Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με πράσινο σαπούνι! Θα "γυαλίζουν" όλες οι επιφάνειες!

Προσοχή!

Μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με πράσινο σαπούνι! Θα
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 06.02.2020 19:29

Εσύ έχεις χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με πράσινο σαπούνι; Αν όχι δώσε προσοχή, καθώς θα "γυαλίζουν" όλες οι επιφάνειες με αυτό το τρικ! Θα γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά στο λεπτό!

Με μαγειρική σόδα και πράσινο σαπούνι έσωσε το σπίτι του, είναι το πιο χρήσιμο καθαριστικό!

Να εξηγήσω εδώ, πως η «υφή που χαράζει» ήταν απλά το παραμύθι που πούλησαν οι διαφημιστές για να παροπλίσουν το συγκεκριμένο απορρυπαντικό, και να προωθήσουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με περισσότερο νερό (και φυσικά υψηλότερη τιμή) …σε μορφή κρέμας.

Αυτό που «χάραζε» ήταν το αλάτι, το οποίο είναι ακριβώς όσο σκληρό πρέπει να είναι ώστε να καθαρίσει, χωρίς να χαράξει.

Κάτι παρόμοιο θα φτιάξουμε σήμερα


Η υφή, το άρωμα και φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, με τη διαφορά πως βλέποντας την πεθερά μου να το χρησιμοποιεί, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτή η σκόνη είναι σωτήρας. Και το καλύτερο; Μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας, να την αποθηκεύσουμε, και να γλιτώσουμε χρήματα.


Σε μορφή κρέμας δε, είναι ακόμα καλύτερη, γιατί δεν υπάρχουν αιωρούμενα σωματίδια που πιθανώς να εισπνεύσουμε όπως με τη σκόνη.

Τα συστατικά της είναι:


Μισή κούπα Βόρακας
Μισή κούπα αλάτι
Μισή κούπα διττανθρακική (μαγειρική) σόδα
Μισή κουταλιά αιθέριο έλαιο λεμονιού (προεραιτικά για το άρωμα)
Μισή κουταλιά πράσινο σαπούνι τριμμένο, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Ρίχτε τα στερεά υλικά σ»ένα μπωλ, και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε το διάλυμμα σαπουνιού αργά και ανακατεύοντας, και αποθηκεύστε σε βαζάκι με πλατύ στόμιο ώστε να μπορείτε να παίρνετε λίγο λίγο από την κορυφή της πάστας. Αν χρειαστεί παραπάνω νερό, μη φοβηθείτε να προσθέσετε, δε θα χάσει τίποτα από την αποτελεσματικότητά του. Αν σας πέσει πολύ νερό, αφήστε την πάστα να «κάτσει», και αφαιρέστε λίγο.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρι κατά την εφαρμογή, γιατί δεν ξεπλένεται καλά από τους κόκκους. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιείτε βαμβακερό πανάκι (από παλιά πετσέτα) ή σπογγοπετσέτα (βετέξ), πλαστικό βουρτσακι, ή συνθετικό scotch brite.


Αν όλο αυτό σας φαίνεται ανούσιο και ετεροχρονισμένο, ίσως σας πείσει να το χρησιμοποιήσετε, η πληθώρα εφαρμογών του.

Η σπιτική μας πάστα λοιπόν, μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά, εύκολα και θεαματικά:

•Καμένα λίπη από φούρνους, σχάρες, πάτους τηγανιών, κατσαρολικών κλπ.
(να τονίσω εδώ, πως κατάφερα να καθαρίσω πυρέξ με λεκέδες εικοσαετίας!)
•Καμένα υπολείμματα φαγητών από εσωτερικό κατσαρολικών (βγαίνουν σα βούτυρο με πλαστικό βουρτσάκι, κι όχι σύρμα)
•Επαγωγικές και κεραμικές εστίες
•Άλατα από πλακάκια
•Λίπη από είδη υγιεινής (μπανιέρα σαν καινούργια-ακόμα κι αν είναι από μελαμίνη)
•Πουρί από λεκάνες
•Στίγματα αλάτων και σαπουνιού από μπαταρίες
•Σκεύη inox (χρήση αποκλειστικά με πανί).
•Ανοξείδωτους, κεραμικούς και μαρμάρινους νεροχύτες.
•Πλέγμα και εσωτερικό (μεταλικά και πλαστικά μέρη) απορροφητήρα
•Λεκέδες σκουριάς και αλάτων από γλάστρες, σε μάρμαρα και πλακάκια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην το χρησιμοποιείτε σε επιφάνειες καλυμμένες με teflon. Το φθείρει με αποτέλεσμα να μην είναι πια αντικολλητικό.

