Έτοιμο σε 10 λεπτά - Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια βάση και πλούσια κρέμα

Μοναδικό γλυκό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτοιμο σε 10 λεπτά - Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια βάση και πλούσια κρέμα

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυκό με σοκολατένια βάση και πλούσια κρέμα που θα ξετρελαθείτε. Τα κόκκινα βατόμουρα απογειώνουν την γεύση, όπως και το λεμόνι σε αυτό το γλυκό.

Πως να φτιάξετε το γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • Κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή

Για τη σοκολατένια βάση

  • Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Για το σερβίρισμα

  • Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Argiro.gr

Δεν σας αρέσουν τα βατόμουρα - Φτιάξτε γλυκό με κεράσια

Μια απόλυτη συνταγή για το πιο γευστικό Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη όπου θα σας λύσει τα χέρια, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Cheeseecake ψυγείου από την Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γρ. στέβια

Για το γαρνίρισμα

  • Φύλλα μέντας
  • 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες μούρα βατόμουρα)
  • Λίγη στέβια

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake με μασκαρπόνε.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε για το cheesecake το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
  • Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Το παγώνουμε για 2 ώρες.

Πηγή: Argiro.gr