Το Feng Shui απαγορεύει να έχεις σπίτι σου αυτά τα 6 φυτά - Προκαλούν σοβαρά προβλήματα

Αν έχεις ένα από αυτά καλύτερα βγάλε το στο μπαλκόνι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το Feng Shui απαγορεύει να έχεις σπίτι σου αυτά τα 6 φυτά - Προκαλούν σοβαρά προβλήματα

Καλό είναι να έχουμε ένα φυτό στο σπίτι μας, ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε ποιο είναι αυτό, ειδικά αν πιστεύουμε στο Feng Shui. Μπορεί κάποια να φέρνουν μέχρι και χρήματα στη ζωή μας, άλλα όμως μόνο κακοτυχία φέρνουν στην καθημερινότητα.

Αυτά τα φυτά σύμφωνα με το Feng Shui είναι γρουσούζικα

Γαρίφαλο αέρα

Το γαρίφαλο του αέρα, του οποίου το επιστημονικό όνομα είναι Tillandsia aeranthos, Είναι ένα πολύ εύκολο στην καλλιέργεια φυτό που διατηρείται συνήθως σε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, δεν είναι βολικό να το έχετε μέσα στο σπίτι αφού απορροφά καλή ενέργεια.

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι πολύ ενδιαφέροντα φυτά που έχουν σε γλάστρες, καθώς αναπτύσσονται αργά και, τα περισσότερα από αυτά, δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αλλά προσελκύουν αρνητική ενέργεια, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους στην είσοδο του σπιτιού.

φυτά κακοτυχία Feng Shui

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι (δηλαδή χρειάζονται ένα υπόστρωμα και νερό άρδευσης με χαμηλό pH, μεταξύ 4 και 6, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν καλά), τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.

Αναρριχητικά φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά και τα φυτά αναρρίχησης είναι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Υποτίθεται ότι εάν έχουν αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να κοπούν καθώς μεγαλώνουν έτσι ώστε να μην καλύπτουν πλήρως τις επιφάνειες.

Στην περίπτωση που μεγαλώνουν πολύ δεν θα επιτρέψουν τη θετική ενέργεια να ρέει καλά μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Επομένως, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι είναι ότι έχουμε αυτόν τον τύπο φυτών στον κήπο.

Αυτά είναι τα 7 επικίνδυνα για την υγεία φυτά

Ορτανσίες

Ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι πολύ δημοφιλή διακοσμητικά φυτά. Παρότι τα έντονα μπλε άνθη τους αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, είναι και το πιο επικίνδυνο μέρος τους.Το μάσημα των ανθών τους μπορεί να προκαλέσει ανακοπή, χαμηλή πίεση, και υψηλό κίνδυνο να υποφέρετε από ζάλη. Τα φύλλα και τα στελέχη τους είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, σε μικρότερη κλίμακα όμως.

Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από την υδραζίνη, ένα στοιχείο της οικογένειας των κυανιδίων που βρίσκεται στο φυτό.

Κρίνα

Τα κρίνα είναι πασίγνωστα λουλούδια τα οποία βλέπετε σε βάζα αλλά και διάφορες δημιουργίες με λουλούδια. Όμως, όσοι έχουν γάτες θα πρέπει να τα αποφεύγουν.

Υπάρχουν πολλά είδη κρίνων, και έχουν όλα τους αρνητικές επιδράσεις στις γάτες. Ορισμένα ερεθίζουν το έντερο των γατών και προκαλούν διάρροια και εμετό. Άλλα είδη επηρεάζουν τα νεφρά τους και επιφέρουν μέχρι θάνατο.

Παρότι οι μελέτες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την ουσία που προκαλεί τη δηλητηρίαση στις γάτες, έχει εξακριβωθεί πως μονάχα δύο πέταλα μπορούν να αποβούν μοιραία. Όσον αφορά τους σκύλους, ένα φυτό στη Αμερική που είχε άνδρας μέσα στο σπίτι του, σκότωσε γαλλικό μπουλντόγκ.

