Είναι ανθεκτικό και ιδανικό για το καλοκαίρι - Το μοναδικό φυτό που αντέχει σε όλες τις συνθήκες

Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι ανθεκτικό και ιδανικό για το καλοκαίρι - Το μοναδικό φυτό που αντέχει σε όλες τις συνθήκες

Αν θέλετε κι εσείς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα φυτό το οποίο ούτε απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα αλλά είναι και ανθεκτικό σε όλες τις συνθήκες, σας το βρήκαμε! Ο λόγος για τα γεράνια, τα οποία είναι ιδανικά για το καλοκαίρι και μάλιστα η ανθοφορία τους είναι πλούσια και συνεχής, ενώ έχουμε να σας προτείνουμε ακόμα ένα φυτό, το οποίο είναι επίσης εύκολο στην φροντίδα.

Ανθεκτικά και εύκολα στην φροντίδα τους τα γεράνια

Μπορείτε να τα φυτέψετε μεμονωμένα σε μεγάλες γλάστρες και να τις τοποθετήσετε τη μία δίπλα στην άλλη καιέτσι να δημιουργήσετε μια τέλεια ατμόσφαιρα.

Σε ηλιόλουστα ή ημισκιερά μέρη, τα ορθοκλαδή και κρεμοκλαδή γεράνια είναι ιδανικά για φτιάξετε μια ωραία σύνθεση και για να είστε σίγουροι πως τα φυτά θα αναπτύσσονται σωστά, οι γλάστρες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 20cm ή η χωρητικότητά τους να ισοδυναμεί με δύο λίτρα χώμα.

Όσον αφορά το πότισμα, το γεράνι είναι ένα ανθεκτικό φυτό ωστόσο χρειάζεται τακτικό πότισμα για να μας δώσει συνεχή ανθοφορία. Συγκεκριμένα, για γεράνια που έχουμε φυτέψει στον κήπο, ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, και 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο του καλοκαιριού.

Για γεράνια που έχουμε σε γλάστρες, ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου και 3 φορές την εβδομάδα την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού.

Ένας γενικός κανόνας για το πότισμα των γερανιών που έχουμε σε γλάστρα είναι να αφήνουμε το χώμα να ξεραίνεται πριν ποτίσουμε, καθώς και να αδειάζουμε το νερό που περισσεύει στο πιάτο της γλάστρας. Τέλος, είναι σημαντικό να αφαιρούμε συχνά τα ξεραμένα λουλούδια του γερανιού, για όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας του, προκειμένου να βοηθήσουμε το γεράνι να παράγει καινούργια άνθη.

Το μοναδικό φυτό που αντέχει σε όλες τις συνθήκες

Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

Γιασεμί:

Το γιασεμί είναι συνώνυμο της καλοτυχίας και θεωρείται ότι ευνοεί την καλή ψυχολογία. Το συγκεκριμένο φυτό επίσης μυρίζει πολύ όμορφα οπότε μπορείτε να προμηθευτείτε σύντομα μια γλάστρα.

Βασιλικός:

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα και είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση. Επιπλέον διώχνει και τα κουνούπια.

Παιώνια:

H παιωνία αποτελεί σύμβολο της καλής τύχης. Επίσης θεωρείται ότι η όψη του και το άρωμά του βοηθούν την ψυχολογία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.

 Τα 3 φυτά που βοηθούν στο άγχος

TAGS