Σαλάτα με πρασινάδες και κεράσια από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Σαλάτα με πρασινάδες και κεράσια από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα και σε καλοκαιρινές σαλάτες με δροσερές πρασινάδες όπως αυτή που προτείνουμε με τραγανά, όλο γλύκα κεράσια.

Μερίδες:4-5 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Υγιεινή και γευστική πίτα με λαχανικά στον φούρνο!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ηλίας Μαμαλάκης
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
4-5 φύλλα μαρουλιού
1 ρίζα αντίδια
1 κόκκινη λόλα
1 ρίζα σπανάκι, πλυμένη καλά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
40 κεράσια ώριμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.

Δείτε ακόμη: Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό ξυλάκι με σμέουρα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!

Με το ειδικό εργαλεία αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι. Βάζετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε τα κεράσια, ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το ελαιόλαδο.

Με το πιρούνι σας πολτοποιείτε ελαφρά τα κεράσια και με το μίγμα περιχύνετε την πράσινη σαλάτα.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb