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μυρωδικά

Για ακόμη μια φορά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση καθώς αυτή τη φορά μας προτείνει να μαγειρέψουμε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια τα οποία είναι γεμιστά με τυρί και μυρωδικά. Είναι αρκετά εύκολα στο μαγείρεμα μιας και θα σας "λύσουν" για τα καλά τα χέρια. Συνδυάστε το με το πιο αφράτο ψωμί με λίγα υλικά.

Κολοκυθάκια γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
  • 250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθακια γεμιστά στο φουρνο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα για τα κολοκυθάκια γεμιστά στο φουρνο χωρις αυγολέμονο και κιμα σαν της γιαγιας. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού. Με ένα κουτάλι ή Parissien αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ώστε να δημιουργήσουμε θήκη για γέμισμα για τα κολοκυθακια γεμιστα.
  • Γεμίζουμε το κάθε κολοκύθι με λίγη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι κολοκυθιού.
    Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια για τα κολοκυθακια γεμιστα σαν της γιαγιας χωρις κιμα.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr