Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Για να μην σας βρουν δυσάρεστα νέα: Η κατάλληλη θέση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι σύμφωνα με το Feng Shui

Για να επικρατήσει αρμονία της γιορτές

Για να μην σας βρουν δυσάρεστα νέα: Η κατάλληλη θέση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι σύμφωνα με το Feng Shui
Unsplash.com/Brett Jordan
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 02.11.2022 12:29
Από Youweekly Team

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών, μάλιστα κάποιοι έχουν ήδη στολίσει (δείτε εδώ φωτογραφία) και προκειμένου να περάσουμε με αρμονία και ισορροπία τις γιορτές κοντά στους αγαπημένους μας το Feng Shui προτείνει να ακολουθήσουμε τους δικούς του κανόνες.

Η θέση που θα τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σημαντική

Το τοποθετούμε στα ανατολικά για να υποστηρίξουμε την ενέργεια της οικογένειας ή στα νοτιοανατολικά για ευημερία & πλούτο. Διαφορετικά, μπορούμε να το τοποθετήσουμε στα νότια για να ενισχύσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους και την φήμη μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Επιλέγουμε την νότια θέση, ως πιο ευνοϊκή, ειδικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσουμε στον επαγγελματικό χώρο.

Αποφεύγουμε τα πολλά διαφορετικά χρώματα στην διακόσμηση

Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε πολλά χρώματα, ειδικά όταν στολίζουμε το σπίτι μας για τις γιορτές. Αυτό όμως προκαλεί μεγάλη αναταραχή στην ροή της ενέργειας Qi στο χώρο και κατά συνέπεια σε μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια χρώματα έχουν yin ήρεμη, αρμονική ενέργεια και κάποια άλλα έχουν yang έντονη, δραστήρια ενέργεια. Μάλιστα, όταν δεν βρίσκονται σε αναλογία διαταράσσεται η ομαλή ροή της ενέργειας που αναφέρουμε παραπάνω.

Feng Shui Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Unsplash.com

Στην ευνοϊκή χωροθεσία feng shui επιθυμούμε να υπάρχει ισορροπία, αρμονία και ηρεμία στον χώρο που θα επηρεάσει θετικά και τον δικό μας οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα βασικό χρώμα με έντονη yang ενέργεια, όπως το κόκκινο ή το μωβ ή το κίτρινο ή το πορτοκαλί. Επίσης, και ένα δευτερεύον με yin ενέργεια όπως το κρεμ/ το λευκό/ το μαύρο, έτσι ώστε να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα τέσσερα βασικά yang χρώματα ταυτόχρονα, πχ. στον στολισμό του δέντρου ή του σαλονιού. Για παράδειγμα, προσπαθούμε να κάνουμε έναν από τους παρακάτω ευνοϊκούς συνδυασμούς:

  • κόκκινο και λευκό
  • κρέμ χρώμα ή πράσινο
  • κόκκινο και χρυσό ή ασημί χρώμα ή μωβ
  • κόκκινο και λευκό ή μαύρο χρώμα.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα διακοσμητικά, τα υφάσματα και τα ριχτάρια καλό θα είναι να έχουν τον συνδυασμό χρωμάτων που θα επιλέξουμε εξ αρχής. Άρα να μην προσθέτουμε και άλλα διαφορετικής ενέργειας χρώματα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Είναι στους κανόνες του Feng Shui - Τα 3 φυτά που θα σου αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή

Αν έχεις σε αυτά τα σημεία τοποθετημένο το κρεβάτι σου μετακίνησε το - Το Feng Shui τα απαγορεύει ρητά

Share