Σημαντική ενημέρωση από τα IKEA - Ισχύει μέχρι 1/11

Προσοχή σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σημαντική ενημέρωση από τα IKEA - Ισχύει μέχρι 1/11

Μέσα από το επίσημο σαιτ της, η ΙΚΕΑ θέλησε να κάνει μία πολύ σημαντική ενημέρωση, η οποία σε κάθε περίπτωση αφορά όλους τους πελάτες της αλυσίδας. Η ενημέρωση αυτή ισχύει μέχρι και την 1/11, οπότε πρέπει να βιαστείτε!

Συγκεκριμένα, τα IKEA προσφέρουν δωρεάν μεταφορά επίπλων για αγορές άνω των 200€ στη ζώνη 1.

Πριν από λίγες μέρες βέβαια, έγινε γνωστή και μία κίνηση - έκπληξη από τα ΙΚΕΑ. Δείτε εδώ και θα πάθετε πλάκα.

Όροι και Προϋποθέσεις για τη σημαντική ενημέρωση από τα IKEA που ισχύει μέχρι την 1/11

  • Ισχύει για αγορές αξίας 200€* και πάνω σε έπιπλα, έπιπλα κουζίνας & μπάνιου, ντουλάπες, στρώματα, και ηλεκτρικές συσκευές που θα πραγματοποιηθούν από 1/10/2020 μέχρι 1/11/2020 στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή για παραγγελίες που θα δοθούν στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ e-shop στις παραπάνω ημερομηνίες. (4/10, 11/10, 18/10, 25/10 ισχύει μόνο για το IKEA e-shop και το κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, 1/11 δεν ισχύει για τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Ηράκλειο και Χανιά). *Υπολογίζεται στην τελική αξία των επίπλων, αφού αφαιρεθούν όλες οι εκπτώσεις και η αξία των υπηρεσιών.
  • Η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει για τις πόλεις των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Πάτρας, Κομοτηνής και Καλαμάτας για απλή μεταφορά στη Ζώνη 1.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Θεσσαλία και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Ιωάννινα και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.
  • Δεν ισχύει για τις υπηρεσίες «Express Μεταφορά» και «Μεταφορά την επόμενη ημέρα».
  • Εξαιρούνται τα προϊόντα από το Τμήμα Ευκαιριών.
  • Για αγορές που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο IKEA e-shop ημερομηνία αγοράς θεωρείται η ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας και όχι η ημερομηνία τιμολόγησης. Η ενέργεια ισχύει για παραγγελίες που καταχωρούνται εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για το οποίο ισχύει η προσφορά.
  • Η υπηρεσία μεταφοράς παρέχεται από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.
  • Σε περίπτωση επιστροφής μπορείτε να λάβετε μόνο πιστωτικό σημείωμα.
  • Για αγορές από το IKEA e-shop μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων εντός 40 ημερών.
  • Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνδυάζεται με άλλη ενέργεια ή προσφορά.

Τα πάνω κάτω στα IKEA - Η αλλαγή που θα «ταράξει» την αγορά

Τα πάνω κάτω πρόκειται να έρθουν σε λίγο καιρό από τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ. Η εταιρεία πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση η οποία είναι σίγουρο πως πρόκειται να «ταράξει» τα νερά της αγοράς.

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει τα πάνω κάτω στα IKEA

Η Ikea δεσμεύτηκε να σταματήσει την πώληση μη επαναφορτιζόμενων αλκαλικών μπαταριών μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Μελέτες έδειξαν ότι "οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αλκαλικών μπαταριών είναι υψηλότερες σε σύγκριση με των υβριδικών επαναφορτιζόμενων μπαταριών νικελίου-μετάλλου (NiMH), όταν χρησιμοποιούνται σε οικιακές συσκευές που έχουν υψηλή ενεργειακή κατανάλωση και επομένως φορτίζονται πολύ συχνά, όπως παιχνίδια, φακοί, φορητά ηχεία ή κάμερες."

Σύμφωνα με την Ikea, αν φορτίσετε μια μπαταρία NiMH 10 φορές, οι εκπομπές αερίου θα είναι λιγότερες σε σχέση με την ισοδύναμη χρήση ενέργειας από αλκαλικές μπαταρίες, ενώ μετά από 50 επαναφoρτίσεις οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι ίσες ή και χαμηλότερες. Εάν όλοι οι πελάτες της Ikea άλλαζαν σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, η εταιρεία προβλέπει ότι τα παγκόσμια απόβλητα θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 5.000 τόνους κάθε χρόνο. Αλλά δεν είναι μόνο το περιβάλλον που θα ωφεληθεί. Οι καταναλωτές θα επωφεληθούν επίσης οικονομικά.

IKEA μπαταρίες

"Η Ikea πούλησε πέρυσι παγκοσμίως περίπου 300 εκατομμύρια αλκαλικές μπαταρίες, οπότε πρέπει να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας να υιοθετήσουν μια νέα οπτική πάνω στο θέμα και να χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες", λέει η Emelie Knoester, Business Area Manager της IKEA. Δείτε εδώ και μία άλλη απόφαση που πήραν τα ΙΚΕΑ.

Η σουηδική εταιρεία πουλάει ήδη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με την επωνυμία LADDA, ενώ οι αλκαλικές που θα αποσυρθούν έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους ονομάζονται ALKALISK. Βέβαια δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μάρκα για μια νέα σειρά επαναφορτιζόμενων μπαταριών NiMH. Υπάρχει επίσης μια γκάμα μπαταριών λιθίου με την ονομασία PLATTBOJ, τις οποίες η Ikea θα συνεχίσει να έχει στα καταστήματά της.

TAGS