Με εξωτική διάθεση! Συνταγή για Λιβανέζικο μουσακά από την Ελένη Ψυχούλη!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Με εξωτική διάθεση! Συνταγή για Λιβανέζικο μουσακά από την Ελένη Ψυχούλη!

Ο «μπαμπάς» του δικού μας μουσακά, γίνεται στην κατσαρόλα, εμπλουτίζεται με ρεβίθια και θυμίζει περισσότερο ένα πληθωρικό λαδερό.

Μερίδες:5-6 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό frozen yogurt με φιστίκια Αιγίνης σε καλαθάκια φύλλου...με κεράσια!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ελένη Ψυχούλη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
2 μελιτζάνες, σε χοντρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια, σε χοντρά κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 ποτήρι ρεβίθια βρασμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες!

Διαδικασία
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι. Αλατίζετε.

Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν το τέλος, ρίχνετε τη σταφίδα και τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina και Olivia Webb