Να κάνουμε έναν πρόχειρο απολογισμό για να δούμε πόσα προϊόντα μπορεί να αντικαταστήσει η συγκεκριμένη πάστα, λοιπόν;

Σπρέυ φούρνου
Καθαριστικά κεραμικών εστιών
Χλώριο/Παχύρευστο χλώριο
Αφαλατικά τύπου Viakal
Gel λεκάνης
Καθαριστικό για inox σκεύη
Συρματόβουρτσες και συρματάκια
Υγρό πατωμάτων
Υγρό πιάτων

Δηλαδή με ένα σκεύασμα (που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας) έχουμε ξεφορτωθεί ένα κάρο τυποποιημένα χημικά, πράγμα που μεταφράζεται σε χαμηλότερο κόστος, περισσότερο ελεύθερο χώρο στο ντουλάπι, ευκολία, λιγότερο χρόνο και προσπάθεια, μια που αν το χρησιμοποιήσετε θα διαπιστώσετε πως δεν είναι ανάγκη να λιώνετε τα χέρια σας τρίβοντας επίμονα.

Σημειώστε μόνο, πως η πάστα αυτή επειδή είναι υδατοδιαλυτή, πρέπει να σκεπάζεται καλά μετά τη χρήση, κι αν με τον καιρό αρχίσει να σκληραίνει ή να ξεραίνεται, δεν έχετε παρά να ρίξετε λίγο νεράκι από πάνω.

Και -ως συνήθως- το καλύτερο το φύλαξα για το τέλος.
Αν βάλετε μόνο τα στερεά υλικά χωρίς το τριμμένο αρκάδι, έχετε μια πρώτης τάξεως σκόνη καθαρισμού, όχι για τα σιφώνια σας, αλλά για την κεντρική σας αποχέτευση!

Ρίξτε όλο το μίγμα στο σιφώνι του μπάνιου, τη λεκάνη σας ή το φρεάτιο, και αδειάστε μέσα ΠΟΛΥ και καυτό νερό. Τα λιπαρά υπολείμματα που φέρνουν τον ειδικό αποφράξεων θα καθαρίσουν χωρίς κόπο! ..Κάπως σαν τα φακελάκια που ρίχνουμε στη λεκάνη και διαφημίζονται για τη δυσοσμία..

Επαναλλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές το χρόνο, και θα»χετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Επίσης σου έχουμε και το απόλυτο μυστικό για να καθαρίζεις το κρεβάτι σου με μαγειρική σόδα! Σίγουρα δεν το ήξερες!

5 κουταλιές μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και τέλος η άσχημη μυρωδιά! Το έκαναν οι γιαγιάδες μας στο σπίτι!

Το έκαναν οι γιαγιάδες μας στο σπίτι παλιά και μπορείτε να το κάνετε κι εσείς! 5 κουταλιές μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και τέλος η άσχημη μυρωδιά!

Η ενοχλητική δυσοσμία των αποχετεύσεων είναι μεγάλο πρόβλημα. Όσο καθαρά, τακτοποιημένα και οργανωμένα και αν είναι το μπάνιο και η κουζίνα η μυρωδιά που έρχεται μέσα από τις σωληνώσεις,χαλάει όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Τα απορρυπαντικά, τα απορρίμματα τροφίμων και άλλων οργανικών συστατικών που περνούν μέσα από τους σωλήνες, κολλούν στα τοιχώματα δημιουργώντας στρώματα λίπους,προκαλώντας δυσοσμία. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια που αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, με τις προφανείς συνέπειες μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι χημικές ουσίες που πωλούνται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι εξαιρετικά διαβρωτικές.
Αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι αντιπαραγωγικό επειδή μπορεί να προκαλέσει τηνδιάβρωση των σωλήνων, η οποίοι σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να καταστραφούν και να χρειαστούν αποκατάσταση.

Το καλύτερο πράγμα, ως εκ τούτου, είναι να χρησιμοποιείτε λιγότερο επιθετικές και πιο «υποφερτές» μεθόδους για τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού σας!

Η μέθοδος περιλαμβάνει νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα . Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην αποχέτευση.Αναμιγνύουμε ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι ξύδι,τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά το χύνουμε πάνω από την μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά

Επίσης σου έχουμε και το απόλυτο μυστικό για να καθαρίζεις το κρεβάτι σου με μαγειρική σόδα! Σίγουρα δεν το ήξερες!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μια ώρα μετά το φαγητό πιείτε μαγειρική σόδα! Θα πείτε αντίο στην καούρα!

Μέσα σε ένα τάπερ του σπιτιού σου βάλε μαγειρική σόδα και κλείσε το καπάκι! Θα πάθεις "εγκεφαλικό" με αυτό που θα συμβεί!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Deco & Σπίτι στο Youweekly.gr

Share