Πάρε ένα λεμόνι και βάλε πάνω... - Πώς να διώξεις μύγες και κουνούπια από το σπίτι σου

Εύκολος και οικονομικός τρόπος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάρε ένα λεμόνι και βάλε πάνω... - Πώς να διώξεις μύγες και κουνούπια από το σπίτι σου

Τρυπώνουν πολύ εύκολα μέσα στο σπίτι σου πριν καν το καταλάβεις. Κάθονται παντού και μεταφέρουν αρκετά μικρόβια που είναι βλαβερά για την υγεία. Οι μύγες ίσως είναι το πιο ενοχλητικό έντομο - πέρα από τις κατσαρίδες (δες εδώ πως να τις κρατήσεις επίσης μακριά από το σπίτι σου) - από αυτά που κάνουν την παρουσία τους αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι γεγονός ότι οι μύγες έλκονται από τα απορρίμματα, κάθε τι γλυκό, όπως η ζάχαρη, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ψίχουλο. Επίσης, οι μύγες συχνά γεννούν τα αυγά τους σε φρούτα και λαχανικά, επομένως θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός/-ή και κατά προτίμηση, να τοποθετήσεις σίτες στα κουφώματα. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι για να απαλλαγείς από τους απρόσκλητους πετούμενους επισκέπτες σου.

Γαρύφαλλο σε λεμόνι και αντίο μύγες

Όχι, δε μιλάμε για το λουλούδι, αλλά για το γαρύφαλλο ως μπαχαρικό. Είναι ένα καρύκευμα που οι μύγες απεχθάνονται. Για να φτιάξεις, λοιπόν, ένα υπέροχο φυσικό απωθητικό τοποθέτησε μερικά γαρύφαλλα επάνω σε ένα κομμένο λεμόνι. Πέρα από το ότι θα διώχνει μύγες αλλά και κουνούπια, θα αποτελεί ένα καλαίσθητο αρωματικό για το χώρο σου. Μπορείς να το αφήσεις στην κουζίνα ή στο μπάνιο, ώστε να μην πλησιάζουν οι μύγες ή στο μπαλκόνι σου για να μη μπαίνουν στο σπίτι. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι “πώς να διώξω τις μύγες με γαρύφαλλο σε λεμόνι”. Ωστόσο, όταν το προσπαθήσεις θα καταλάβεις ότι πετυχαίνει!

Ακόμη ένα τρόπος να διώξεις τις μύγες

μύγες το καλοκαίρι

Σακούλα με νερό

Άλλη μια απάντηση στο πώς να διώξω τις μύγες από το σπίτι είναι μια σακούλα με νερό. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται είναι ικανή για να αποτρέψει την εισβολή των μυγών στο χώρο σου. Ειδικά εάν οι μύγες εισέρχονται στο σπίτι σου από τα παράθυρα ή το μπαλκόνι, αποτελεί μια ιδανική λύση. Κρέμασε μια καθαρή διάφανη σακούλα καλά κλεισμένη γεμάτη με νερό στο μπαλκόνι ή στο παραθυρόφυλλό σου. Οι μύγες την αποφεύγουν γιατί στα μάτια τους φαίνεται ως ένας τεράστιος ιστός αράχνης, ενώ ταυτόχρονα ο ήλιος ανακλάται στο νερό και τις αποπροσανατολίζει. Με την ίδια τεχνική μπορείς να τοποθετήσεις σακούλες με νερό στην αυλή και τον κήπο σου, κρεμώντας τες από τα δέντρα. Οι μύγες δεν θα πλησιάζουν αυτές τις περιοχές.