6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Άγνωστα χρήσιμα tips!

6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Αυτές οι 6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς είναι πιο χρήσιμες απ' όσο πιστεύεις! Tips που θα σας λύσουν σίγουρα τα χέρια!

Συμβουλές και μυστικά της γιαγιάς για να είστε πάντα καθαροί και περιποιημένοι!

Χεράκια καθαρά...
Καλά κάνετε και πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας και πριν φάτε ή μαγειρέψετε, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στο σώμα σας βακτηρίων τα οποία έχουν βρει τον τρόπο να αντιστέκονται σε αντιβιοτικά.
Χωρίς τσουγκρίσματα!
Αν θέλετε τα αυγά σας να μη βγαίνουν σπασμένα μετά το βράσιμο, δεν έχετε παρά να τα βγάζετε από το ψυγείο το προηγούμενο βράδυ για να αποκτούν θερμοκρασία δωματίου.
Άρωμα διαρκείας
Για να κρατάει περισσότερη ώρα το άρωμα σας, απλώστε λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα βάλετε άρωμα, αλείψτε καλά και στη συνέχεια εφαρμόστε την αγαπημένη σας ευωδιά.
Αστραφτερός καθρέφτης
Συχνά θα παρατηρείτε πως ο καθρέφτης του μπάνιου σας γεμίζει στίγματα από την υγρασία καθώς και πιτσιλιές από τη χρήση οδοντόκρεμας. Αναμείξτε ένα μέρος νερού με ένα μέρος τζιν, ψεκάστε τον καθρέφτη και καθαρίστε με ένα πανί. Το πρόβλημα θα έχει λυθεί...
Καθαρές σίτες
Αν δυσκολεύεστε να καθαρίσετε τις σίτε σας θα πρέπει να δοκιμάσετε τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας πάνω στις επιφάνειες, με τη μικρή όμως φυσούνα.
Κακοσμία ποδιών
Αν τα πόδια σας μυρίζουν άσχημα παρόλο που αλλάζετε καθημερινά κάλτσες, δοκιμάστε να κάνετε σχεδόν καθημερινά ποδόλουτρα με ζεστό νερό και αλάτι. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν αρκετά και κατά συνέπεια να στεγνώσουν καλά, πριν βάλετε παπούτσια.

5+1 μυστικά της γιαγιάς για να έχετε ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι!

Αυτά είναι τα μυστικά για ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι.

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς!

Διώξτε τις μύγες μακριά
Παλιό καλό κόλπο για να διώξετε μακριά τις ενοχλητικές μύγες. Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Επειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Πορτοκάλι στον φούρνο!
Αν μετά από κάποιο φαγητό ο φούρνος μας μυρίζει έντονα, ρυθμίστε τον στους 180 βαθμούς και βάλτε φλούδες πορτοκαλιού μέσα, πάνω σε ένα ταψάκι. Οχι μόνο ο φούρνος, αλλά ολόκληρη η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει.

Για τα αντικολλητικά τηγάνια
Ενα λάθος που κάνετε είναι να βάζετε τα αντικολλητικά τηγάνια στο πλυντήριο των πιάτων για να το καθαρίσετε. Τόσο η διαδικασία του πλυσίματος όσο και το σκληρό απορρυπαντικό καταστρέφουν το αντικολλητικό σας σκεύος. Το σωστό είναι να το πλένετε με χλιαρό νερό και σόδα μαγειρική για να φεύγουν εύκολα τα λίπη.

Προετοιμάστε τη σχάρα σας...
Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες φορές καθαρίζουμε τη σχάρα μας πριν από κάθε ψήσιμο, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα κρέατος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τη σχάρα αρχικά με μια πάνινη πετσέτα και στη συνέχεια να την τρίβετε καλά με αλουμινόχαρτο.

Διώξτε τις μυρωδιές από τα τάπερ
Δεν αρκεί να τα πλένετε καλά μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά, στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα και μετά να τα αφήνετε για μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. Και έτσι... θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Ασετόν για τις... πορσελάνες σας
Ενώ κάποιος θα πίστευε πως το καθαριστικό για τις πορσελάνες σας θα πρέπει να είναι... ευγενές, οι ειδικοί επιμένουν πως η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με το ασετόν. Ρίξτε πάνω τους λίγη ποσότητα ασετόν και σκουπίστε με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι.

ΠΗΓΗ TV24