Βέφα Αλεξιάδου: Ρεβίθια κοκκινιστά με κοτόπουλο! Η κανέλα κάνει την διαφορά, θα τα φάνε όλοι!

Η παραδοσιακή συνταγή του χωριού!

Βέφα Αλεξιάδου: Ρεβίθια κοκκινιστά με κοτόπουλο! Η κανέλα κάνει την διαφορά, θα τα φάνε όλοι!

Ρεβίθια κοκκινιστά με κοτόπουλο από την Βέφα Αλεξιάδου! Η κανέλα κάνει την διαφορά, θα τα φάνε όλοι ακόμα κι εκείνοι που δεν τα αγαπούν! Αναλυτικά η συνταγή...

Τα ρεβίθια είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό που συχνά σνομπάρουν οι μικροί μας φίλοι. Δοκιμάστε να τους προσφέρετε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθούν.

Υλικά

300 γραμ. ρεβίθια
σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας/ 400 γρ. χυμό ντομάτας
3 κουταλιές κέτσαπ
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:


Βάλτε τα ρεβίθια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που φούσκωσαν και βράστε τα μαζί με το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο για μία ώρα . Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου για να ροδίσουν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετέ τα μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Προσθέστε τα ρεβίθια μαζί με μισή κούπα από το ζουμί τους. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τα ρεβίθια, αλέστε τα στο μπέντερ και ρίξτε τα εκ νέου στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος. Ρίξτε λίγο αλάτι, γιατί τα ρεβίθια έχουν πάρει αρκετό αλάτι από το φούσκωμα, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα ρεβίθια με το κοτόπουλο για 35′-40′ λέπτά , ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Για γλυκό; Κάντε τα ντόνατς της!

Βέφα Αλεξιάδου: Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια!

Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά από την Βέφα Αλεξιάδου! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την...

Υλικά
6 μερίδες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
Μαϊντανό, άνηθο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.



Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.



Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.



Στα τελευταία 10' προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.



Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.

Έχετε δει και τη συνταγή της για γιουβετσάκι;