Μαγειρική σόδα, νερό και... - Το σπιτικό μείγμα που σκοτώνει τις κατσαρίδες σε δευτερόλεπτα

Θα σου κοστίσουν μόνο 1,50 ευρώ τα υλικά του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαγειρική σόδα, νερό και... - Το σπιτικό μείγμα που σκοτώνει τις κατσαρίδες σε δευτερόλεπτα

Πάντα όλοι λέμε άντε να έρθει το καλοκαιράκι, ήλιος, ζέστη, θάλασσα και ξεγνοιασιά αλλά... κανείς δεν σκέφτεται εκείνη την στιγμή πως μαζί με αυτά έρχονται τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες. Άντε για το πρώτο σας έχουμε δώσει την λύση (δείτε την εδώ), αλλά για το δεύτερο που είναι και το πιο σιχαμερό, τι κάνουμε;

Υπάρχουν εξειδικευμένα χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο -ή τοποθετούνται και από ειδικούς απεντομώσεων- τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ναι το γνωρίζουμε αλλά τα χημικά πολλές φορές δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά ή τα ζώα συντροφιά, ενώ θεωρείται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Εμείς θα σας προτείνουμε μια εναλλακτική μέθοδο, την πιο διαδεδομένη: Αυτή με την ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδο, που με σωστή εφαρμογή μπορεί να εξαλείψει μια ολόκληρη αποικία από κατσαρίδες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το μείγμα

  • Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια (νερού ή αναψυκτικού) ή από κονσέρβες (π.χ. τοματοπολτό ή μέλι)
  • Μαγειρική σόδα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Νερό

Αναμιγνύουμε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης. Γεμίζουμε με το μείγμα τα καπάκια. Για κάθε δόλωμα γεμίζουμε και ένα καπάκι με νερό. Τοποθετούμε τα καπάκια με το δόλωμα και με το νερό σε δυσπρόσιτα σημεία (πίσω από το πλυντήριο, κάτω από το ψυγείο, στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, κοντά στο σιφόνι) και όπου έχουμε δει να κυκλοφορούν κατσαρίδες.

Η ζάχαρη είναι πολύ ελκυστική για τις κατσαρίδες. Οταν σπεύσουν για να… γευματίσουν, ωστόσο, θα καταναλώσουν και σόδα, η οποία δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση όταν φτάσει στο στομάχι της κατσαρίδας, με συνέπεια να τη σκοτώσει.

Αν η συγκεκριμένη κατσαρίδα φαγωθεί από άλλες -λόγω κανιβαλισμού- τότε θα πεθάνουν, αλυσιδωτά, όσες φάνε το δόλωμα με τη σόδα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει επιμονή, καθώς χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει. Μια εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι να ανανεώνετε το δόλωμα όταν τελειώνει το μείγμα.

Το κόστος

Η μαγειρική σόδα κοστίζει από λίγα λεπτά του ευρώ (π.χ. 0,25 ευρώ για ένα μικρό σακουλάκι) έως και λίγο πάνω από 1 ευρώ για 300 - 400 γραμμάρια (αρκετά για πολλά... δολώματα), ενώ ένα μέσο σακουλάκι ζάχαρης άχνης υπολογίζεται στα 0,50 με 0,60 ευρώ.