Μόνο με ντομάτα και πράσινη πιπεριά - Φτιάξε σε 15 λεπτά τα πιο τέλεια ορφανά γεμιστά

Η αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μόνο με ντομάτα και πράσινη πιπεριά - Φτιάξε σε 15 λεπτά τα πιο τέλεια ορφανά γεμιστά

Μπορεί σιγά σιγά το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, όμως κανείς δε θέλει να το δεχτεί και σίγουρα δεν είναι ακόμα η εποχή για να ξεκινήσουμε να τρώμε σούπες και καυτά φαγητά. Ένα από τα βασικά σημεία, που μας απασχολεί τώρα που γυρίσαμε από τις διακοπές είναι το φαγητό, που θα φάμε και εμείς έχουμε βρει την τέλεια συνταγή για γεμιστά με προετοιμασία 15 λεπτών.

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με απλά υλικά προτείνει ορφανά γεμιστά, τα οποία θα σε χορτάσουν και σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν σε γεύση. Αν πάλι δεν είναι σε φάση να ανοίγεις φούρνο η ζουμερή, κρύα σαλάτα είναι ό,τι πρέπει.

Η απόλυτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα λαχανικά

  • Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές για τα γεμιστά.
  • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Για τη γέμιση

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της ντομάτας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ρύζι για γεμιστά (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας). Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το σωστό ρύζι για γεμιστά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
    Γεμιστά - Μπαρμπαρίγου

Στήσιμο & ψήσιμο

  • Γεμίζουμε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
  • Τα εύκολα γεμιστά χωρίς κιμά είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει σε όλους και ταιριάζει συγκλονιστικά με φέτα! Φτιάξτε τα, συνοδέψτε τα με σπιτικό ψωμί και θα με θυμηθείτε!

Πηγή: argiro.gr

Μυστικά για τέλεια γεμιστά

  • Επιλέγουμε ντομάτες με χοντρή & σφιχτή σάρκα σάρκα.
  • Μην ψιλοκόβεις πιπεριά μέσα στη γέμιση. Όταν ψηθεί και μείνει θα βαρύνουν τα γεμιστά και θα βγάζουν πίκρα στο τέλος. Βάλε απλά γεμιστή πιπεριά στο ταψί για να δώσεις αρώματα.
  • Στο άνοιγμα των λαχανικών φρόντισε να μη σκίσεις τη σάρκα γιατί θα αδειάσουν τα γεμιστά στο ψήσιμο.
  • Και τώρα στο πιο συνηθισμένο ερώτημα: Τι ρύζι να βάλω στα γεμιστά και ότι άλλη απορία έχεις για τα γεμιστά, εδώ σου έχω τις απαντήσεις.Γεμιστά - Μπαρμπαρίγου