Για να μην χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου: Χρησιμοποίησε το λεμόνι για αρωματικού χώρου - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι

'Έξυπνο τρικ που πρέπει να γνωρίζεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Για να μην χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου: Χρησιμοποίησε το λεμόνι για αρωματικού χώρου - Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι

Είναι πια γνωστό πως το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που το χρησιμοποιούμε στα φαγητά, σε αρκετά γλυκά, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές λεμονάδες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λεμόνι και για άλλες χρήσεις στο σπίτι, όπως για παράδειγμα για να φτιάξουμε ένα αρωματικό χώρου, πολύ καλύτερο από αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ.

Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό αρωματικό χώρου

  • Βράστε λίγο νερό και βάλτε το σε ένα γυάλινο μπολ
  • Βάλτε μέσα δύο φέτες λεμόνι, κανέλα και γαρύφαλλο
  • Τοποθετήστε το μπολ στο δωμάτιο που θέλετε.
  • Όση ώρα αχνίζει το νερό, το δωμάτιο θα μοσχομυρίσει.

Πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό αρωματικό χώρου 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι και για να κάνετε φυσικές ανταύγειες στο σπίτι

Έχει κουραστεί από τα κομμωτήρια, αλλά μιας και το καλοκαιράκι έφτασε θα ήθελες να κάνει μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά σου; Αν λοιπόν θέλεις να κάνει ανταύγειες σου βρήκαμε την πιο εύκολη και πάνω από όλα σπιτική λύση. Αν ειδικά τα μαλλιά σου είναι καστανόξανθα, η συνταγή θα σε βοηθήσει κατά πολύ.

Θα χρειαστείς 200ml χυμό από φρέσκα λεμόνια, 60ml χλιαρό νερό, 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μέλι, 1 άδειο μπουκαλάκι σπρέι. Ξεκίνησε με το στύψιμο των λεμονιών και στην συνέχεια πέρασε το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

Φτιάξε το αφέψημα με το χαμομήλι (να κάτσει για 30 λεπτά) σούρωσε το, πρόσθεσε το μέλι ανακατεύοντας καλά και τέλος ρίξε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Γέμισε το μπουκάλι με το μείγμα και ανακίνησέ το καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ψέκασε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά μέχρι να βραχούν για να ξανοίξεις το χρώμα τους. Αν θέλεις ανταύγειες, ψέκασε μόνο μερικές τούφες. Αν μάλιστα σου έμειναν κάποια λεμόνια φτιάξε και μάσκα απολέπισης.

φυσικές ανταύγειες μαλλιά λεμόνι