Θα γεμίσει το σπίτι σας θετική αύρα: Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

Δημιουργούν μία διάθεση άνεσης και ηρεμίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα γεμίσει το σπίτι σας θετική αύρα: Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να διακοσμούν το σπίτι τους, είτε το εσωτερικό είτε το εξωτερικό μέρος με φυτά, για αυτό κι εμείς σας έχουμε αυτά τα 3 συγκεκριμένα που συμβάλουν στην καθαρή ατμόσφαιρα και δημιουργούν μία διάθεση άνεσης και ηρεμίας.

Μάλιστα, οι ειδικοί τα χαρακτηρίζουν καλότυχα για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο χώρο σας, όπως κι αυτά εδώ που βοηθούν στον ύπνο!

Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

Γιασεμί:

Το γιασεμί είναι συνώνυμο της καλοτυχίας και θεωρείται ότι ευνοεί την καλή ψυχολογία. Το συγκεκριμένο φυτό επίσης μυρίζει πολύ όμορφα οπότε μπορείτε να προμηθευτείτε σύντομα μια γλάστρα.

Βασιλικός:

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα και είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση. Επιπλέον διώχνει και τα κουνούπια.

Παιώνια:

H παιωνία αποτελεί σύμβολο της καλής τύχης. Επίσης θεωρείται ότι η όψη του και το άρωμά του βοηθούν την ψυχολογία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.

 Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

5 τρόποι για να προστατεύσετε τα φυτά από τον καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο έντονος ήλιος και η ξηρή ατμόσφαιρα προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις βασικές λειτουργίες των φυτών. Ως αποτέλεσμα παρουσιάζεται εκτεταμένη καταστροφή των κυττάρων των φυτών με αρνητικές συνέπειες στη βλάστηση, στο σχηματισμό λουλουδιών, στην καρπόδεση, καθώς και στην παραγωγή ποιοτικών καρπών.

Τα καλλωπιστικά φυτά (δες αυτά που κάνουν θραύση ειδικά το καλοκαίρι) λόγω καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να παρουσιάσουν κιτρινίσματα στα φύλλα και ξηράνσεις στα λουλούδια τους. Οι ξηροθερμικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του τετράνυχου που δημιουργεί έντονες ξηράνσεις και στρίψιμο φύλλων και γενικότερα προκαλεί καχεξία στα φυτά.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών σε περιόδους έντονης ζέστης. Σε συνθήκες καύσωνα, τα φυτά δεν μπορούν άμεσα να απορροφήσουν νερό από το χώμα ενώ παράλληλα δε μπορεί να αναπτυχθεί καλά το ριζικό τους σύστημα.

Πώς τα προστατεύουμε:

  • Πώς προστατεύουμε τα φυτά από τη ζέστη και τον καύσωνα
  • Βρέχουμε τα φύλλα για αύξηση υγρασίας
  • Μεταφέρουμε τις γλάστρες σε δροσερό σημείο
  • Προστατεύουμε τα φυτά από τον ήλιο με ειδικό δίχτυ
  • Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με ζεόλιθο ή καολίνη
  • Προσθέτουμε υγρό λίπασμα φυκιών στα φυτά
TAGS