Φασκομηλιά

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της σάλβια είναι πως αποτελεί ένα εν δυνάμει παραισθησιογόνο. Η φασκομηλιά μπορεί να εκπλήξει πολλά άτομα επειδή συγχέεται συνήθως με το κοινό φασκόμηλο, το οποίο είναι φαγώσιμο και έχει πολλά υγιεινά οφέλη.

Στη φασκομηλιά υπάρχει ένα παραισθησιογόνο σύμπλεγμα όμοιο με το LSD. Αν και οι ιθαγενείς του Αμαζονίου τη χρησιμοποιούν σε τελετουργίες, η χρήση της μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Δημιουργεί αλλοίωση της συνείδησης και προκαλεί παραισθήσεις οι οποίες, ορισμένες φορές, γίνονται επαναλαμβανόμενες και μόνιμες. Γι’ αυτό, όταν βλέπετε στην ετικέτα να γράφει “σάλβια”, σιγουρευτείτε πως δε συνοδεύεται από το “Ντιβινόρουμ”.

Μπρουγκμάνσια ή τρομπέτα του Αγγέλου

Αυτό το φυτό είναι παχύ διακοσμητικό φυτό με άνθη. Τα ελκυστικά του άνθη κρέμονται σαν φούστα. Γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό εξαιτίας της γλυκιάς και ευχάριστης μυρωδιάς του.

Ο λόγος είναι η ύπαρξη τροπανικών αλκαλοειδών. Πρόκειται για ουσίες που αναστέλλουν το νευρικό σύστημα. Τα ίδια βρίσκονται στα συνθετικά ναρκωτικά.

Ωστόσο, η τρομπέτα του αγγέλου είναι ένα ψυχοενεργό φυτό. Τα άνθη του προκαλούν ψυχωτικά επεισόδια, παραφροσύνη, παραλυσία, και μπορούν να γίνουν θανατηφόρα.

Βουκαμβίλια

Αυτό το αναρριχητικό φυτό είναι επικίνδυνο εξαιτίας της καρδιοτονικής δράσης του. Συναντάται συχνά στο εξωτερικό μέρος των σπιτιών, επειδή αναρριχάται στους τοίχους. Επίσης, έχει πολύχρωμα άνθη.

Τα άνθη, τα στελέχη, και οι σπόροι του, περιέχουν κυανογόνα και ολεανδρίνη, τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την καρδιά. Αν καταπιείτε αυτό το φυτό ακούσια ή εκούσια, θα αρχίσετε να υποφέρετε από αρρυθμία και ταχυκαρδία, όπως επίσης από ζάλη, εμετό, και διάρροια λίγες ώρες μετά.

βουκαμβίλια

Πικροδάφνη

Γνωστή ως “Νήριον”, η πικροδάφνη έχει μικρά, λεπτεπίλεπτα άνθη που την καθιστούν ένα αγαπημένο φυτό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Όμως, πρόκειται για ένα επικίνδυνο φυτό τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα.

Η πικροδάφνη περιέχει γλυκοσίδες που επιταχύνουν τους χτύπους της καρδιάς και προκαλούν ιδρώτα, ναυτία, εμετό, διάρροια, και αναπνευστικά προβλήματα.

Είναι επίσης πολύ επικίνδυνη όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα καθώς τα στελέχη της έχουν μια λευκή ουσία που μπορεί να σας ερεθίσει. Γι’ αυτό, θα πρέπει να φοράτε γάντια όταν τη φυτεύετε, τη μεταφέρετε, ή την κλαδεύετε.

Η γλώσσα της πεθεράς

Αποτελεί το κλασσικότερο από τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου χάρη στην εύκολη συντήρησή του. Όμως, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

Αυτό το φυτό, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως η γλώσσα της πεθεράς, είναι δημοφιλές επειδή συντηρείται εύκολα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Όμως, περιέχει ασπαραγίνη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σε ορισμένα άτομα. Αν τη μασήσετε, μπορεί να προκαλέσει ξηρολαιμία και καρδιακά προβλήματα.

TAGS