Διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι - Το φυτό που πρέπει να έχεις σπίτι σου

Θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι - Το φυτό που πρέπει να έχεις σπίτι σου

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο τέλος του και αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να ανανεώσετε τον χώρο σας και να επιλέξετε τα φυτά που θα σας φέρουν καλοτυχία, ενώ θα διακοσμήσουν και με όμορφο τρόπο το σπίτι σας, τόσο μέσα όσο και έξω (δείτε εδώ ποιο φυτό φέρνει χρήματα στο σπίτι).

Ένα φυτό που σίγουρα πρέπει να έχετε στο χώρο σας είναι ο απήγανος, ο οποίος όπως λέγεται, διώχνει την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι.

Ο απήγανος διώχνει το κακό μάτι, τη γρουσουζιά και τη γλωσσοφαγιά

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι». Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών, αναφέρει το thesecretrealtruth.blogspot.com

Απήγανος για το κακό μάτι

Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.

Απορροφά τις τοξικές ουσίες - Το φυτό που πρέπει να αγοράσετε για το γραφείο σας

Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει και σιγά σιγά όλοι θέλουμε να ανανεώσουμε τον χώρο μας με φυτά που όχι μόνο θα δημιουργούν ένα αισθητικό περιβάλλον αλλά θα έχουν και αρκετά οφέλη για την υγεία μας.

Ένα τέτοιο φυτό λοιπόν είναι η δράκαινα, ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα (δείτε εδώ ποια είναι τα φυτά που πρέπει να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά σας).

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες για να επιλέξουμε με πιο γνωστή την δράκαινα μαρτζινάτα, την δράκαινα φράγκρανς (αρωματική), ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η ποικιλία “λέμον” με χαρακτηριστικά κιτρινοπράσινα φύλλα που χρειάζονται λίγο περισσότερο φως από τις υπόλοιπες δράκαινες.

Δράκαινα φυτό εσωτερικού χώρου

Η δράκαινα θεωρείται ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι και στο γραφείο απορροφώνατας τοξικές ουσίες και δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε.

Πηγή: www.mistikakipou.gr

TAGS