Πλύνε σε χρόνο dt τα φρούτα και τα λαχανικά μόνο με μαγειρική σόδα και... - Θα σας "λύσει" τα χέρια το απόλυτο μυστικό

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλύνε σε χρόνο dt τα φρούτα και τα λαχανικά μόνο με μαγειρική σόδα και... - Θα σας

Η μαγειρική σόδα όπως σας έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές, μπορεί να σας "λύσει" τα χέρια από εκεί που δεν το περιμένατε καθώς έχει πολλές χρήσεις για τις οποίες οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά θα σας αναφέρουμε το πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στα φρούτα σας αλλά και στα λαχανικά. (Δείτε εδώ τον τρόπο για να εξαφανίστε τις ραγάδες σας).

Πως να πλύνετε λαχανικά και φρούτα με μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα

  • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, η μαγειρική σόδα αφαιρεί τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και από τα λαχανικά και από τα φρούτα.
  • Γεμίζουμε τον καθαρό νεροχύτη με νερό και προσθέτουμε τέσσερις μικρές κουταλιές σόδας. Μουλιάζουμε τα λαχανικά και φρούτα για πέντε λεπτά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Το μυστικό των γιαγιάδων - Ρίξτε 1κουταλάκι μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και...

Ένα από τα μυστικά που οι γιαγιάδες δεν λένε είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να σε βοηθήσει κατά πολύ στο μαγείρεμα, ειδικά του κοτόπουλου. Η σόδα όπως ξέρουμε έχει πολλές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα των φρούτων και λαχανικών, αλλά και στο να μην μυρίζουν τα χέρια σου μετά το καθάρισμα των θαλασσινών.

Μια από τις πολλές χρήσεις της, όπως προαναφέραμε έχει να κάνει και με το κοτόπουλο. Αυτό το κολπάκι σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια και θα θέλετε να το χρησιμοποιείται συνέχεια.

Πως βοηθάει η μαγειρική σόδα στο μαγείρεμα του κοτόπουλου

Συγκεκριμένα, όταν βράζουμε ένα κοτόπουλο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό. Αποτέλεσμα αυτού; Η σάρκα θα είναι καθαρή και λευκή.

Μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο