Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Με τις ζέστες έρχονται κι αυτές: 5 εύκολοι τρόποι για να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά από το σπιτικό σου

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις

Με τις ζέστες έρχονται κι αυτές: 5 εύκολοι τρόποι για να κρατήσεις τις κατσαρίδες μακριά από το σπιτικό σου
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 25.05.2022 14:02
Από Youweekly Team

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα οικιακά παράσιτα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές το καλοκαίρι. Πέρα από το κόλπο με την μαγειρική σόδα που σας είχαμε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν, παρακάτω ακολουθούν ορισμένοι αποτελεσματικοί τρόποι για να τις αποτρέψετε από το να πλησιάσουν στο εσωτερικό του σπιτιού σας ή ακόμη και να πεθάνουν:

Κατσαρίδες τέλος εύκολα και γρήγορα

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

  • Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή. Οι κατσαρίδες έλκονται από τις πηγές τροφής, οπότε μια ακατάστατη κουζίνα είναι σαν μπουφές για αυτές. Φροντίστε να σκουπίζετε αμέσως τυχόν διαρροές, να διατηρείτε τα τρόφιμα σε καλά σφραγισμένα δοχεία και να βγάζετε τακτικά τα σκουπίδια.
  • Αποκαταστήστε τυχόν διαρροές. Οι κατσαρίδες έλκονται από την υγρασία, οπότε ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να αποτελέσει ανοιχτή πρόσκληση για να μπουν μέσα. Φροντίστε να διορθώσετε αμέσως τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Απομακρύνετε την ακαταστασία. Οι κατσαρίδες αρέσκονται να κρύβονται σε σκοτεινούς, ακατάστατους χώρους. Φροντίστε να αποσυμφορείτε τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν ζείτε σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία όπου οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μεταξύ των μονάδων.
  • Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαρίδων ή δολώματα. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν . Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο.
  • Καλέστε έναν επαγγελματία. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με κατσαρίδες, ίσως είναι καλύτερο να καλέσετε μια εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να σας συστήσουν την καλύτερη πορεία αντιμετώπισης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Οικονομικό αλλά και θαυματουργό - Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Για να μην αναρωτιέστε: Αυτά είναι τα 8 πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες στο σπίτι σας

Share