Πετάξτε κεριά και αγοράστε φυτά - Η Φτέρη και ακόμη 4 θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πετάξτε κεριά και αγοράστε φυτά - Η Φτέρη και ακόμη 4 θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Έχετε γεμίσει το σπίτι με κεριά και άλλα αρωματικά που διαφημίζουν στο ίντερνετ; Πετάξτε τα ή αποθηκεύστε τα και αγοράστε φυτά! Είναι ένας πολύ τέλειος και φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά να έχετε και καθαρό οξυγόνο, ενώ σίγουρα θα σας αλλάξουν και τη διάθεση. Μάλιστα, κάποια διώχνουν τα κουνούπια.

Τα 5 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού και εξαφανίσουν τις άσχημες οσμές

Κοινή Κράσουλα

Αυτό το φυτό δεν απομακρύνει μόνο τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και όλες τις τοξικές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο φυτό κατάφερε να διώξει το 91% των πιο δυσάρεστων και τοξικών μυρωδιών μέσα σε 12 ώρες. Αν λοιπόν έχετε βάψει τον χώρο σας και θέλετε να ξεμυρίσει γρήγορα, τότε απλά αγοράστε το συγκεκριμένο φυτό.

Φυτό Αράχνη

Φυτό αράχνη

Στο εξωτερικό το αποκαλούν spider plant, λόγω του σχήματός του που μοιάζει με αράχνη. Αυτό το εκπληκτικό φυτό απομακρύνει πάρα πολλές δυσάρεστες οσμές μέσα σε χρόνο 12 ωρών ή και λιγότερο. Κάποιες τοξικές μυρωδιές που υπάρχουν σε διάφορα χημικά υλικά απομακρύνονται κατά 65-95%.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1994 στη Νορβηγία έδειξε ότι τα φυτά εσωτερικών χώρων μπορούν να δράσουν ευεργετικά και σε θέματα υγείας. Συγκεκριμένα μπορούν να μειώσουν κατά 30% συμπτώματα κούρασης, βήχα, κρυολογημάτων, πονοκεφάλου αλλά και άλλων συμπτωμάτων εποχικών ιώσεων.

Βρομελιοειδή

Αυτή η κατηγορία φυτών είναι θαυματουργή γιατί καταφέρνει να εξουδετερώνει το 92% της μυρωδιάς του τσιγάρου και του καπνού, κάτι που αποτελεί σημαντική ανακάλυψη για πολλά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επίσης, αυτά τα φυτά διώχνουν τις μυρωδιές από ρύπους της ατμόσφαιρας.

Xρυσάνθεμο

Άλλο ένα φυτό με «μαγικές» ικανότητες είναι το χρυσάνθεμο. Το χρυσάνθεμο μπορεί και απορροφά ρύπους και αντέχει ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ειδικά τα φθινοπωρινά χρυσάνθεμα με τα λιγοστά πέταλα κάνουν πραγματικά θαύματα στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Άλλα φυτά με παρόμοιες ιδιότητες είναι ο κισσός, η ζέρμπερα, ο φοίνικας, η δράκαινα, το σπαθίφυλλο και το μπαμπού.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα φυτό που έχει την ικανότητα να απορροφά πολλές δυσάρεστες οσμές. Πολύς κόσμος επιλέγει να τη βάζει στο σπίτι του και ειδικά στο μπάνιο για να μην παραμένει στο χώρο καμία άσχημη μυρωδιά για παραπάνω από λίγα λεπτά. Είναι το ιδανικό φυτό για να καθαρίζεται η ατμόσφαιρα του μπάνιου εύκολα και γρήγορα.

Πηγή: spirossoulis.gr

5 τρόποι για να προστατεύσετε τα φυτά από τον καύσωνα

 Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο έντονος ήλιος και η ξηρή ατμόσφαιρα προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις βασικές λειτουργίες των φυτών. Ως αποτέλεσμα παρουσιάζεται εκτεταμένη καταστροφή των κυττάρων των φυτών με αρνητικές συνέπειες στη βλάστηση, στο σχηματισμό λουλουδιών, στην καρπόδεση, καθώς και στην παραγωγή ποιοτικών καρπών.

Τα καλλωπιστικά φυτά (δες αυτά που κάνουν θραύση ειδικά το καλοκαίρι) λόγω καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να παρουσιάσουν κιτρινίσματα στα φύλλα και ξηράνσεις στα λουλούδια τους. Οι ξηροθερμικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του τετράνυχου που δημιουργεί έντονες ξηράνσεις και στρίψιμο φύλλων και γενικότερα προκαλεί καχεξία στα φυτά.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών σε περιόδους έντονης ζέστης. Σε συνθήκες καύσωνα, τα φυτά δεν μπορούν άμεσα να απορροφήσουν νερό από το χώμα ενώ παράλληλα δε μπορεί να αναπτυχθεί καλά το ριζικό τους σύστημα.

Πώς τα προστατεύουμε:

  • Πώς προστατεύουμε τα φυτά από τη ζέστη και τον καύσωνα
  • Βρέχουμε τα φύλλα για αύξηση υγρασίας
  • Μεταφέρουμε τις γλάστρες σε δροσερό σημείο
  • Προστατεύουμε τα φυτά από τον ήλιο με ειδικό δίχτυ
  • Ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με ζεόλιθο ή καολίνη
  • Προσθέτουμε υγρό λίπασμα φυκιών στα φυτά
TAGS