4+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι!

Οι καλύτερες λύσεις που μπορείς να βρεις!

4+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα πιο δροσερό καλοκαίρι!

Σου παρουσιάζουμε 4+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς για να έχει ένα πιο δροσερό καλοκαίρι!

Μπορεί άπαντες να λατρεύουν το καλοκαίρι που σύμφωνα με επιστήμονες και φιλόσοφους να θεωρείται η πιο ευλογημένη εποχή του χρόνου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κουράζονται από τη ζέστη, τον ήλιο, τον ήχο του ανεμιστήρα, τα κουνούπια και ένα σωρό ακόμα λεπτομέρειες που κάνουν την καθημερινότητα στην πόλη ολίγον ανυπόφορη. 5+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σας λύσουν τα χέρια!

Εχετε σκεφτεί αλήθεια τι έκανε η... γιαγιά χρόνια πριν που δεν είχε κλιματιστικό μέσα στο δωμάτιό της αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι διακοπές στο σπίτι της με το που κλείναν τα σχολεία κάθε χρόνο έμοιαζε όνειρο;

Προσοχή στα σεντόνια: Η γιαγιά δεν δεχόταν κανένα άλλο ύφασμα για τα σεντόνια της από το βαμβακερό, τα οποία μάλιστα τα έβαζε στην κατάψυξη και τα έστρωνε περίπου μισή ώρα πριν την ώρα του ύπνου. Το κρύο «κρατούσε» στο βαμβάκι, που με τη σειρά του δρόσιζε όποιον έπεφτε στο κρεβάτι.

Σίτες στα παράθυρα: Δεν υπήρχε παράθυρο σπίτι χωρίς σίτα. Και δεν εννοούμε τις σύγχρονες, την ηλεκτρικές, αλλά εκείνα τα άκαμπτα κομμάτια που κολλούσαν παλιά με πινέζες στο εσωτερικό του τοίχου. Ε, λοιπόν, όχι μόνο δούλευε αλλά αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό όλο το βράδυ, ένα ξεχωριστό αεράκι απλωνόταν στον αέρα.

Η επιλογή των ρούχων: Αφού η γιαγιά ήθελε σεντόνια από βαμβάκι, δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλο ύφασμα για τα ρούχα της. Ομως προσοχή. Βαμβακερά ήταν τα υφάσματα που επέλεγε και για την ώρα του ύπνου. Το να κοιμάται κανείς γυμνός, τελικά δεν βοηθάει και τόσο. Σύμφωνα με εκείνη, πάνω στο σώμα πρέπει να υπάρχει κομμάτι υφάσματος για να μπορεί να απορροφηθεί ο ιδρώτας.

Θερμοφόρα αγάπη μου!

Αυτός που είπε πως η θερμοφόρα είναι χρήσιμη κυρίως τους κρύους μήνες, μάλλον κάνει μέγα λάθος. Ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή και θα πειστείτε. Γεμίστε τη θερμοφόρα σας με κρύο-παγωμένο νερό και στη συνέχεια βάλτε τη στη κατάψυξη. Βγάλτε την από εκεί όταν αποφασίσετε πως θα ξαπλώσετε και τοποθετήστε τη σε σημεία του σώματός σας που χρειάζονται μεγάλες δόσεις δροσιάς. Η δική μας συμβουλή είναι να τη βάζετε κυρίως στα πόδια, καθώς η θερμοκρασία του σώματος από τα πόδια ξεκινάει...

Βεντάλια, η αριστοκρατική!

Κάτι ήξεραν οι γυναίκες μιας άλλης εποχής όταν κάθε λίγο και λιγάκι έβγαζαν από την τσάντα τους μια βεντάλια. Η χρήση της, να ξέρετε, δεν ήταν διακοσμητική. Οι κυρίες αυτές φρόντιζαν να δροσίζουν το πρόσωπό τους σε περιόδους έντονης ζέστης -ακόμα και τον χειμώνα- καθώς τα ρούχα τους και κυρίως το πάνω μέρος, ήταν ιδιαίτερα στενό και κλειστό. Καλά θα κάνετε λοιπόν να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους.

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι 6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πρόκειται για απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ελεύθερη πτώση πιάτου;

Αν σας έπεσε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό πάνω στο χαλί σας, μην ταραχτείτε. Ρίξτε μεγάλη ποσότητα αφρού ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Επειτα, με ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κουζίνας μαζέψτε τον αφρό. Θα συνειδητοποιήσετε πως ο λεκές έχει μείνει πάνω στο χαρτί.

Κουζίνα που αστράφτει!

Αν η επιφάνεια της κουζίνας σας έχει βρομίσει από το μαγείρεμα, βάλτε πάνω στις βρομιές χρωμοπαγίδες (τα λευκά πανάκια) και ψεκάστε από πάνω με καθαριστικό για τζάμια. Αφήστε για 15 λεπτά. Λίγο αργότερα, βγάζοντάς τα, η επιφάνεια της κουζίνας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Το νέο σας τηγάνι!

Βράστε σέλερι στο τηγάνι που έχει μαυρίσει και έχει μαζέψει λίπος στον πάτο του για να καθαρίσει. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Εργαλεία σαν καινούρια!

Είναι λογικό τα εργαλεία του σπιτιού με τα χρόνια να σκουριάζουν. Αν βέβαια τα βουτήξετε σε ένα μπολ γεμάτο μπύρα θα δείτε πως μπορούν να ανακτήσουν την αρχική τους όψη.

Προσοχή στις σήτες!

Και οι σήτες θέλουν, φυσικά, το καθάρισμά τους. Μπορείτε να πάρετε το ρολό που μαζεύει τις τρίχες από τα ρούχα και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια της σήτας όσες φορές το επιθυμείτε. Αυτό θα μαζέψει βρομιές, μυγάκια και λοιπά στοιχεία που δεν θέλετε πάνω στις σήτες σας.

Νεροχύτης που λάμπει...

Πόσα σημάδια δεν μένουν καθημερινά μέσα στους νεροχύτες σας; Πολλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μια μεγάλη ποσότητα κέτσαπ μέσα σε αυτόν και να αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. Επειτα, ρίξτε χλιαρό νερό και δείτε τον νεροχύτη σας να αποκτά ξανά τη χαμένη λάμψη του.